• הוסף לסימניות
צהריים טובים לכולם!
מה עושים לילד בן ארבע שעדיין יוצא לו "ברז" של רוק כל הזמן ונרטב לו עד הגופיה?
תודה לעונים!

• הוסף לסימניות
אני מצטרפת. ילד בן 7 שמדבר עם הרבה רוק. עצות? הוא לא נרטב מזה, כי הוא גדול מדי, אבל כל הדיבור מלא רוק ולפעמים הוא לא ברור.

• הוסף לסימניות
לתת ללעוס מסטיק זה מחזק את שרירי הלסת

• הוסף לסימניות
מצטרפת, ילד עוד שניה בן שנתיים, שכל הקולקציות, מאז שנולד, הלכו לאבדון, בגלל כתמים ענקיים, חומים צהובים מריור יתר.

אמרו לי שיעבור לו עד גיל שנתיים, יש הטבה גדולה, אבל זה עדיין לא זה.

ד"א אמרו לי פעם שזה קשור ללשון קשורה.
לא רק, כי לבן שלי אין.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שזה קשור לקלינאית. תבררו. אולי זה שרירי פה רפויים.

• הוסף לסימניות
לבת דודתי היה את אותו סיפור, שהילד שלה כל הזמן ירק (לא בכוונה)
והיא הלכה איתו לכמה מומחים ואמרו לה שזה שירים רפויים ויש לעשות תרגילים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דיני 2013;1113566:
לבת דודתי היה את אותו סיפור, שהילד שלה כל הזמן ירק (לא בכוונה)
והיא הלכה איתו לכמה מומחים ואמרו לה שזה שירים רפויים ויש לעשות תרגילים.
את יכולה לשאול אותה איזה תרגילים אמרו לה לעשות?

• הוסף לסימניות
זה קשור גם לזה שהילד נושם דרך הפה, בגלל שהאף סתום או שיש לילד פוליפ באף שחוסם לו אפשרות נשימה דרך האף.
ילדי בן ה4 עבר ניתוח פוליפ ומרייר הרבה, כולו רטוב.
כי עדין לא נושם דרך האף כמו שצריך. כרגע אנו בטיפול בשביל זה אצל קלינאית תקשורת.
והיא נותנת תרגילים לחיזוק השרירים.

• הוסף לסימניות
מה זה פוליפ באף??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.א.;1113600:
זה קשור גם לזה שהילד נושם דרך הפה, בגלל שהאף סתום או שיש לילד פוליפ באף שחוסם לו אפשרות נשימה דרך האף.
ילדי בן ה4 עבר ניתוח פוליפ ומרייר הרבה, כולו רטוב.
כי עדין לא נושם דרך האף כמו שצריך. כרגע אנו בטיפול בשביל זה אצל קלינאית תקשורת.
והיא נותנת תרגילים לחיזוק השרירים.
איזה תרגילים עושים לחיזוק השרירים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1113648:
איזה תרגילים עושים לחיזוק השרירים?

קשה להסביר כך בכתב,
בכל זאת אנסה להסביר צריך למתוח את השרירים מסביב לפה
וכן את השרירים מהאוזניים לכיוון הפה.

• הוסף לסימניות
פוליפ באף - כבר דובר על זה בעבר בפורום- זה שקד שלישי שהוא מוגדל וחוסם את האף. לכל אחד אני חושבת יש, אבל הוא קטן ולא מפריע.

לפני התרגילים ולפני שמתחילים לטפל חשוב לדעת ממה זה נובע?
אם זה פוליפ,אז כמובן שלא יעזרו תרגילים כי זוהי אפשרות הנשימה של הילד. ואז הפה פתח שוככים לסגור אותו.

עוד אפשרויות שזה יכול להיות אני לא מכירה.

תרגילים שנתנו לי:
1. ללמד את הילד לבלוע לשבת ןלהראות לו, אח"כ במשך היום להזכיר על ידי כך שזה שהמזכיר יעשה סימן של בליעה.
2. לטפטף לילד ישר לפה לימון אפשר גם מיץ לימון אבל פחות טעים.
מה טוב בזה? שכך הילד ישר בולע כי זה קצת חמצמץ לו. וזה מתרגל לו את הבליעה.
3.כל מה שיגרום לו לחזק את השרירים של הפה.
4. הרבה הרבה הרבה הרבה עידוד לילד על כך שזוכר לבלוע גם מתי שלא אומרים לו לבלוע ולצ'פר אותו.

גם עם הקלינאית זה עדין לא משתפר. אבל זה כבר במודעות של הילד, והוא משתדל יותר כי בכל זאת גם לו זה לא נעים להיות רטוב. ועוד מעט חורף ויהיה קר.... בררררר....

הרבה הצלחה וסיעתא דשמיא.
ולמי שיש עוד רעיונות בנושא אשמח לשמוע.

• הוסף לסימניות
לילדה שלי היה רוק בגיל שנתיים + ברמה שהייתי צריכה לשים לה סינר
והגננת אמרה שזה סימן על צמיחת שניים
באמת זה עבר מעצמו אחרי תקופה
יש לי את זה לכל הילדים בגיל הזה

• הוסף לסימניות
הבן שלי (בן 5) היה יורק מאד, כמו שכתוב, תמיד היה לו סינר רטוב, אמרו לי שזה בגלל השקדים המוגדלים שלו, עשינו לו ניתוח לכריתת שקדים ופוליפ שנה שעברה (גיל 4), הרוק נעלם כלא היה, חוץ ממתי שבוכה, ואזזזזז נפתחים שלושה ברזים: עין + עין + רוק מהפה, זה מאד לא נעים ולזה עדיין אין לנו פיתרון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נפ;1113873:
והגננת אמרה שזה סימן על צמיחת שניים

לבן השני שלי, (1.5) שאין לא שקדים נפוחים, הוא יבש תמיד, אבל כשאני כן רואה רטיבות, אין לי ספק ששן יוצאת עכשיו, אחרי שהשן בחוץ, שוב יבש עד לפעם הבאה...

• הוסף לסימניות
הפתרון כמובן: קלינאית תקשורת.

• הוסף לסימניות
איך שאני יודעת צריך ללכת לזה לקלינאית כמה וכמה פעמים והיא נותת תרגילים לחזיוק השרירים הרפוים..
זה מסובך קצת לפרט אותם פה..:rolleyes:

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על העצות!
קלינאית זה השתתפות כמו אצל רופא מקצועי? פחות? יותר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת