רזולוציה של תמונה

• הוסף לסימניות
יש אופציה להעלות רזולוציה של תמונה שהורדה מגוגל בפ"ש או דרך מקום אחר?

• הוסף לסימניות
לכאורה לא.
רזלוציה היא כמו בלטות לריצוף. יש לך חדר מטר על מטר מרוצף בבלטות... עם אותו מספר בלטות ניתן לרצף חדר 2 מטר על 2 מטר???
כן! אבל עם חורים.....
כך ניתן להגדיל מעט את התמונה אבל היא לא תהיה חדשה כמו המקור, תקנו אותי אם אני טועה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;945426:
לכאורה לא.
רזלוציה היא כמו בלטות לריצוף. יש לך חדר מטר על מטר מרוצף בבלטות... עם אותו מספר בלטות ניתן לרצף חדר 2 מטר על 2 מטר???
כן! אבל עם חורים.....
כך ניתן להגדיל מעט את התמונה אבל היא לא תהיה חדשה כמו המקור, תקנו אותי אם אני טועה....

לכאורה את טועה.

כי אם את מדמה רזולוציה לחדר מרוצף,
אז שושיה רוצה להוסיף בלטות, והיא מחפשת איפה לקנות אותם.

אבל זה רק לכאורה.
כי אכן פוטושופ יודע למתוח את הרזולוציה, ולהוסיף פיקסלים (בין הבלטות),
אבל זה מוריד מהחדות של התמונה.

חפשי בפורום, היו הרבה אשכולות בנושא.

• הוסף לסימניות
ב"ה

להדפיס את התמונה ולסרוק אותו ברזולוציה גבוהה, זה לא רעיון ???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;945426:
לכאורה לא.
כן! אבל עם חורים.....

כתבת יפה. דוגמא לא רעה. אבל בואו נשדרג אותה קצת כדי לכלול את מה ששמואל דיבר עליו:

כשבניתי את ביתי הלכתי לאמן פסיפס מהשורה הראשונה, והוא יצר לי ציור פסיפס מדהים בגודל 1*1 מטר לרצפה בסלון.
כשעברתי לבית חדש רציתי להעביר איתי את הפסיפס, אבל הפעם לסדר אותו על פני רצפה של 2*2 מטר. אממה? אמן הפסיפס נפטר ואינו יכול לעדכן את הציור.
אז לקחתי חבורת פועלים שלקחו את הפסיפס הקיים וריצפו מחדש את הרצפה של ה-2*2, וכדי להגדיל את הפסיפס הם לקחו כמה אבנים בצבעים זהים לאבני הפסיפס הקיים, ופשוט הכפילו מהצדדים (בערך). כלומר, אם היה ריבוע כזה:
(X)(Y)
(X)(X)

הוא הפך ל:
(X)(X)(Y)(Y)
(X)(X)(Y)(Y)
(X)(X)(X)(X)
(X)(X)(X)(X)

=====
הציור יותר מטושטש, אבל עדיין זה בערך אותו הציור, ויותר גדול.
האלגוריתם של פוטושופ מתוחכם יותר, אבל באותו העיקרון.

מן הסתם לא הייתי יכולה לקחת את הפסיפס שלי ולרצף באמצעותו רצפה בגודל 10*10 מטרים, ועל אותו העיקרון אי אפשר לקחת תמונה קטנה שנמצאה בגודל ולהגדיל אותה כך שתהיה מספיק גדולה להדפסה נורמלית. אבל כמובן חסרים לנו פרטים כדי לדעת את זה בוודאות. אולי במקרה נמצאה בגוגל תמונה יחסית גדולה, ואולי ההדפסה הנדרשת היא יחסית קטנה?
אבל בגדול אי אפשר להגדיל תמונה בהמון, זה סתם ייצור גיבוב פיקסלים צבעוני.

הדפסה רגילה של תמונה שמחזיקים ביד (למשל אלבום) היא ב-300DPI (בדוגמא שלנו: 300 אבני פסיפס לכל אינטש מרובע. אינטש = 2.5 ס"מ בערך).
בהגדלה על קיר אפשר להסתפק בהרבה פחות. נניח 200, ולפעמים גם פחות. תלוי בגודל ההגדלה, כי ככל שהתמונה המודפסת גדולה יותר - צופים בה ממרחק גדול יותר וכך צפיפות ההדפסה הנדרשת היא פחותה.
כך שאם רצפת הפסיפס שלי תוצג לצפיה ממרחק של 10 קומות (היא תהיה בקומת הקרקע, והצופים בפסיפס יעמדו על מרפסת בקומה העשירית של הבניין) - אפשר אולי להגדיל את הפסיפס לרצפה בגודל 10*10 ועדיין זה יראה נסבל או אפילו טוב.
אבל אם אנשים ירדו לקומה 1 לצפוה בפסיפס - זה כבר יראה להם מאוד מטושטש.

אז הכל תלוי ב: גודל הקובץ המקורי (בפיקסלים), גודל ההדפסה המיועד (בסמ"ר. כלומר כמה ס"מ לרוחב וכמה לאורך) ומרחק הצפיה (זה אלבום? זו הדפסה לתלייה על קיר? איזה קיר?).

ובסיכום סיכום: רוב הסיכויים שהשימוש בתמונה יהווה הפרה של חוק זכות היוצרים. רק שתדעי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה