התייעצות רוצה לעזור לאחרים, אנא תחכימו אותי

• הוסף לסימניות
יש פנסיה ויש
השקעה פאסיבית,

לא חושב שפותח האשכול כיון רק לפנסיה
כי לפנסיה לא צריך אפ' עזרה בתשלום אלא מספיק לפנות לסוכן פנסיה מומלץ או אפ' לקופות פנסיה נבחרות ולהשקיע "בטפשות" במדד S&P500 ואם קצת שיטוט בפורום ובאתרים נוספים אפשר לבחור מסלולים נחמדים יותר

• הוסף לסימניות
כשאני רואה גיסה שמשאירה את כספי הפנסיה שלה במסלול ברירת מחדש (4% מהפקדה),
או אחות שלא בודקת את כספי חיסכון לכל ילד
אני שמחה שאני יכולה להאיר את עיניה (ומפנה לייעוץ מתי שיש לי ספק)
ולא, אני ממש לא אמורה להתחיל לנאום לה על כלכלת המשפחה.
יש הבדל גדול בין מה שאת יכולה לעזור לגיסתך או אחותך ומה שהיא צריכה (כשהיא צריכה הכוונה בכלכלת המשפחה).
כלכלת המשפחה זה תחום אישי ובן אדם מרגיש התנגדות טבעית להצעת עזרה, כל שכן גיסתך.
כשאני פניתי באישי לקבל ייעוץ (בתשלום) מחכמי הפורום,
אף אחד לא חפר לי על התנהלות כלכלת המשפחה וטוב שכך.
זה לא התפקיד של יעוץ השקעות במיוחד שפנו אליו ליעוץ השקעות.
(אבל זה לא אומר שאת לא צריכה את כלכלת המשפחה יותר, ואני כמובן לא מדבר עלייך דווקא)

פות״ש כתב
שהוא לא בעל מקצוע ועוזר לחברים ומשפחה (בתשלום סמלי)
ואח״כ כתב
שכלכלת המשפחה זה ״לא בשבילו״

ועל זה כתבתי שאם הוא יכול לעזור בזה תרומתו הרבה יותר חשובה.
לא תמיד זה אפשרי כנ״ל אך לא זה הנימוק שהוא ציין.

הסיבה לכך פשוטה ולא צריכים וועדות להחליט.
כלכלת המשפחה נבונה בונה חשיבה והרגלים נכונים
שעליהם אפשר לבנות את העתיד ומאפשרת פינוי משאבים להשקעה.

הבדל בין 1% דמי ניהול ו2% דמי ניהול חשוב אבל שולי מאד
ביחס לביזבוז מתמיד של 5% כתוצאה מהרגלים כלכליים שגוים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה