כללי רכישת אלמנטים ושכיר

• הוסף לסימניות
שלום!

רציתי לדעת מה מקובל-
עובד שכיר שקונה אלמנטים / פונטים מכספו רשאי לבקש מהמעביד שלו את התשלום על האלמנטים / פונטים שרכש והשתמש לעבודתו אצל ההמעביד?

(בוא נגיד שחלק נרכשו בשביל עבודה ספציפית מאוד...)

תודה.

• הוסף לסימניות
אם המעביד נתן הסכמתו לכך לפני הרכישה. או שב"כ הוא מסכים לרכישות מסוג זה על חשבונו - מה שאלה...
אבל אם לא סוכם. לא נראה לי שאפשר לחייב אותו.

אבל בכל זאת, אפשר להסביר לו שע"י רכישת האלמנטים/פונטים. חסכת הרבה זמן יקר. ויכלת להתקדם לעבודות נוספות בשבילו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1213215:
עובד שכיר שקונה אלמנטים / פונטים מכספו רשאי לבקש מהמעביד שלו את התשלום על האלמנטים / פונטים שרכש והשתמש לעבודתו אצל ההמעביד?

אני אמנם לא גרפיקאית, אבל אוסיף את דעתי.
רשאי - ודאי, כל בקשה מותרת :) השאלה אם המעסיק יסכים לשלם ;)
בכל תחום מקובל תשלום עבור הוצאות נלוות לעבודת השכיר, כגון נסיעות [מעוגן בחוק] תלבושת מיוחדת, הוצאות טלפון, וצרכי עבודה מסוימים וכדו'

[מה, לא מקובל שהמעסיק ירכוש לעובד עמדת מחשב קומפלט? ;)]

• הוסף לסימניות
תודה לכולם!
בלו יצוייר והמעביד יסכים לקנות למי שייך האלמנט / הפונט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1214318:
תודה לכולם!
בלו יצוייר והמעביד יסכים לקנות למי שייך האלמנט / הפונט?

אם המעביד שילם על זה בכסף מלא - זה שלו
אם התחלקו בכסף - זה תלוי מה הסיכום ביניהם מראש

• הוסף לסימניות
אבל רכישת האלמנטים /פונטים רשום על שם הקונה. לא?

• הוסף לסימניות
אני רוצה להבין, את רוצה לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה ואפילו אצלך.
תחשבי קנית על חשבונך פונט או אלמנט לצורך עבודה ספציפיט, ללא בקשתו של המעסיק.
(דבר שלא מקובל. לפחות תיידעי אותו לפני הרכישה על כי בכוונתך לבצע מהלך כזה.) אחרי שקנית והשתמשת באותו אלמנט, אמנם לצורך ייפוי העבודה שהיא לא שלך אלא שלו, עכשיו את רוצה לבקש תשלום על אותו אלמנט/פונט (בעצם למחור לו את המוצר שכבר נרשם על שמך) אם זה המצב לעניות דעתי
את צריכה לבצע העברת בעלות על האלמנט/פונט ולאחר התשלום זה בעצם יישאר שלו והוא יוכל להמשיך להשתמש בו גם לעבודות נוספות אך מאחר והוא לא ביקש ממך לבצע את הקנייה הזאת עבורו הוא לא חייב לשלם מחיר מלא על המוצר אלא מחיר של יד שניה.
כך שעלייך להחליט האם שווה לך לבקש החזר חלקי (בעקבות ה- יד 2 ) או לוותר לו ולא לעשות טעויות בעתיד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י photo-1;1214706:
אני רוצה להבין, את רוצה לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה ואפילו אצלך.
תחשבי קנית על חשבונך פונט או אלמנט לצורך עבודה ספציפיט, ללא בקשתו של המעסיק.
(דבר שלא מקובל. לפחות תיידעי אותו לפני הרכישה על כי בכוונתך לבצע מהלך כזה.) אחרי שקנית והשתמשת באותו אלמנט, אמנם לצורך ייפוי העבודה שהיא לא שלך אלא שלו, עכשיו את רוצה לבקש תשלום על אותו אלמנט/פונט (בעצם למחור לו את המוצר שכבר נרשם על שמך) אם זה המצב לעניות דעתי
את צריכה לבצע העברת בעלות על האלמנט/פונט ולאחר התשלום זה בעצם יישאר שלו והוא יוכל להמשיך להשתמש בו גם לעבודות נוספות אך מאחר והוא לא ביקש ממך לבצע את הקנייה הזאת עבורו הוא לא חייב לשלם מחיר מלא על המוצר אלא מחיר של יד שניה.
כך שעלייך להחליט האם שווה לך לבקש החזר חלקי (בעקבות ה- יד 2 ) או לוותר לו ולא לעשות טעויות בעתיד.
ודמי תיווך לא מגיע לי?;)

• הוסף לסימניות
בין אם הסיבה שרכשת את זה, הייתה כדי לעזור לו בכך שהעבודה תראה סוף הדרך וזה יגרום ללקוח לחזור גם בפעמים הבאות.
ובין אם רק רצית להרשים את הבוס שאת יודעת לעצב מעולה, ובעתיד תהיה לך את האופציה לבוא ולהגיד לו נראה לי שיש מקום להעלאה בשכר כי אני משדרגת אותך מול הלקוחות.
עדיין אין מקום לדמי תיווך כי הבוס לא ביקש לבצע את הרכישה

• הוסף לסימניות
אני בתור בעל בית דפוס שוכר עובדים כל אחד לפי הכשרתו אבל לא מצפה מהגרפיקאי שיבצע עבורי רכישות כאלה או אחרות אפילו שבעתיד הן ישדרגו אותי. כמו שלא אצפה מהרואה חשבון שלי להשקיע עבורי בבורסה.
אני כן אצפה מאותו פועל שיבוא ויידע אותי ישנם מוצרים כאלה או אחרים, שיכולים לשדרג את העסק מול הלקוחות, הנה הקישורים היכן ניתן לרכוש אותם.
במידה ועובד עושה דבר כזה זה מראה על אכפתיות והתייחסות למקום העבודה כמו לעסק משפחתי וזה רק מגדיל את קרנו בפני הבוס ותאמיני לי אני כבר ידאג לצ'פר את אותו פועל.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה