עזרה ריח לא נעים מהמזגן ברכב

• הוסף לסימניות
היה לנו פעם כזה דבר
אני לא לגמרי זוכר אבל קודם בדקו שהניקוז מים עובד בסדר
אח"כ ניקו את הפילטר של יניקת האוויר למזגן
ואח"כ החליפו את הפילטר בחדש
בדקו שכל הגומיות של מערכת המיזוג תקינות ולא רקובות (מה שגורם למערכת "לנשום" אוויר לא מהמקום הנכון
ואם אני לא טועה הלכנו לאיש מזגנים שריסס איזה תרסיס כאשר המזגן עובד

הריח נעלם איזה ממה שהזכרתי היה הגורם לא יודע/זוכר

• הוסף לסימניות
חדש אצלך או חדש מפס היצור :)
אם מפס היצור תיגש למרכז שרות של היבואן ותתלונן
אם עברה תקופת האחריות אני הייתי עושה כך:
אם יש לך ידיים טובות וידע
ואם המיקום שלו זמין ונראה לעיין, אני הייתי מזמין בחנות חלפים פילטר מזגן חדש
זה לא דבר יקר ומחליף לבד, עזר ? נהדר, לא עזר ?
הייתי הולך לאיש מזגנים לרכב שמטפל רק במזגנים, בטוח יהיה לו פתרון (למרות שזה גם מקצוע עצמאי שהולך ונעלם כי כל מרכז שרות נותן היום את כל השרותים לרכב ולכן החשמלאי מטפל גם במזגנים)

• הוסף לסימניות
מן הסתם במאוורר החיצוני בחזית המכונית...
כי מאז שהמאוורר שלי סובב חתול ביום חורף קר וגרם לנזק לא קטן...
בחורף תמיד לפני ההתנעה אני נותן מכה על מכסה המנוע, שידע לפחות קודם מה עומד לקרות לו..

• הוסף לסימניות
שם אין מאוורר יש טורבינה...
וכידוע שעוברים אוהבים להסתובב בכלוב בטורבינה כזאת..
רק מוזר איך הוא נכנס לשם מערכת המזגן סגורה
אבל כנראה שיש להם יכולות על אנושיות..

• הוסף לסימניות
כמו שאות לי כתב,

דבר ראשון אחרי נסיעה עם מזגן פועל תבדוק האם יש טפטוף מים מתחת לרכב במרכז,

אם אין טפטוף, צינור ניקוז המים של המזגן סתום, לחות מצטברת במערכת וגורמת לעובש ופטריות,
פנה למוסך או לאיש מזגנים.

אם יש טפטוף חלק זה תקין,
פנה לחנות חלפים ורכוש פילטר מזגן עדיף מאיכות טובה, אתה יכול להחליף אותו לבד ברוב הרכבים זה חמש דקות,

בנוסף קנה ספריי שהורג את הבקטריות במערכת המזגן ורסס אותו פנימה בצורה כזו -
להפעיל מאוורר במהירות גבוהה, ללא מזגן, בורר סרקולציה מכוון לאויר חיצוני,
לפתוח את כל הפתחים באוטו (דלתות, חלונות,)
לאתר את פתח יניקת האויר לרכב, נמצא בד''כ בין מכסה המנוע לשמשה הקידמית (נראה כמו רשת מתכת)- ולרסס..(בכמות נדיבה).
להמשיך לפעיל את המאוורר עוד מס' דקות לפני סיום.

כל הנ''ל במידה והרכב לא באחריות,
אם הוא כן פנה למוסך ותן להם לעבוד.

דוד

• הוסף לסימניות
תודה לכולם הרכב חדש מפס הייצור - רק בן חודשיים.
אפנה לתחנת שירות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה