ריכוזים חרדיים נוספים

• הוסף לסימניות
האם אתם גרים או ידוע לכם על ריכוזים חרדיים מלבד הערים החרדיות הגדולות?
מקום עם: מוסדות לימוד טובים, כולל, עבודה לנשים, קהילה ליטאית אשכנזית, ודמי שכירות נורמלים. פחות בדרום. יותר מרכז וצפון.
בינתים ידוע לנו על: כרמיאל וטבריה. אם יש לכם פרטים על ערים אלו גם נשמח מאד לקבלם. כמה משפחות?
במה עוסקים?
מה המוסדות?
שכירות ממוצעת?
האם החרדים מרוכזים או מפוזרים בעיר?
סגנון הקהילה
ועוד ועוד.

• הוסף לסימניות
על חדרה שמעתם?
חיפה?
מעלות?

• הוסף לסימניות
ויש גם רכסים

• הוסף לסימניות
תודה תודה. יש לכם פרטים על מקומות אלו (ואחרים) ממה ששאלתי לעיל?

• הוסף לסימניות
צפת. יש אשכול בנושא.

• הוסף לסימניות
תודה.
ניסיתי לבצע חיפוש ולא מצאתיו. ידוע לך היכן הוא?

• הוסף לסימניות
אני מצטטת לך את התגובה שלי מתוך האשכול ההוא. תוכלי להכנס לאשכול באמצעות לחיצה על החץ הכחול, ליד שם הניק שלי.

נכתב ע"י GRN;703905:
התיאור הבא הוא של אישה שגרה בצפת שנתיים. היא אומרת שכל הזמן המקום מתפתח ומתפתח.

הקהילה החרדית בצפת פורחת ומשגשגת:)

משפחות רבות מגיעות לגור באיזור, גם זוגות צעירים וגם משפחות עם ילדים קטנים. הקהילה מתגוררת בעיקר ברחובות: הנשיא, הרצל ואנילביץ' וברחובות הסמוכים. אנשי הקהילה הם אנשים חמים ומקבלים. האוכלוסיה מגוונת ומורכבת ברובה מאברכים מירושלים ומב"ב.

כל חודש מתקיים מפגש של נשות הקהילה

מוסדות: כמו שכבר כתבו באשכול, המוסדות של הקהילה הם המוסדות של הרב קפלן. יש חיידר, גנים לבנות ובית ספר יסודי.

כויללים: יש כוילל של סורוצקין, של פייבלזון, ושל קפלן.

אם יש שאלות אשמח לברר עבורכם.

• הוסף לסימניות
מריכוז ההודעות (הפרטיות ברובן...) יצאתי עם מידע רציני לגבי
כרמיאל
צפת
חדרה.
אשמח לשמוע כל פרט נוסף עליהם. טלפון של מישהו שגר שם יעזור לי מאד. וגם לו, הוא בטח רוצה שיבואו עוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;711882:
האם אתם גרים או ידוע לכם על ריכוזים חרדיים מלבד הערים החרדיות הגדולות?
מקום עם: מוסדות לימוד טובים, כולל, עבודה לנשים, קהילה ליטאית אשכנזית, ודמי שכירות נורמלים. פחות בדרום. יותר מרכז וצפון.
בינתים ידוע לנו על: כרמיאל וטבריה. אם יש לכם פרטים על ערים אלו גם נשמח מאד לקבלם. כמה משפחות?
במה עוסקים?
מה המוסדות?
שכירות ממוצעת?
האם החרדים מרוכזים או מפוזרים בעיר?
סגנון הקהילה
ועוד ועוד.

פרדס חנה, קרית אתא,

• הוסף לסימניות
מה יש בפרדס חנה????.

• הוסף לסימניות
נתיבות
אם יש אופציה לחו"ל-גייטסהד

• הוסף לסימניות
תל ציון (צפונית לירושלים)
ישוב חרדי יחסית חדש
מוסדות לימוד, הווי, סופר גדול, הרבה אוירה והמון אוווויר....
אם את רוצה פרטים ספציפיים- שלחי לי באישי (אני לא משם. יש לי שם משפחה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;712575:
. וגם לו, הוא בטח רוצה שיבואו עוד...
לא תמיד זה נכון.
ברגע שמגיעים עוד ועוד זה הופך את היחודיות של קהילה קטנה לקהילה המונית, וכבר הייחודיות נעלמת ואיתה גם המשרות הפנויות..

• הוסף לסימניות
חדרה:
כ- 40 משפחות (אולי כבר יותר, אני לא ממש מעודכנת און-ליין), מרוכזות סביב הישיבה (אני מניחה שאת מכירה, ישיבת "כנסת יצחק" בראשות הרב ארנברג)
נשים רבות עוסקות בהוראה או בבית הספר הרגיל של הקהילה או בתורני, גננות בקהילה, או מזכירות במוסדות הקהילה. בחדרה עצמה אין הרבה אפשרויות נוספות. מחוץ לעיר - הוראה בפרדס חנה, כרכור, נתניה וכו'
מוסדות: חיידר ליטאי איכותי, בית ספר בית יעקב, תיכון עד כיתה י"ב, ישיבה קטנה, וכמובן - הישיבה הגדולה בחדרה.
הסגנון - צדיק. ככה מגדירים את זה ;)?

• הוסף לסימניות
חיפה-
מס' המשפחות- לא יודעת מדויק, אבל כמה אלפים בודדים.
עוסקים בכל דבר שקיים...
שכירות ממוצעת- נראה לי בסביבות ה-2000 ש"ח לדירת שלושה חדרים (כמובן תלוי בהמון פרמטרים, יש יותר זול ויש יותר יקר משמעותית לכאן ולכאן).
יש שתי שכונות שבהן מרוכזים החרדים. בהדר- יחסית מרוכזים והתישבות החרדית מתפתחת כל הזמן בלי הפסקה (בעיקר ציבור חסידי, אבל בהחלט גם ליטאי), אבל גם בה יש ציבור חילוני עדיין, ונוה שאנן- מרוכזים במס' רחובות, אבל עדיין נחשבים למיעוט ביחס לאוכלוסיה החילונית/דתית.
מקווה שעזרתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה