שאלה רוצה להציג תיק עבודות, מותר לקחת pdf מהמשרד?

• הוסף לסימניות
אני שכירה ורוצה לעבור עבודה, אבל כולם דורשים דוגמאות, אני עובדת על פרוייקט ענק בעבודה שבניתי אותו מאפס במשך שנה וחצי וממש בא לי להראות אותו,
השאלה אם מותר הלכתית וחוקית לקחת pdf מהמשרד ולשלוח אותו כתיק עבודות?

• הוסף לסימניות
לדעתי לא
אבל הלכתית זו שאלה לרב לא לכאן

• הוסף לסימניות
@Ribeka
שאלה יפה --ויפה שנשאלת --יתכן ומישהו אחר לא היה שואל בכלל -- היה לי סיפור דומה
לפני כמה שנים תכננתי בית שנבנה באחד המושבים במרכז -- סגנון יחודי ביותר
יום אחד במסגרת עבודתי ביקרתי במושב אחר ופתאום ראיתי את הבית שתכננתי במגדש אחר - ואף אחד לא הודיע לי מראש שמעתיקים את העבודה שלי
שאלתי רב אם אפשר לתבוע זכויות יוצרים -- והרב אמר לי שברגע שזה מתפרסם ונבנה אז כל אחד יכול להעתיק את התכנון שלי --ואין לי תביעה
יתכן בהחלט שאם הפרויקט שעבדת עליו שנה כבר יושם והתפרסם --אז מותר לך לצלם ולהראות לאחרים
גם אם לא התפרסם --אם בכוונה רק להראות ולא למכור נראה שאפשר -- אבל אני לא רב
ובהחלט כדאי לשאול רב כמו שכתב/ה @דיסי

• הוסף לסימניות
אם זה פרויקט של היתר - את פשוט יכולה להוריד מסמכים מאתר הרשות המקומית.
@ilan p אני לא יודעת מה בדיוק אמרת לרב, אבל בהחלט יש דבר כזה זכויות של קניין רוחני. בדין זה בוודאי תופס. והלכתית זה מאד מעניין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה