עזרה ריטלין LA- מי מכיר מי יודע? דחוף!!

• הוסף לסימניות
ביקשנו מרופא המשפחה לתת לנו מרשם לריטלין בשחרור מושהה בשביל ילדים שמשתמשים בכמה כדורים "רגילים" של 10 מ"ג כל אחד. כדי שלא יצטרכו להסתבך במוסדות החינוך עם לקיחה נוספת של כדור באמצע יום הלימודים.
הוא רשם להם ריטלין LA 10 מ"ג.
מהפורום כאן ומעוד מקורות נוספים הבנתי שילדים שצורכים כדור רגיל של 10 מ"ג. יצטרכו לקחת כדור מושהה של 20 מ"ג כדי להגיע לתוצאות דומות.
אמרתי זאת לרופא אך הוא התנגד בתוקף ואמר שאני טועה ושה-10 משתחרר בצורה קבועה לאורך השעות. ושאין צורך במינון גבוה יותר.
זה היה נשמע לי לא מבוסס ולכן שאלתי 2 רוקחים בנפרד, וגם הם אמרו לי שהמינון הוא 10 מ"ג גם ב-LA.
1. האם זה נכון?
2. אם לא, האם אפשר בינתיים לתת לילדים 2 כדורי LA 10 מ"ג ביחד כדי להשיג תוצאת מינון של 20 מ"ג?
3. בני שיוצא ב-7 בבוקר וחוזר ב-7 בערב מהחיידר. הולך לישון לא לפני 9-10. האם יכול לקחת LA נוסף ב-2 בצהריים?
4. האם הקושי בהרדמות הוא רק עד שההשפעה חולפת או גם מעבר?
5. האם 40 מ"ג ביום זה מינון גבוה לילד בן 13?
6. האם נתקלתם בתופעות לוואי שנובעות ממינון גבוה יותר של ריטלין שלא הופיעו המינון נמוך?

• הוסף לסימניות
העברתי את השאלה למומחה גדול בתחום והנה התשובות:
1. בריטלין LA 20 יש 8 חומר פעיל כמו ריטלין רגיל, ובLA 30 יש 12 חומר פעיל, בקיצור צריך לפחות LA20
2. אפשר לתת אין בעיה.
3. בהרבה מקרים אפשרי, צריך לבדוק עם הרופא, (מומחה ולא טמבל).
4. שאלה שאין עליה תשובה זה מאד אינדיבידואלי (ברוב המקרים מפריע להירדם רק תחת השפעה).
5. תלוי במשקל גם, אבל זה מינון סביר בהחלט לגיל 13.
6. זה מאד אינדיבידואלי, לפעמים גם למינון גבוהה יותר צריך הסתגלות.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש לי לתת LA 30 ,אבל באמת רק מי שצורך,15 יחידות שנשארו היות ועברנו לקונצרטה,אני באשדוד יכולה להעביר לבני ברק,אלעד,קרית גת.

נראה לי שהכמות קשורה גם למשקל גוף לא??

• הוסף לסימניות
תודה. זה פשוט מזעזע אילו רופאים מסתובבים ב"שוק". בעיקר בפריפריה.
אסור לתת להם רשיון.
הבעיה שבגללה הגענו אליו היא שלנוירולוג יש תור רק לעוד כמה חודשים.
ובינתיים הילדים סובלים.

• הוסף לסימניות
תודה. זה פשוט מזעזע אילו רופאים מסתובבים ב"שוק". בעיקר בפריפריה.
אסור לתת להם רשיון.
ובינתיים הילדים סובלים.
אם את בכללית מושלם יש רופאים "בהסדר"
שזה בעצם רופא פרטי שאת משלמת השתתפות של כ150 ש"ח
והתורים מיידים.
(גרוע שזה המצב אבל זה הפתרון היחיד להשיג תור לרופא מומחה)

• הוסף לסימניות
כן, אני בכללית מושלם- את יכולה להפנות אותי לרופא טוב?
אנחנו אמנם בצפון, אבל אם יש מישהו טוב וזמין, נגיע במיוחד למרכז לצורך העניין.

• הוסף לסימניות
משקל, גובה, לחץ דם, רקע משפחתי ואישי כמו משך יום הלימודים והדרישות, הם גם גורמים האמורים להילקח בחשבון בהתוויה התרופתית.
יישר כוח להורים המעורים והמעוררים
חשוב להתייעץ עם רופא מומחה לפני ובמהלך הטיפול!
בהצלחה לכולנו!

• הוסף לסימניות
יש לי נסיון, (לצערי?) מהרבה סוגים ומינים, ומהרבה רופאים. אני רואה שהשאלות נענו במקצועיות, מלבד שאלה 4, שהיא באמת אנדוודואלית, אבל בד"כ מי שסובל קשיים בשינה, זה לא כמו הקשיים באכילה שעוברים כשהתרופה פגה, אלא גם ממשיכים בלילה.
אם בנך סובל מקשיי הרדמות, יש לך כמה אפשרויות:

מומלץ לא לתת לו בצהרים כדור נוסף, אם זה אפשרי.
אם שעות השינה סבירות אישהו, והוא שורד את היום הבא וכו', פשוט להסתגל לאורח חיים כזה, ובשבתות להשלים השינה.
לתת לו מלטונין כחצי שעה לפני זמן השינה. רוב הרופאים ממליצים בלי הסתייגות על זה. גם המינון של זה אינדוודואלי. כדאי לנסות 3 מ"ג, במרבית המקרים זה משפיע ועוזר להרדם ולישון טוב, אם לא, להעלות עד 9 מ"ג.
5. 40 מ"ג בוודאי שזה לא הרבה מידי, ואפשר גם להגיע ל-60. תלוי במשקל הגוף ובצורך. גם זה אינדוודואלי ואין כמו ניסוי ותעיה! צריך אומנם זמן וסבלנות, אבל כשמוצאים את המינון הנכון, והילד לומד טוב, רגוע ומאוזן - טוב לו וטוב לעולם!

• הוסף לסימניות
כן, אני בכללית מושלם- את יכולה להפנות אותי לרופא טוב?
אנחנו אמנם בצפון, אבל אם יש מישהו טוב וזמין, נגיע במיוחד למרכז לצורך העניין.
היינו אצלו לאחר המלצה
והיינו מרוצים מאד
רואים את הנסיון והרצינות בה הוא מתייחס ומתנהל

https://www.clalit.co.il/he/sefersh...0&employeeid=5B39E7C499864924F83E3DEC678F1936

ד"ר מהרן פרהדיאן - ילדים
  • מומחיות: ילדים
  • מספר רישיון: 19990
  • שפות שירות: אנגלית, עברית, פרסית
  • מרפאה: רופאים עצמאיים - בני ברק
  • כתובת: דרך זאב ז'בוטינסקי 168, בני ברק, בנין שקל.
  • הצג מפה
  • טלפון: 03-5797080
  • גישה לנכים: גישה למרפאה, מעלית או מבנה חד קומתי
  • קווי אטובוס: 51
  • אופן זימון תור: 03-5797080
שעות קבלה:
א':
13:00 - 15:30
ב':
16:00 - 19:00
ג':
10:00 - 13:00
ד':
16:00 - 19:00
ה':
13:00 - 15:30
ו':
12:30 - 14:00
ic_note.svg

ד"ר פרהדיאן הינו רופא עצמאי ולכן מקבל רק לקוחות המשויכים אליו.
מקומות עבודה נוספים
טיפול בהפרעות קשב וריכוז - נטקה - מרכז בריאות הילד - תל אביב
ילדים - נטקה - מרכז בריאות הילד - תל אביב

• הוסף לסימניות
לענין שינה -בזמנו בתקופה הקצרה שנתנו ריטלין LA (ההוראה שלנו היתה לתת 15 , ז"א , שני גלולות של 10 פתחנו ורוקנו חצי מכמות הגרגרים של כדור אחד או כדור של 20 ולהוריד רבע)
השפיע לרעה הרבה אחרי שההשפעה פגה, הבן שלי לקח כדור ב 7 וחצי בבוקר והיה נרדם רק ב 12 בלילה מסכן. וזה ילד שהיה נשפך ב 8 אחרי כמה דקות...
(קונצרטה למשל לא עשה בעיות שינה , אבל תופעות לוואי אחרות היו)
ומסתמא וודאי שיש תופעות לוואי של מינון יתר , בכלל , קשה להגיע למינון מדויק.
אז מה התחליף?
חוששת גם מתופעות הלוואי של הla. אטנט עדין מאד אבל ההשפעה שלו לא ארוכה מספיק. רוצה לבוא מחר מוכנה לרופא ולדעת מה לבקש...

• הוסף לסימניות
אז מה התחליף?
חוששת גם מתופעות הלוואי של הla. אטנט עדין מאד אבל ההשפעה שלו לא ארוכה מספיק. רוצה לבוא מחר מוכנה לרופא ולדעת מה לבקש...

אין הבדל בתופעות לוואי מהכדורים הרגילים כשנותנים את המינון הנכון.
ברגע שעולים מינון יתכן כמה ימי הסתגלות של כאבי ראש וכד'.

• הוסף לסימניות
משרד הבריאות הכשיר רופאי ילדים מומחים לקשב. וכיום לילד שמתפתח כרגיל אין צורך ללכת לנוירולוג.
כדאי מאד לבדוק בקופה שלכם. קשה לי להאמין שאין רופאי ילדים שעברו הכשרה לטיפול בקשר. בכל מקרה בכל פניה לבקש פרטי התקשרות במייל או בטלפון. זה מקובל. וזה הנורמה בטיפול תרופתי כזה.
ההוראה שלנו היתה לתת 15 , ז"א , שני גלולות של 10 פתחנו ורוקנו חצי מכמות הגרגרים של כדור אחד או כדור של 20 ולהוריד רבע)
א"א לבדוק מינון כך. אין סיכוי שהוא יהיה זהה מיום ליום, ולכן אין סיכוי שיהיה אפשר לבדוק אם הוא יעיל.
לתת לו מלטונין כחצי שעה לפני זמן השינה. רוב הרופאים ממליצים בלי הסתייגות על זה. גם המינון של זה אינדוודואלי. כדאי לנסות 3 מ"ג, במרבית המקרים זה משפיע ועוזר להרדם ולישון טוב, אם לא, להעלות עד 9 מ"ג.
התכוונת שאם יש תופעות לואי של חוסר הרדמות לקחת מלטונין? (זה לא היה ברור מהתשובה). לגבי המינון- גם 1 מ"ג יכול להיות יעיל לילדים בני 9.
באתר של ד"ר איריס מנור יש דפי מידע על התרופות והשימוש בהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה