נכתב ע"י אריאל וו;294087:
אני בעצמי מעיד שקראתי בפורום של Adobe את דוב אייזקס בעצמו אומר שיש כמה ברירות מחדל באינדיזיין שהם די גרועיםץ ואם ישאל השואל למה הם שם, התשובה, לדבריו, זה שהעיתונות המקצועית וכו' עושים השוואות מהירות וכו' בין התוכנות, ע"פ הברירת מחדל. ומאחר שתוכנות Adobe עושות הרבה יותר משאר התוכנות, הם מפסידות בהשוואות. לכן שינו את הברירות מחדל כדי שזה לא יקרה.
זה וודאי לא קשור.
אם אין לך דיסק איטי רצח, ייצור פדפ בצורה של כמה שפחות פעולות - ללא הפחתת רזולוציה, ללא דחיסה כלל, תוציא פלט הרבה יותר מהר.
חוצמזה, שכל התוכנות שמפיקות פדפ עושות בערך את אותם דברים - דחיסת JPG והפחתת רזולוציה.
ברירות המחדל הללו היו עוד בעידן הדיסטילייר (אני מכיר מ-5 ומעלה

.
תיקון טעות קטן: הפחתת הרזולוציה בתמונות ש/ל היא מ-1800 ומעלה.
הסיבה שאני אוהב לתת לתוכנת העימוד לעבוד כמה שפחות בנושא של רזולוציה.
כמו גם להגדיר את התמונות לגודל האמיתי (תמונה בגודל 10*10 ס"מ ברזולוצייה של 1200 היא שוות ערך לתמונה בגודל 20*20 ברזולוציה של 600, ואם אתה מייבא אותה לתוך מסגרת בגודל 10*10 בסגירה היא תשתנה ל-1200), והרזולוצייה האמיתית בפוטושופ, ורק אז לייבא.
הנה היא:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=20757
ועוד משו קטן:
ההוא ששלח אותך לאיור ציור, אני שולח אותך לתג.
שם שמים כסדר תמונות רק BMP, ורק גרייסקייל (תמונה ש/ל, ממירים לגרייסקייל, ללא פרופילי צבע,) כי אז הריבוע לפעמים לא יוצא במדוייק מתחת ללבן (תמונת 1BIT כשמה כן היא. ביט צבע אחד. הצבע השחור מלמטה, מעליו יש ריבוע לבן, שבו יש חורים והם למעשה הצבע השחור שיש לך בתמונה. זו גם הסיבה שניתן לשנות בכל תוכנה כמו קורל ואילוס את הצבע של תמונת ש/ל למרות שהן לא תוכנות לעריכת תמונה

, במיוחד ברזולוציות גבוהות.
התוצאה למעל 500-600 DPI היא כמעט ווקטורית לעין בלתי מזוינת. באיזור ה-800 אתה מגיע לחלק לגמרי.