רכבים רכב ללא טסט וללא ביטוח, שנפרץ ע"י נערי שוליים ולכן ניתן קנס

• הוסף לסימניות
שלום רב.
היה לי רכב בעיר מודיעין עילית שהיה ללא טסט וללא רשיון רכב.
מכיון שלא ידעתי מה לעשות איתו, ומאידך לא רציתי לתפוס מקומות חניה העברתי אותו למקום שומם קצת, וכך שהה שם מספר חודשים.

לפני תקופה מתקשר אליי אדם שמבקש שאזיז את הרכב, במהלך השיחה אני מבין שהרכב נמצא על מדרכה (ולא על מקום החניה שבו החנתי את הרכב) כששאלתי אותו מהיכן יש לו את מספרי ענה, שקיבל מהמשטרה.
אני הייתי בהלם כששמעתי שהרכב על המדרכה , מה שאומר שהרכב נפרץ!
הגעתי במיידית לשטח, וגיליתי רכב שהחלון האחורי מנופץ, וכן הורידו לו את 2 הגלגלים מצד אחד.
עם התראה על הרכב שאם אני לא יזיז אותו העירייה תגרור את הרכב.
מיד התקשרתי לקונה רכבים שכאלו, ואכן הוא הגיע ולקח את הרכב (בהתחלה אפילו לא הסכים לשלם על הרכב במצב שהוא היה.

לפני כחודשיים קיבלתי דו"ח מעיריית מודיעין עילית על כך שהרכב היה לללא רשיון ואני מצטט
תשנ"ב1992- לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה או רכב
שרשיונו פקע..

כעת עד עכשיו לא קיבלתי שום דוח על הרכב, ורק בגלל שהוא נפרץ והיה על המדרכה הם נתנו את הדוח הזה בסך 100 שקלים ...
ערערתי על הדוח בעירייה, וכתבתיע להם את כל הסיפור שהרכב נפרץ
הלילה מוצ"ש - בשעה 19:24 אני מקבל את תגובת נציגת היועצת המשפטית לממשלה

אנו מודים לך על פנייתך ומקדישים לכל פנייה את מלוא תשומת הלב ומשתדלים לתת מענה במהירות האפשרית.
במענה לפנייתך שבנדון הריני להשיבך את הדברים שלהלן:
.1 לחובתך נרשמה ברירת המשפט בכתובת הידועה כ רש"י 0 ביום 11/05/2025 וזאת בניגוד לסעיף בתחום עיריית מודיעין עלית
עברת על תקנה 22 לתקנות התעבורה (יהודה ושומרון) תשנ"ב1992- לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה או רכב
שרשיונו פקע..
.2 הטענות המועלות בבקשתך שבנדון אינן מהוות עילה במסגרת הוראות הדין, המצדיקות את ביטול ברירת המשפט.
.3 אשר על כן, מתוקף סמכותי כנציגת היועצת המשפטית לממשלה, ולאחר שבחנתי בעיון רב את בקשתך, החלטתי כי יש
לדחותה. לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה או רכב שרשיונו פקע
(תקנה 73 לתקנות התעבורה)..
.4 לתשומת ליבך, בהתאם להוראות החוק לא ניתן לערער על החלטת התובעת פעם נוספת.
.5 מצורף שובר תשלום אותו ניתן לשלם עד למועד התשלום המצוין בו.לחילופין באפשרותך להגיש בקשה להישפט תוך 30 יום
מיום קבלת מכתב זה.

עיריית מודיעין עלית

מה אפשר לעשות????

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
רק לחדד, הדוח לא קשור למדרכה/לא מדרכה
גם אם זה היה על הכביש היית מקבל אותו
אם כבר, הייתי הולך על טעות מהותית בדוח, תראה לי איפה זה "רש"י 0"...

• הוסף לסימניות
לפחות הכסף ילך למו"ע ולא לת"א
מקסימום יבנו בזה ביה"כ על שמך לע"נ:)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא קשור למדרכה, ע"פ חוק רכב שעמד 30 יום ללא תזוזה נחשב כנטוש, כמו שאתה כתבת

למה בדיוק אתה רוצה שיבטלו לך את הדו"ח? על סמך מה?
כי עד עכשיו לא קיבלתי עליו דוח (אולי כי הוא לא היה ידוע או כי לא היה סיבה)
ועכשיו בגלל שהעבירו לי אותו למדרכה קיבלתי עליו דוח.
ואני לא העלתי אותו למדרכה.
הסיבה שהם נתנו דוח היה כי זה היה על המדרכה והם חיפשו על מה לתת לי דוח!
והם מצאו כי זה רכב ללא רשיון ונטוש כאמור.
וטענתי שוב, שאם היו גונבים לי את הרכב ממגרש פרטי ושמים את זה על המדרכה, והעיריה הייתה רואה את זה, היא גם הייתה נותנת לי כזה דוח, ואם אני אומר להם תקשיבו לא אני שמתי את הרכב, הוא נפרץ ונלקח למדרכה, לא היה מקום לקבל את הערעור שלי???
(אגב אני כבר ערערתי פעם אחת על דוח וכעת גם והם דוחים את הערעור!)

נ.ב עוד יותר חורה לי, שעבירות חניה שמפריעות לתנועה פי כמה וכמה וכמה ממה שרכבי הפריע לתנועה - לא מטופלות כלל.
אז כיש חגיגה וכולם חוגגים, ת'פדאל.
אבל כשאני מקבל דוח ואחרים לא, ולא שזה לא מפריע לי, אז כן זה חורה לי.

• הוסף לסימניות
כי עד עכשיו לא קיבלתי עליו דוח (אולי כי הוא לא היה ידוע או כי לא היה סיבה)
ועכשיו בגלל שהעבירו לי אותו למדרכה קיבלתי עליו דוח.
ואני לא העלתי אותו למדרכה.
הסיבה שהם נתנו דוח היה כי זה היה על המדרכה והם חיפשו על מה לתת לי דוח!
והם מצאו כי זה רכב ללא רשיון ונטוש כאמור.
וטענתי שוב, שאם היו גונבים לי את הרכב ממגרש פרטי ושמים את זה על המדרכה, והעיריה הייתה רואה את זה, היא גם הייתה נותנת לי כזה דוח, ואם אני אומר להם תקשיבו לא אני שמתי את הרכב, הוא נפרץ ונלקח למדרכה, לא היה מקום לקבל את הערעור שלי???
(אגב אני כבר ערערתי פעם אחת על דוח וכעת גם והם דוחים את הערעור!)

נ.ב עוד יותר חורה לי, שעבירות חניה שמפריעות לתנועה פי כמה וכמה וכמה ממה שרכבי הפריע לתנועה - לא מטופלות כלל.
אז כיש חגיגה וכולם חוגגים, ת'פדאל.
אבל כשאני מקבל דוח ואחרים לא, ולא שזה לא מפריע לי, אז כן זה חורה לי.
מתי הדו"ח נכתב? בזמן שהרכב חנה במקום או בזמן שהוא היה על המדרכה?
אתה יכול גם לבקש תמונה שלו

• הוסף לסימניות
מתי הדו"ח נכתב? בזמן שהרכב חנה במקום או בזמן שהוא היה על המדרכה?
כשהוא היה על המדרכה, ויש תמונה מצורפת לדוח (באתר של העיריה) שהגיע בכלל בדואר כחודשיים לאחר המקרה, ואכן רואים בתמונה שהרכב עומד על המדרכה!

• הוסף לסימניות
כשהוא היה על המדרכה, ויש תמונה מצורפת לדוח (באתר של העיריה) שהגיע בכלל בדואר כחודשיים לאחר המקרה, ואכן רואים בתמונה שהרכב עומד על המדרכה!
אבל החוק שמובא בדו"ח מדבר על רכב שעומד סתם ולא על רכב שעומד על מדרכה
(מה שבתכלס' נכון ואין שום סיבה לבטל את הדו"ח, מגיע לך אותו בכל מקרה)

• הוסף לסימניות
מצרף תמונה.
אבל החוק שמובא בדו"ח מדבר על רכב שעומד סתם ולא על רכב שעומד על מדרכה
זה לשון החוק שציטטו
"
לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה או רכב שרשיונו פקע
(תקנה 73 לתקנות התעבורה)..

(מה שבתכלס' נכון ואין שום סיבה לבטל את הדו"ח, מגיע לך אותו בכל מקרה)
:(:(:(:(

ושוב אני מנסה להסביר, הסיבה שקיבלתי את הדוח זה בגלל שהרכב היה על המדרכה.!
עצם זה שהוא חנה בצד הכביש ללא רשיון רכב לא הצדיק עד לאותו היום דוח!
נכון שאם הם היו רוצים הם היו נותנים דוח!
אבל כרגע הסיבה היא שחיפשו על מה לתת דוח ומצאו!

קבצים מצורפים

• תמונת הרכב.jpg
    תמונת הרכב.jpg
    KB 488.6 · צפיות: 73
  • הוסף לסימניות
ושוב אני מנסה להסביר, הסיבה שקיבלתי את הדוח זה בגלל שהרכב היה על המדרכה.!
עצם זה שהוא חנה בצד הכביש ללא רשיון רכב לא הצדיק עד לאותו היום דוח!
נכון שאם הם היו רוצים הם היו נותנים דוח!
אבל כרגע הסיבה היא שחיפשו על מה לתת דוח ומצאו!
בתכלס' לא כתוב את זה בדו"ח, כי מגיע לך קנס בכל מקרה, זה שהפקח קלט את הרכב כי הוא היה על המדרכה זו לא טענה, כי סו"ס הוא היה נטוש במשך חודשים

• הוסף לסימניות
חבל מאד שהקנס כ"כ נמוך
היה מגיע על כך כמה מאות בלי שום אופציה להנחה, ואולי עוד כמה עונשים בחוק
לפני כמה שנים נפטר ילד באשדוד בכזה רכב!!
אני מחוממת כי אחד עבריין כמוך (ואני לא מתחרטת על המילים האלו) השאיר כזה רכב בכניסה לבניין שלי לפני 3 חודשים
לקח זמן להבין שהוא באמת נתקע פה ולא קשור לשום שכן, וגם לא זז, ואז ראיתי שילדים הצליחו לפתוח את הדלת שלו ויוצאים ונכנסים
התקשרתי ל-106, באו מהר יש לציין, שמו התראה על האוטו, והבטיחו לי שמתקשרים למשטרה כי זה באמת מסוכן שזה פתוח
לקח עוד שבועיים - ופ-ת-א-ו-ם בעל הרכב מגיע לקחת אותו
כפי הנראה לחנייה הבאה ששם הוא יסכן חיי אדם
מיד התקשרתי לקונה רכבים שכאלו, ואכן הוא הגיע ולקח את הרכב (בהתחלה אפילו לא הסכים לשלם על הרכב במצב שהוא היה.
למה זה צריך להגיע אחרי הקנס ולא לפני??

• הוסף לסימניות
כי עד עכשיו לא קיבלתי עליו דוח
זה סיבה לביטול דו"ח?

תכלס' עכשיו מובן למה ככה נראית מודיעין עילית,
רכב נטוש במשך חודשים העירייה לא עושה כלום, ורק אחרי חודשים שהרכב על המדרכה בלי גלגלים עם חלונות מנופצים נותנים דו"ח ושל כמה ?! 100 ש"ח!!!!!!!!!
בעיר אחרת תוך שבועיים לא היה לך רכה והייתה מחויב בהוצאות גרירה וטיפול ועוד......

• הוסף לסימניות
חבל מאד שהקנס כ"כ נמוך
היה מגיע על כך כמה מאות בלי שום אופציה להנחה, ואולי עוד כמה עונשים בחוק
לפני כמה שנים נפטר ילד באשדוד בכזה רכב!!
אני מחוממת כי אחד עבריין כמוך (ואני לא מתחרטת על המילים האלו) השאיר כזה רכב בכניסה לבניין שלי לפני 3 חודשים
לקח זמן להבין שהוא באמת נתקע פה ולא קשור לשום שכן, וגם לא זז, ואז ראיתי שילדים הצליחו לפתוח את הדלת שלו ויוצאים ונכנסים
התקשרתי ל-106, באו מהר יש לציין, שמו התראה על האוטו, והבטיחו לי שמתקשרים למשטרה כי זה באמת מסוכן שזה פתוח
לקח עוד שבועיים - ופ-ת-א-ו-ם בעל הרכב מגיע לקחת אותו
כפי הנראה לחנייה הבאה ששם הוא יסכן חיי אדם

למה זה צריך להגיע אחרי הקנס ולא לפני??
למה לכנות בשמות
עד שיכול להיות יום שאתם תהיו תקועים עם רכב מתחת לבית ותסבירו לעצמכם שמה פתאום מחר נזיז אותו עד שעובר שבועיים או שמגיעים נוער ומטפלים ברכב כנידון דידן
אל תדון אדם עד שתגיע למקומו וזה נוגע גם על דברים שהכעיסו אתכם בעבר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה