רישיון בניה בירושלים - 25 דיירים. כדאי בתיק אחד?

• הוסף לסימניות
אני גר בבנין עם 32 דירות,
25 דיירים רוצים להוציא כעת רישיון בניה, מדובר על 4 עמודות 8 קומות +קומת מחסנים.
אני מארגן את זה, ונלך כולנו לאותה אדריכלית,
וכעת נמצא בהתלבטות קשה האם לשים את כולנו באותו תיק בעירייה, או לעשות את זה 4 תיקים שונים (זה גם יעזור לנו שרק תיק אחד יצטרך הקלה), אולי אפילו 5 (מתלבט אם להכניס את קומת הגג בתיק של כולם. חיזוק מבנים וכולי..)

אשמח מאוד לקבל עצות מבעלי ניסיון. יודע שזה הימור, יודע שכל מקרה לגופו, יודע שתלוי מי השכנים, יודע שתלוי מי מארגן את זה, מקוה לגבות כסף מראש שיהיה בנאמנות וישמש לגביית קנסות (תיאורטית..) למי שלא יחתום/ישלם כנדרש,
ובכל זאת,
מאוד מאוד אשמח לשמוע מבעלי ניסיון האם זה כדאי או לא.

מבחינת עלויות זה מוסיף בשכ"ט לאדריכלית כ-2500 ש"ח לדייר. לא נורא אם יש תועלת גדולה בפיצול הזה. מצד שני חבל להוציא עוד עשרות אלפי ש"ח סתם.
מבחינת טרחה, מסתבר שיהיה יותר קל בתיק אחד, (מסתמן שבכל מקרה אני אקדם את כל התיקים, בגלל קומת המחסנים שכולה בכל מקרה בתיק אחד).

תודה רבה !!

• הוסף לסימניות
שמחה להציל אתכם מעצמכם.
תפרידו כמה שיותר.
השכר ש"תחסכו" בשכר טרחה של האדריכלית וההדפסות ודמי פתיחת התיק לא שווים את הסחבת הגדולה שתהיה לכם.
אל תשכח שמספיק ששכן אחד מתעכב בתשלומים או לא רוצה כבר את ההיתר מכל סיבה שהיא (התגרש/עבר דירה/נהיה עני) אתם בבעיה וצריכים להתחיל לרדוף אחריו ולשלם במקומו.
וגם לכל שכן יש את הייחודיות שלו בהיתר, גם אם אתם באותו בנין. והעיריה יכולה להוציא את המעיים של כל אחד מכיוון אחר.

חובה להפריד לכל עמודה בהיתר משלה.
קומת מחסנים בהיתר לבד
קומת גג בהיתר משלה (היא לבד בבעיתיות שלה יכולה לתקוע את ההיתרים של כולם בעוד שנתיים שלוש)

בגלל שכתבת חיזוק מבנים, אני מניחה שאתה ירושלמי.
אם כן, ונניח אתה שכן מהקומה הראשונה הייתי מייעצת לך לעזוב את כולם ולהוציא לבד.
אם אתה בקומה שלישית ממילא אתה צריך את הקומות תחתיך בשביל הבניה אז תוציא איתם ואיתם בלבד.

ממני,
שהתחלתי תהליך היתר עם שכנים, נפרדתי מהם לשלום כעבור חודש כשקלטתי שזה טעות איומה.
ויושבת לבטח בדירתי המשופצת שנתיים וחצי והם לצערי הרב רובם עוד לא קבלו היתר...

לגבי מה שאמרת לקדם, לא יודעת מה זה אומר.
האדריכלית היא זו שמקדמת ולא כל מאכער שהוא. ועדיף שלא להצטרך להזדקק לטובתם.
לגבי להיות אחראי על גביית כספים ולהרויח על זה קצת גרושים.
עצה שלי, אין הצר שווה בנזק המלך.
תחפש כסף קל יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה