רינדור מהיר ב-OpenGL עם שכבת שקיפות

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
למי שמעוניין להאיץ במקרים מסויימים את הרינדור על חשבון ומוכן לוותר על כל מיני דברים אחרים (מפות באמפ, השתקפויות וכד') ורוצה ליצור תמונה עם רקע שקוף בשיא המהירות...
מיועד הפוסט הבא:
http://y101.blogspot.co.il/2013/03/opengl.html

תהנו! :D

• הוסף לסימניות
זה לא העניין, אני למשל עכשיו עם לקוח שאני צריך להוציא לא את כל ההדמיות לפני הרינדור, מדובר על הרבה פריטים שהוא צריך לכתוב עליהם הגהות, אין מצב בעולם שאני ירנדר רינדור אמיתי רק בשביל הערות.

אם אני לא טועה כן יש אפשרות של באמפ והשתקפות, רק שצריך לאפות אותם אם אני לא טועה (זוכר את הגרזן מאשכול הטיימלפס?)

וכמו תמיד הפוסט הוא פוסט מעולה, תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;973425:
זה לא העניין, אני למשל עכשיו עם לקוח שאני צריך להוציא לא את כל ההדמיות לפני הרינדור, מדובר על הרבה פריטים שהוא צריך לכתוב עליהם הגהות, אין מצב בעולם שאני ירנדר רינדור אמיתי רק בשביל הערות.

אם אני לא טועה כן יש אפשרות של באמפ והשתקפות, רק שצריך לאפות אותם אם אני לא טועה (זוכר את הגרזן מאשכול הטיימלפס?)
לכן כתבתי בבלוג שהתעצלתי...

• הוסף לסימניות
תודה רבה כל הכבוד

• הוסף לסימניות
למי שלא יודע אז יניב התגבר על "העצלות" ושדרג את הפוסט בבלוג, אבל לא בשביל זה באנו לכאן.
בבלנדר לאחרונה נוספה אפשרות לתת חומרים בתצוגת OpenGL כמו שיש בזיבראש הדבר המתקרא בפי העם Matcap, בצורה הזאת אפשר לתת בשתי שניות חומר מרשים ולשלוח ללקוח.
ושוב יניב, תודה.

קבצים מצורפים

• Matcap_ui.jpg
    KB 198.2 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
זה טוב רק למצב עבודה ולא למצב תצוגה מסיבה מאד פשוטה: אפשר להציג רק אובייקט אחד בכל פעם עם ה-Matcap וכמובן שאי אפשר למפות חלקים ספציפיים באובייקט כמו שאפשר לעשות עם שאר החומרים.
כמובן שבמצב של פיסול זה אחלה כלי שבעולם וזה הרבה יותר כיף לפסל עם חומר שמגיב לאור איך שאתה רוצה וכמובן שלא דורס את החומרים הקיימים של האובייקט.
(אני בטוח ש-trew יודע את הדברים אז אני רק מוסיף אותם למי שלא יודע)

• הוסף לסימניות
תמיד אפשר ליצור Matcap בשיטה הישנה ואז תוכל להחיל אותו על כל אובייקט שיש אבל כן זאת באמת נקודה שהייתי צריך לציין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה