כללי רוצה שכתב היד שלך "יהפוך" לפונט?

• פותח הנושא אליהו פריד
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מי שחושב שיש לו כתב יפה או מעניין שיכול לעניין אנשים נוספים, ישלח אלי בקובץ JPG את האותיות לפי סדר הא"ב, ספרות, סימני פיסוק וכד' באיכות טובה (נקי מ"רעשים" וכו') - והטובים ביותר ייהפכו לפונט מנוקד שיישלח חינם ליוצר

• הוסף לסימניות
תותח.
יש תוכנה מיוחדת ליצירת פונטים נכון?

• הוסף לסימניות
אם אזכה, אני רוצה בתמורה פונט אחד נורמלי שתומך בטעמים כמו שצריך. לא כתב יד. יש?

• הוסף לסימניות
מה הקריטריונים ?

לכתוב על דף ולסרוק ?
עם עט ?
עם לורד ?
תרחיב!

• הוסף לסימניות
יצרנית העטים פיילוט מציעה אפליקציה מקוונת מעניינת, שמזמינה את הגולשים לעצב לעצמם גופן ממוחשב, שמבוסס על כתב יד. לא ברור אם השירות תומך בעברית, אבל הוא מגניב בכל זאת: הדפיסו את הסכימה המסופקת באתר, כתבו עליה אותיות ותווים והעלו את התמונה לאתר (בעזרת סורק או מצלמה), שפצרו את התוצאה, שמרו ותקבלו קובץ להורדה למחשב
http://pilothandwriting.com/en/

• הוסף לסימניות
כן אבל כמו שאתה רואה מדובר פה על קובץ JPG שזה אומר לא הצורה של פילוט
ניחוש הפיכה ל-SVG ואז ליצירת פונט, לא?
למה לא חשבתי על זה קודם?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מדובר בתוכנה מאוד חכמה שעושה הכל החל מהJPG עד לפונט המנוקד אוטומטית.
לתוכנה קוראים פרידוגרפר :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;424115:
מדובר בתוכנה מאוד חכמה שעושה הכל החל מהJPG עד לפונט המנוקד אוטומטית.
לתוכנה קוראים פרידוגרפר :)

אם אתה מעיד שהיא מאד חכמה - מי אנחנו שנתווכח?!

:)

• הוסף לסימניות
התוכנה גם משפרת כתב יד בפועל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;424007:
אם אזכה, אני רוצה בתמורה פונט אחד נורמלי שתומך בטעמים כמו שצריך. לא כתב יד. יש?

אם אני אזכה, אני מעוניין במקום לקבל פונט של כתב יד, לקבל לפטופ עם ביצועים חזקים. אפשר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;424538:
אם אני אזכה, אני מעוניין במקום לקבל פונט של כתב יד, לקבל לפטופ עם ביצועים חזקים. אפשר?
אם אני הייתי יצרן לפטופים, מתאר לעצמי שלא היתה בעיה.
אני אסביר: אין לי מה לעשות עם פונט של כתב ידי. לכתוב אני יודע בעצמי... אבל יש לי בעיה עם טעמים, ומבחינתו של פריד זה אותה מתנה בדיוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;424598:
אם אני הייתי יצרן לפטופים, מתאר לעצמי שלא היתה בעיה.
אני אסביר: אין לי מה לעשות עם פונט של כתב ידי. לכתוב אני יודע בעצמי... אבל יש לי בעיה עם טעמים, ומבחינתו של פריד זה אותה מתנה בדיוק.

ההבדל זה שמה שהוא הציע זה משהו שלוקח לך 10 דקות עבודה מ-ק-ס-י-מ-ו-ם, ונותן לך תמורה שהשווי הכספי שלה הוא 210 ש"ח אצלו או למעלה מ 1000 ש"ח בחברות אחרות (פונט מנוקד OpenType), ואם אתה משווה את זה למחיר בחבילה זה עדיין יקר מאד בחברות אחרות לעומת פונטייפ (אצל מסטרפונט כפי שהתפרסם באשכול סמוך משקל אופןטייפ מנוקד עולה פי 11 ממשקל רגיל)

ואתה בא ואומר, אני מוכן להשקיע את ה 10 דקות האלה, אבל בתנאי שהפרס יהיה בשווי 650 ש"ח אצל פונטייפ (או בסביבות 2000 ש"ח בחברות אחרות)

לא מתאים לך ההצעה שלו? אתה לא חייב לשלוח.
אבל אל תנסה לאלץ אותו לשנות את הכללים.

(אם היה לי כתב יפה אני דוקא הייתי משקיע את ה 10 דקות האלה אפילו בשביל פונט בלי ניקוד, הבעיה שאין לי...)

• הוסף לסימניות
לא ידעתי שזה ההבדל במחיר. סורי!

• הוסף לסימניות
הבנתי שבפרוייקט קולמוס יש מספר פונטים שעובדים טוב עם טעמים. לא הייתי מעמד עם זה תנ"ך אבל אולי אם הייתי צריך את זה רק לפסוקים פה ושם, או שיר השירים או תהילים שבאים כנספח לספר מסויים ואינם עיקר הספר- הייתי בודק את האפשרות הזאת

גם הפונט SBL עובד עם טעמים בסדר והוא לא מזעזע כמו עזרא או קרדו

• הוסף לסימניות
חברים-
יש פה כמה חבר'ה עם ידע טכני
אשמח את תלמדוני מה הדרך ליצירת פונט שאתם מכירים
האם באילוסטרייטור או תוכנות אחרות
ואם כבר יש מדריך- אשמח לקישור

כמובן שאני יודע שטיפוגרפיה זה מורכב ויש לשמור על גליף נכון ורווחים מדודים וכו וכו
אבל הרעיון הבסיסי אני מניח קל יותר לא?

• הוסף לסימניות
את האותיות אתה יכול לצייר באילוס' אבל בשביל הבנייה של הקובץ כפונט אתה צריך תוכנה מיוחדת לעריכת פונטים כמו פונטוגרפר, פונטלאב וכד'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה