רכישת כונן SSD

• הוסף לסימניות
ברצוני לקנות דיסק קשיח SSD למחשב שולחני ישן (מותקן עליו כעת WIN XP!!) עם וינדוס 10 (או לכל הפחות 7) מותקן כבר.
למישהו יש המלצה על מוצר מומלץ טוב וזול / מתקין אמין וזול (או הצעת מחיר מטכנאי לכתובת avravents שטרודל וכו')/ מוצר וקוד מוצר בנפרד לוינדוס. וכו'
תודה מראש

• הוסף לסימניות
בשביל שהמערכת תרוץ חלק צריך להתקין את הווינדוס על ההארד דיסק שבתוך המחשב
אם תקנה ככה עם מערכת מותקנת הוא לא ירוץ טוב ויהיו שגיאות

• הוסף לסימניות
למחשב שולחני ישן (מותקן עליו כעת WIN XP!!) עם וינדוס 10 (או לכל הפחות 7) מותקן כבר.
למערכות הפעלה אלו יש דרישות שונות מאשר XP. לדוגמא, לא אמרת כמה זיכרון יש למחשב. לא בטוח בכלל שהמחשב מסוגל לסחוב מערכת מתקדמת יותר. איזה מעבד יש למחשב, איזה חיבור יש לדיסק קשיח וכו'.
וכמו שאמרו, כדי שהכל יעבוד כמו שצריך, כדאי להתקין בצורה מסודרת על המחשב עצמו.
היה כדאי אפילו לבצע גיבוי לדרייברים קודם מהמערכת הישנה כיוון שייתכן שאלו רכיבים ישנים שכבר קשה למצוא דרייברים מתאימים ומותאמים עבורם.

זה לא שהבקשה שלך בלתי אפשרית, אבל זה מתכון לבעיות אח"כ.

• הוסף לסימניות
למערכות הפעלה אלו יש דרישות שונות מאשר XP. לדוגמא, לא אמרת כמה זיכרון יש למחשב. לא בטוח בכלל שהמחשב מסוגל לסחוב מערכת מתקדמת יותר. איזה מעבד יש למחשב, איזה חיבור יש לדיסק קשיח וכו'.
וכמו שאמרו, כדי שהכל יעבוד כמו שצריך, כדאי להתקין בצורה מסודרת על המחשב עצמו.
היה כדאי אפילו לבצע גיבוי לדרייברים קודם מהמערכת הישנה כיוון שייתכן שאלו רכיבים ישנים שכבר קשה למצוא דרייברים מתאימים ומותאמים עבורם.

זה לא שהבקשה שלך בלתי אפשרית, אבל זה מתכון לבעיות אח"כ.
זה מחשב של בן משפחה והוא לא אצלי אז אני לא יכול לבדוק כרגע את המפרט שלו, (אני אמנם זוכר שהמעבד הוא פנטיום אך לא זוכר איזה וגם לא זוכר איזה זכרון הרצה), קניתי בינתיים רשיון לWIN7 בשבילו, אז מספיק לי כונן SSD ריק,
השאלה אם יהיה לך אפשרות לתמוך מרחוק?
איך מומלץ להתקין? להוריד את מערכת ההפעלה לאון קי ולהפעיל את המחשב ממנו ולהתקין?
הדרייברים שהתאימו לXP יתאימו לוינדוס 7? איך מגבים אותם?

• הוסף לסימניות
אני לא הייתי משקיע במחשב כ"כ ישן, (שהגיעו עם XP), דיסק SSD.
המחשב אין לו את הבסיס לקבל ולנצל את הSSD על כל מעלותיו.
אולי תרגיש מהירות גבוהה יותר ב-5 אחוז.

• הוסף לסימניות
קניתי בינתיים רשיון לWIN7 בשבילו,
למעשה, רוב המחשבים שמסוגלים להריץ ווינדוס 7, מסוגלים גם 10. והוא יציב יותר במידה מסוימת.
דרישות המערכת:
  • מעבד 1 ג'יגה-הרץ (GHz) ומעלה, 32-סיביות (x86) או 64-סיביות (x64)*
  • RAM של 1 ג'יגה-בייט (GB) (32-סיביות) או RAM של 2 GB (64-סיביות)
  • שטח דיסק קשיח זמין של 16 GB (32-סיביות) או 20 GB (64-סיביות)
  • התקן גרפי DirectX 9 עם מתאם WDDM 1.0 או עדכני יותר
מעבד:מעבד של 1 ג'יגה-הרץ (GHz) או יותר, או מערכת על שבב (SoC)
RAM‏: 1 ג'יגה-בייט (GB)‏ עבור 32 סיביות או ‎2 GB‏ עבור 64 סיביות
שטח בכונן הקשיח:‎16 GB עבור מערכת הפעלה של 32 סיביות או ‎32 GB עבור מערכת הפעלה של 64 סיביות
כרטיס מסך:DirectX 9 ואילך, עם מנהל התקן של WDDM 1.0
צג:‎800x600
אז מספיק לי כונן SSD ריק
ולבדוק שיש לו חיבור מתאים בלוח! או שצריך מתאם.
איך מומלץ להתקין? להוריד את מערכת ההפעלה לאון קי ולהפעיל את המחשב ממנו ולהתקין
אם אין תוכנה במחשב שרוצים לשמור, אז בהחלט כן, זו הדרך.
הדרייברים שהתאימו לXP יתאימו לוינדוס 7
לא תמיד. לאחר ההתקנה צריך לבדוק מה הווינדוס מתקין והאם זה באמת תואם כמו שצריך (לפעמים יש דרייברים גנרליים ממיקרוסופט שחסרים חלק מהפונקציות) ומה לא, לבדוק באתרי היצרנים או עם תוכנות יעודייות אם יש דרייבר מתאים יותר. ובמקרה שאין, להשתמש בגיבוי תוך בדיקה אם זה אכן מתאים יותר.
אני משתמש ב-DriverMagician לגיבוי, שחזור וחיפוש/עדכון דרייברים, בד"כ עובד דיי טוב. יש עוד תוכנות ברשת.
השאלה אם יהיה לך אפשרות לתמוך מרחוק?
יכול להיות, אם תהיה בשלב הזה, תדבר איתי.

אני לא הייתי משקיע במחשב כ"כ ישן, (שהגיעו עם XP), דיסק SSD.
ההשקעה היום היא כבר לא גדולה, לא חייבים את הדיסק הכי מהיר ומתקדם, דיסק ב-150/200 ש"ח יכול לעשות שיפור נהדר בהחלט. וכמובן, ניתן לנדוד איתו אח"כ אם מחליטים לשדרג את כל המחשב, כך שזה לא צריך להיות לריק בכל מקרה
(אבל כן, מחשבים כאלה עולים היום כ-200 ש"ח לכל המארז...)

• הוסף לסימניות
צריך לראות לפני זה בלוח עם הבקר של הSATA יכול להיות AHCI
אם לא כמו אז שכתב פרסומון לא יהיה שיפור עצום
וזה גם לא מומלץ לSSD המצב הזה IDE כי אין TRIM
המחשב לא יתחיל לטוס...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה