התייעצות רישום חלק מהדירה על ההורים כדי שהזוג לא יעשה שטויות

כל צעד בחיים, ביחסים בין אישיים, אפשר לעשות בבריונות ואפשר כדאי ומולץ לעשות בהידברות, במיוחד מול מחותנים חדשים , ומול חתן חדש, גם אם אתה לאמוכן לשלם על התיזמורת שהחתן בחר אתה יכול להסביר לו בנועם, ואתה יכול להגיד לו שהוא סחטן.....
אף אחד לא אמר כאן שהשווער מגיע לחתן מצמיד לא אקדח לרכה, ואומר לו :" אני מביא לך את הכסף, אבל אני רושם לעצמי אחו ז אחד כי אני לא סומך עליך, ואתה גנב רמאי ושקרן צעיר וחסר חוט שדרה....."
אממה, צריך לעשות מהלך כזה מ-א-ד בחכמה,

באמת?
היית מוותר על מליון שקל רק כי הם מגיעים יחד עם מחויבות מינימלית כל שהיא?
מיליון שקל אולי לא היתה לי ברירה אלא לקחת, או שזה היה מספיק מפתה כדי לבלוע את הצפרדע.
אבל ללא ספק זו צפרדע, וזה לא היה משפר את היחסים לבלוע צפרדע כזו.
לצורך העניין, קיבלנו כחצי מיליון מההורים לקנית דירה. אם הם היו אומרים שהם מתנים את זה בכך שנגור ברדיוס מסוים מהם, למשל, הייתי אומרת לא תודה ומחכה לקנות דירה מאוחר יותר בלי עזרה. אבל לא הייתי נעלבת אם הם היו אומרים שזה נועד רק לדירת מגורים, ואפילו אם הם היו אומרים שבתנאים מסוימים ובתוך פרק זמן מוגבל הם ירצו את הכסף חזרה אם הוא לא ישמש לייעוד המקורי.
זה לא שחור לבן, יש תנאים שמחליקים בגרון יותר בקלות וכאלו שלא, וזה מאד תלוי גם איך מציגים אותם.
אפשר לבקש ואפילו לדרוש דברים באופן שמכבד את האטונומיה של מקבל המתנה.
אין לי דעה ממש מוצקה על הערת אזהרה על שם ההורים לזמן מוגבל. אבל העיקרון של "אני נותן מתנה אז אציב איזה תנאי שבא לי גם אם הוא מתערב בחיים הפרטיים של המקבל" זה עיקרון מאד לא נעים. נכון, זכותו של הנותן להציב איזה תנאי שהוא רוצה, אבל זה בהחלט גורם להרגשה שעדיף להסתדר בלי טובות. אם זו הגישה מאחורי הערת האזהרה, אז צודק מי שאמר פה שזה פוגע ביחסים.

כמו שכתב הרב היר"ש זצ"ל:
להורי,
שומריי בילדותי,
מדריכיי בנערותי,
וידידיי בבגרותי.
ידידים שמשלמים הון לדירת חבריהם.

באופן אישי, חושבת שהורה שמעניק סכום של חצי מליון וצפונה, משעבד את עתידו ומשכורותיו הבאים למען דירת הזוג, אי אפשר לתת לו תנאים (למעניק כמובן).
אצל הורי והורי בעלי, הכסף מעולם לא הגיע לידינו, חיכה בחשבון ההורים עד שמצאנו דירה שבפירוש היתה צריכה לעמוד ברף הסטנדרט שהם רצו, ואנחנו אסירי תודה להם על המתנה הזו.
אם היו מבקשים לרשום אחוז כלשהו מהדירה על שמם, בעיניי זה לגיטימי מאד.
(ואני מכירה זוג, שלאחר מספר שנים לא רב מהחתונה הזוג עזבו את הדרך, הדירה נמכרה ונקנתה במקומה דירה בעיר חילונית. את עגמת הנפש של ההורים אין לתאר, ולא רק ולא בעיקר בגלל הכסף, כמובן.)

הם אוהבים אותם, ורוצים לרפד את תחילת דרכם בחיי הנישואים ברוגע, ומוכנים לתת להם הון עבור כך.
ואם הם רוצים לבטח את עצמם שהמתנה שניתנת לבני הזוג תישאר אכן למטרה לשמה הם העניקו אותה, מה רע?

חיתנת בנות?
אני אומנם עדיין לא, אבל יש לי חברות ומשפחה שחתנו, עדיין לא מכירה משהיא שיושבת רגוע בחודשים הראשונים אחרי חתונת  בת, דגש על בת ולא בן.
אז כן, הפחד על הכסף הוא החלק הקטן מהפחד, אבל הוא החלק היחיד שניתן לנסות לבטח...
ואם ביתך היא תמימה וחמודה והתחתנה בת 19 , וגם אתם הורים נחמדים וטובים
וההורים של החתן שתלטנים (יש המון נרקיסטים סמויים ביננו ) ובקניית הדירה כשעוד היתה פרגית עדינה , השווער הוסיף סכום לדירה והוא מהסוג שחייב לשים הערה כי 'הוא חייב לבטח את הכסף שלו', (שווער שתלטן בחיים לא יוותר על כזאת הזדמנות, אם רק תהיה מקובלת)
ואז הבת שלך סובלת מהורים מתערבים ולא משחררים ,
והדרך היחידה להציל את עצמה ואת הזוגיות שלה , זה לעוף משם , ואז היא תקועה עם 'הערה' נחמדה שמשהו שאל אותה בכלל , לפני כמה שנים כשהתחתנה.
לא נעים לי , מכירה ארבע זוגות שהיו צריכים לעבור מעדות שונות ומאזורים שונים , יכולה לשאול כל יועץ נשואים כמה זה מצוי לצערינו,
אז כדי לבטח את הנפש הבריאה של הבת שלך , חייבים לתת לזוג מרחב עצמאות מוחלט
אם אתם לא מסוגלים לשחרר, אז אתם רק בתחילת הסרט

נערך לאחרונה ב:
בציבור הליטאי , כן
די להתמם

אז בואי נחשוב
הם חייבים למי?
הם מוציאים יותר ממה שי להם וייותר ממה שהם רצו
בגלל מי?

בעיני זה חוזר לאותה נקודה
לא נפרדים מהכסף (כי א בחרו להוציא אותו. הפרדות חשוב מאוד, בלי קשר לכסף)
לא מחנכים כלכלית (גם הם לא מחונכים כלכלית יותר מדי)
וחשוב בעיניי שיהיו רשומים 2 זוגות ההורים בשווה
לפחות זה.

(ואני מכירה זוג, שלאחר מספר שנים לא רב מהחתונה הזוג עזבו את הדרך, הדירה נמכרה ונקנתה במקומה דירה בעיר חילונית. את עגמת הנפש של ההורים אין לתאר, ולא רק ולא בעיקר בגלל הכסף, כמובן.)
ומה היתה מועילה הערת אזהרה במקרה כזה?

היי,
אני שואלת ממש בתום לב, ולא מתכוונת לעקוץ או משהו.
מה זאת אומרת הדיוק מוצה? מי מיצה? את זו שפתחת את האשכול ואחראית עליו?
אני רואה שהגבת פה מספר הודעות, אני למשל, לא הבעתי את דעתי, ועל אף שאני נגד הרבה דברים שנאמרו פה, מוצאת את עצמי ממש מרותקת.
מי קובע אם דיון מוצה או לא?
אם את מיצית, את יכולה פשוט לא להיכנס לפה, או להסיר מעקב מפה.
לא חושבת שקורה כלום אם מדברים על משהו וגם אם יש הרבה תגובות, זה בריא להתווכח .
יכול להיות שיש משהו כללי פה בפרוג שלא הבנתי אותו, שפשוט לא מתווכחים יותר מידי.
בכל מקרה אשמח להבנה כללית, יחסוך ממני להבין גם באשכולות נוספים שננעלים.

היי,
אני שואלת ממש בתום לב, ולא מתכוונת לעקוץ או משהו.
מה זאת אומרת הדיוק מוצה? מי מיצה? את זו שפתחת את האשכול ואחראית עליו?
אני רואה שהגבת פה מספר הודעות, אני למשל, לא הבעתי את דעתי, ועל אף שאני נגד הרבה דברים שנאמרו פה, מוצאת את עצמי ממש מרותקת.
מי קובע אם דיון מוצה או לא?
אם את מיצית, את יכולה פשוט לא להיכנס לפה, או להסיר מעקב מפה.
לא חושבת שקורה כלום אם מדברים על משהו וגם אם יש הרבה תגובות, זה בריא להתווכח .
יכול להיות שיש משהו כללי פה בפרוג שלא הבנתי אותו, שפשוט לא מתווכחים יותר מידי.
בכל מקרה אשמח להבנה כללית, יחסוך ממני להבין גם באשכולות נוספים שננעלים.
מסכימה לגמרי
למה שמת בספוילר?

כי הטענות מתחיל לחזור על עצמן
לא צריך להיות פות"ש כדי לראות את זה

שלא היו יכולים למכור
ומה היה עוזר זה שלא היו יכולים למכור?
אפילו את המעבר לעיר חילונית זה לא היה יכול למנוע, היו שוכרים ומשכירים. זה היה להם אולי פחות נוח, אולי גם מגביל אותם וגורם להם להפסד. יופי, אז ההורים הצליחו להעניש אותם. מאד עוזר.

ומה היה עוזר זה שלא היו יכולים למכור?
אפילו את המעבר לעיר חילונית זה לא היה יכול למנוע, היו שוכרים ומשכירים. זה היה להם אולי פחות נוח, אולי גם מגביל אותם וגורם להם להפסד. יופי, אז ההורים הצליחו להעניש אותם. מאד עוזר.
עוד מעט תעלה הצעה שהערת אזהרה תישאר כל עוד הבעל יושב בכולל
ואם הוא יצא מהכולל אז הדירה חוזרת להורים....

אני כמובן מסכים איתך וחושב שאת צודקת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה