פונט רכישת פונטים לעימוד תורני | ספרותי | מנוקד

• הוסף לסימניות
1. אילו פונטים מומלצים (מנסיון) לעימוד קבצים תורניים? (קונטרסים וספרי קודש) גם לטקסט-רץ וגם לכותרות, מילה פותחת וכד'.
2. אלו מומלצים לעימוד ספרי ביבליוגרפיה? רץ, הערות שוליים, כיתוב תמונה וכותרות
3. לעימוד של טקסטים הכוללים ניקוד, כמו תפילה, ברכונים, הגדה שלך פסח וכד'. מה מומלץ?
ועוד שאלה אחת -
האם יש סיכוי למצוא פונטים חינמיים-מסחריים למטרות אלו?

• הוסף לסימניות
יש את פרוייקט קולמוס החינמי והמקצועי, רבים מהם גופני אופן טייפ (ואפילו יש תומכי טעמים איכותיים)
בכל אופן נדרש/צריך לרכוש חבילה מפונטייפ ומתוכם של גופני פלרון שהם גופני "חובה" (ובהם פרנקריל, רש"י ועוד, בנוסף לכל הגופנים המעולים שלהם שהם תומכי ניקוד אופן טייפ מדוייק), וכן מחברות פונטביט ו/או מאסטרפונט, שיש בהם רבים ומעולים לטקסט כותרות ועוד (משפחת נרקיס ועוד), על מנת להיות מועשרים ומעשירים את הצד המקצועי והאסתטי של העבודה.
אפשר לעשות חיפוש בפרוג ותמצא הרבה דיונים על כך.

• הוסף לסימניות
יש לי עבודה כעת לעימוד סידור אני מחפש המלצות
מאיזה חברות משתמשים ל גופני וילנא ופרנקריל והדס (או מקביל להדס)

• הוסף לסימניות
פלרון וילנא.
כעת יש וילנה מסורה של פונטייפ - רץ.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1448882:
האם מישהו יודע להמליץ?
איכות, זכויות יוצרים, וכו'...

זכויות יוצרים - אין
איכות - יש שם דברים שבדיעבד אולי אפשר להשתמש בהם, אבל לכתחילה עדיף ללכת על הגופנים המקצועיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1448875:
פלרון וילנא.
כעת יש וילנה מסורה של פונטייפ - רץ.

מה ההבדל בין וילנה מסורה לוילנה פלרון?

• הוסף לסימניות
אם הבנתי ואני זוכר.
וילנא פלרון - בנוי בצורת מלבן
וילנא מסורה בצורה מרובע.

בכל מקרה שרות - בוילנא מסורה תוכל לקבל יותר פונקציות לענ"ד, כי זה פונט שהם בנו.

מתוך קטלוג פונטייפ:
גופן זה הוא גרסא של פונט עתיק יותר בשם 'מרובע', והוא איננו הווילנא של ימינו; הווילנא התפתחה ממנו. השימוש המסורתי לגופן שכזה הוא בטקסט רץ בגודל גדול. בגדלים קטנים של טקסט התוצאה אינה מומלצת בגלל הניגוד בין הקווים האופקיים לאנכיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלאט;1449367:
אם הבנתי ואני זוכר.
וילנא פלרון - בנוי בצורת מלבן
וילנא מסורה בצורה מרובע.

בכל מקרה שרות - בוילנא מסורה תוכל לקבל יותר פונקציות לענ"ד, כי זה פונט שהם בנו.

מתוך קטלוג פונטייפ:

פונטייפ גם משווקים באופן רשמי את וילנא פלרון ולכן יכולים להוסיף את כל הפונקציות גם לשם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1449370:
פונטייפ גם משווקים באופן רשמי את וילנא פלרון ולכן יכולים להוסיף את כל הפונקציות גם לשם

נכון ולא נכון.
נכון שהם יכולים להוסיף
אבל זה לא שווה להם להשקיע. תברר!

• הוסף לסימניות
במילים קצרות:
לספרי קודש (בעיקר), חובה! ו-זול!!! לקנות אצל פונטייפ!

• הוסף לסימניות
למה אני לא מצליח להוריד מקולמוס? יורד לי קובץ עם סיומת לא מוכרת

• הוסף לסימניות
יש לי חבילה בפונטביט עם עוד כ-100 לבחירה,
מה כדאי לבחור משם לספרי קודש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1474701:

לספרי קודש - לטקסט רץ תורני: כריזמה - מעולה, כי הוא יוצר טקסט אחיד מאד.
יש לך גם את: פרנקיאל בלט, שלמה, לוטוס
לתפילות: אוסקר - מעולה לתפילות
כדאי גם את רש"י.

יש עוד יפהפיים בסגנון תורני אבל פחות מתאים לטקסט רץ, אלא לכותרות לגואים וכד'- אני משתמשת הרבה ב: ספרדי, תהילה, משה, וילנא, ליבורנה, לע הארי, יצחק.

רוב הצלחות!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1474701:

וכן אדמה.
וכמובן : דוד!
השתמשתי פעם גם בהדסה - נחמד ג"כ לטקסטים רצים אבל לא ארוכים מידי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1475801:
לספרי קודש - לטקסט רץ תורני: כריזמה - מעולה, כי הוא יוצר טקסט אחיד מאד.
יש לך גם את: פרנקיאל בלט, שלמה, לוטוס
לתפילות: אוסקר - מעולה לתפילות
כדאי גם את רש"י.

יש עוד יפהפיים בסגנון תורני אבל פחות מתאים לטקסט רץ, אלא לכותרות לגואים וכד'- אני משתמשת הרבה ב: ספרדי, תהילה, משה, וילנא, ליבורנה, לע הארי, יצחק.

רוב הצלחות!!!

מצטרפת להנ"ל ומצרפת עוד כמה בסיסיים ושימושיים מאד!!
ספרדי אשכנזי אוסקר שפע וילנא ליבורנה
טיפו- תג- פחות שמרני- מוצלח מאד!!

• הוסף לסימניות
לספרי קודש מפונביט: לקטסט רץ הם די חלשים אבל פונטים אלו מוצלחים: תהילה, ליבורנה, ספרדי, קטיפה (יותר מתאים לעלון ממה שהוא מתאים לספר, אבל עוז והדר כן משתמשים בו למתיבתא)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עקיבא1;1476026:
לספרי קודש מפונביט: לקטסט רץ הם די חלשים אבל פונטים אלו מוצלחים: תהילה, ליבורנה, ספרדי, קטיפה (יותר מתאים לעלון ממה שהוא מתאים לספר, אבל עוז והדר כן משתמשים בו למתיבתא)

אשמח אם תציע חברה עם פונטים יותר מוצלחים לטקסט רץ תורני. תודה מראש

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שזה קשור למוצלח יותר או פחות אלא עניין של התאמה.
יש עבודות שמתאימים יותר הפונטים של פלרון (וילנא, עברי, פרנקריהל) ויש עבודות אחרות שמתאימים פונטים אחרים.

לדעתי מעמד חייב את שניהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה