זרקור מקומי רמת בית שמש ד4

ההגדרה הנכונה של פרושים
זה ירושליימער לידפיקעס
אני מאמין ששנינו מאותו זן.....
ברור ששניכם מאותו הזן.
כי כל מי שלא עונה לתואר "ירושליימער", מבחינתו אין הבדל בין "ירושלמייער ליטוויק" לבין "ירושליימער חסידישער".
היהודי הממוצע ברחוב מקטלג לפי שטריימל, פאות מסולסלות, ושפת דיבור.
נוסח התפילה פחות משמש כמאפיין להשתייכות עדתית.

לכל נשות רמה ד'
לראשונה אי פעם!
ערב מיוחד ומרומם לכבודן ולהערכתן של נשות האברכים – אתן שמחזיקות את הבית במסירות אין קץ ומאפשרות לבני זוגכן להתמסר ללימוד התורה 👑
ועכשיו במיוחד לקראת פסח לקבל שמחה וכוחות! 💃💃💃

💫 מה מחכה לך בערב הבלתי נשכח?
🎤 הופעה מרגשת של האמנית עינת שובל
💬 דברי חיזוק והשראה מהגברת שירן בן דוד
🎁 שי יוקרתי לכל משתתפת
🧁כיבוד קל ומפנק

📅 יום רביעי, כ"ו באדר, 26.03.25 בשעה 20:00
📍 מתנ"ס דורות, שדרות האמוראים 30, בית שמש
לרכישת כרטיסים https://glatticket.co.il/79725?_ref...kMXJzaaJ0MJZFOIhVM2tiT&live_ref=hub_hKpLyNdxl
תמונה של WhatsApp‏ 2025-03-16 בשעה 23.12.23_4908d92c.jpg

היהודי הממוצע ברחוב מקטלג לפי שטריימל,
נראה לי הרבה "ירושלמי ליטאי" לא הולכים עם שטריימל (אלא כובע עגול וחליפה ארוכה גם בשבת)
וגם לפעמים שולחים את הבנים לישיבות ליטאיות.

נראה לי הרבה "ירושלמי ליטאי" לא הולכים עם שטריימל (אלא כובע עגול וחליפה ארוכה גם בשבת)
וגם לפעמים שולחים את הבנים לישיבות ליטאיות.
אז הם גם לא מתפללים בפרושים, אלא בבית כנסת ליטאי קלאסי.
אה, שכחתי. ירושלמי ליטאי זה לא בדיוק ההגדרה שהוזכרה פה לעיל. אלו שני מוצרים שונים בתכלית. גם אם התרגום המילולי המדוייק זהה.

כדי שתבינו את מצוקת התחבורה וחלום על תחבורה ציבורית בד 4
אתמול בשעות הערב הגעתי עם קו 600
ובקשתי מהנהג אם יכול לעצור לי בתחנה ממש אחרי הכיכר של רבי חנינא
הנהג שכנראה יודע מהמצב התחבורה פה הכניס אותי עד לכיכר השני של רבי חניניא
ואני רק יורד מהאוטובוס וכמה אנשים רצים אלי
ואומרים מה זה באמת זה דבר מיצאותי אוטובוס בד4

זה הזכיר לי את הסיפורים שמספרים על הרכב הראשון שהגיע לירושלים
וכל השכונה יצאת לראות את החלום הזה
אבל נראה לי שבמצב הזה כולנו צריכים לעשות הטבת חלום

העצוב הוא, שכרגע אין שום תכנון אפילו לא בעתיד על קו לירושלים.
כל הדיבורים זה על עוד קויים עירוניים.
אולי אחרי שיבנו את ד5, אבל כרגע זה אפילו לא בתכניות.

כשהאוטובוסים יעצרו בתחנות על הנת"צ, יהיו בניינים בד'4 שיהיו קרובים לתחנה יותר מבניינים בד'3 על שדרות האמוראים..

כשהאוטובוסים יעצרו בתחנות על הנת"צ, יהיו בניינים בד'4 שיהיו קרובים לתחנה יותר מבניינים בד'3 על שדרות האמוראים..
אבל תדע לך שרוב הנהגים בקווים הבינעירונים מסכימים לעצור רק צריכים לבקש

העצוב הוא, שכרגע אין שום תכנון אפילו לא בעתיד על קו לירושלים.
כל הדיבורים זה על עוד קויים עירוניים.
אולי אחרי שיבנו את ד5, אבל כרגע זה אפילו לא בתכניות.
האם אין עדיין מידע איזה קוים עירוניים חדשים יכנסו לשכונה?

אה כן. ברור. למה התלוננו בכלל. יהיה כמה בניינים שיהייו קרובים. איזה יופי, פטרנו את כל הבעיה.

שני אנשים, אחד גר בד'4 ואחד גר בד'3 על האמוראים, והאיש שגר בד'4 המרחק מהתחנה לבית שלו יהיה יותר קצר מההוא בד'3.
ד'4 זו אולי השכונה הכי גדולה בבית שמש בתושבים. נכון יש בד'4 מקומות רחוקים כמו סוף רב ברכיה, אבל יש גם מקומות מאוד מרכזיים.
גם מרב חלקיה בר טובי אפשר לרדת במדרגות או ברמפה שבונים עכשיו.

מתלבט אם להיכנס איתך ללופ אין סופי או שאין ענין. לא יודע.
אתה באמת חושב על מה שאתה כותב או סתם כך העיקר לסנגר?
ד4 שכונה שכולה מחוץ למסלול. ד3 האוטובוס חוצה את השכונה מתחילה לסוף.
אבל הבנין ההוא בקצה יותר קרוב. אה.

מתלבט אם להיכנס איתך ללופ אין סופי או שאין ענין. לא יודע.
אתה באמת חושב על מה שאתה כותב או סתם כך העיקר לסנגר?
ד4 שכונה שכולה מחוץ למסלול. ד3 האוטובוס חוצה את השכונה מתחילה לסוף.
אבל הבנין ההוא בקצה יותר קרוב. אה.
@נבחר כבר מלפני 14 שנה @די לא מפסיק לדבר גדולות ונצורות על ד 4
תדפדף קצת אחורה באשכולות השונים
אגלה לך סוד אבל שלא תספר לאף אחד.......
הוא פשוט מתגורר שם.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה