אבל בחיי יומיום מול בעל כזה, כשצריך להיות מתואמים, כשצריך לנהל בית ביחד, כשמישהו סומך על בן הזוג אבל בן הזוג לא עושה את מה שסמכו עליו... ועוד ועוד ועוד... וזה מתבטא בכל תחום בחיים ממש-
דבר דבור על אופנו. מדייק בתכלית הדיוק!!!
דוגמאות?
סיכמנו שמדברים היום, ו...
היה לו/לה תפקיד מוגדר מראש ו...
רציתי רק קצת יחס, אבל מצאו לי ישר פתרונות...
צריך לשבת לתכנן, אבל יש אימפולסיביות...
אני רגיל/ה להתכונן מראש ולדעת שאני מסודר עם אותו נושא, אבל שזה בשיתוף עם קשב...
חברים! אין לי עניין להכפיש. כי
המעלות שיש באנשי קשב רבות על האתגרים!!! חד משמעי!!!
אבל לבוא ולומר שאין התמודדויות... זה לטמון את הראש באדמה!
וכל זה בענייני זוגיות! מה עם ענייני חינוך? מה עם יחסי משפחה?
בה-כ-ל יש מעלות עצומות שאין בבין זוג ללא קשב, אבל צריך לדעת את הנקודות האלו.
ולו בשביל לתאם ציפיות (אחרי החתונה)!
ועוד משהו, נכתב כאן שעם 'כדור' פותרים בעיות. אז זהו, שזה פתרון חלקי. כי יש תופעות לוואי. ולא כל החיים לוקחים כדור.
אז אבקש לחזור על דברים שכתבתי לפני כן:
כמו כל זוג - הבעל והאשה הם הפכים שמשלימים אחד את השני. ולכן מי שבן זוגו (בעל/אשה) הוא בעל קשב, סימן הוא שזה מה שמשלים אותו (על המעלות בבן הזוג ועל האתגרים). וזה מצויין!!! וככה צריך להיות!
כשיודעים לפני החתונה, שיש לצד השני קשב וריכוז, אין טענות לאחר מכן - 'לו ידעתי' - כי ידעת! והסכמת!!!
ומימלא אין כעס סמוי בלב על הצד השני!!!
ולכן, כדאי לספר לשידוך על הריטלין, אבל לעשות בחכמה... אחרי שכבר התחיל להיווצר כיוון חיובי. כך ש'הקושי' יהיה מזערי לעומת המעלות הרבות.
ואם צלח צלח. ואם לא - אז לא.
זה קושי, וזה אתגר, וזה משמעותי מאד.
ולכן, מי שחושב שמותר להסתיר משהו שבהמשך יציב בפני בת הזוג אתגר של ממש-
שלא יעדכן ולא יאמר לפני כן,
אבל אישית, אני לא מרגישה שזה הוגן לאתגר כך את האישה, בלי שהיא תדע ותבחר בכך מעצמה.
אספר לכם מ'חדר היעוץ'. אתם יודעים כמה זוגות עוברים קשיים, שלא כתובים בכלל בספרי היעוץ, רק בגלל שהם לא הבינו שיש כאן 'קשב'. כשיודעים שיש לאחד מבני הזוג 'קשב', כל המערכת משתנה! הייעוץ שונה. פתאום אחד מבין את השני. אחד בא לקראת השני. ועוד ועוד ועוד.
רק אסיים:
בחור או בת שהציעו להם שידוך עם 'קשב', אמליץ לו להתייעץ. אבל שיידע: בן זוג עם 'קשב', הוא מלא בשמחת חיים. הוא זורם. הוא קליל. הוא מחליט החלטות קשות ביותר בלי להניד עפעף. הוא טפח אחד מעל הקרקע. הוא אנרגיה איכותית.
רק שתדע...