רינדור ושבת

• הוסף לסימניות
האם מותר להשאיר מחשב דולק להמשיך רינדור בשבת?

• הוסף לסימניות
זה שאלה שכדאי לשאול רב..
אני השארתי האמת לא חשבתי לשאול.. אבל יכול להיות שיש בזה בעיה.

• הוסף לסימניות
היום שמעתי שיעור של הרב גואלמן בהלכות שבת והוא אמר שמותר להתחיל מלאכה מערב שבת שתמשיך לתוך שבת בתנאי שזה לא מרעיש או גורם לזלזול בכבוד השבת (כמו טייפ דולק או מכונת כביסה) וכן שלא רגילים להתערב במלאכה מידי פעם (כמו בישול שמוסיפים חומרים וכו') אלא אם יש היכר שזה שבת.
ולכן מותר להשאיר מחשב באמצע רינדור בשבת אבל במקום שלא יראו אותו ויגעו בו בטעות.

• הוסף לסימניות
אני שאלתי רב על רינדור של אנימציה
וענה לי שאסור.
בעיקר מהחשש שאני אגש לגבות את הקבצים ולראות איפה זה אוחז...
אני יודעת שיש רבנים שאומרים אחרת ולכן הטוב ביותר שכל אחד ישאל את הרב שלו...

• הוסף לסימניות
זה נשמע לי מוזר שבשת המחשב דולק, וכל פעם נגשים לבדוק מה המצב וההתקדמות.
באמת כדאי לשאול...

בהצלחה, ואשריהם ישראל.

• הוסף לסימניות
אני שאלתי רב על רינדור של אנימציה
וענה לי שאסור.
בעיקר מהחשש שאני אגש לגבות את הקבצים ולראות איפה זה אוחז...
זה נשמע לי מוזר שבשת המחשב דולק, וכל פעם נגשים לבדוק מה המצב וההתקדמות.
לכן הדגשתי את מה שאמר הרב גואלמן לשים את המחשב במקום שלא רואים אותו ועלולים לגשת אליו כמו חדר סגור או ארון. ובכל מקרה שונה באמת כדאי לשאול רב.

• הוסף לסימניות
הפתרון הכי פשוט לחוששים, לכבות את המסך.

• הוסף לסימניות
אני שאלתי לגבי העלאת קבצים לשרת
ואמרו לי שמותר, אני משאירה מחשב דולק ומכבה את המסך.

• הוסף לסימניות
אני רינדרתי סרטון במהלך השבת ופשוט כיסיתי את המחשב ועשיתי אותו במצב נעילה.

• הוסף לסימניות
נראה לי כדאי להעביר את האשכול ל"פורום רבנים ופוסקי הלכה",
שם תקבלי תשובות מהמומחים בתחום, ולא רק מהמתמחות באדריכלות ועיצוב פנים.

• הוסף לסימניות
אני גם שמעתי מהרב גואלמו שמותר רינדור, והוא הסביר אז שכל מה שאסור זה בגלל שמא יבוא לידי "לעזור" למחשב וכו' אבל אם כל עזרה רק הורסת ואין חשש כזה ומותר.
ובכל מקרה לא לוקחת אחריות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה