רעב בלתי נשלט

• הוסף לסימניות
ומעניין לעניין...
ממליצה בחום על ויטמנים בשם: shaklee
מכיל ויטמין C ועוד
מקפיץ מאוד את הברזל
ומה שחשוב מיידי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלתל;989348:
ומעניין לעניין...
ממליצה בחום על ויטמנים בשם: shaklee
מכיל ויטמין C ועוד
מעלה את הברזל מאוד

דוקא לכן אני ממליצה ללכת למשהי שיודעת להתאים סוג וכמויות של ויטמינים.
המינון והסוגים מאד מאד משתנה.
אצלי לדוג' לקחתי גם קודם לכן כדורי ברזל, אך היא הסבירה לי מה עוד צריך כדי שהם יספגו בגוף ביעילות.

• הוסף לסימניות
אולי דיכאון אחרי לידה?:eek::D
(גם אני אחרי לידה-צרת רבים... הרעב הזה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;989246:
לבדוק סוכר
לפעמים הרעב הוא איתות של הגוף על מצב של היפוגלקימיה.

אפשר הסבר?

• הוסף לסימניות
בדיוק שאלתי אתמול את אותה השאלה לנטרופטית שלי, (אני אוכלת בריא וגם לוקחת הרבה ויטמינים)
והיא אמרה לי משהו הזוי:
זו עכשיו תקופה שכולם מתלוננים שהם מתים מרעב... לטענתה זה קשור למזג האוויר המשונה.
לא יודעת אם להאמין לזה או לא, תחליטו אתם.

• הוסף לסימניות
- יש הנוהגים לומר שדווקא לחלק את התפריט לשש ארוחות ביום, עם כמויות קטנות יותר. כך שיש בתדירות גבוהה 'משהו בפה' (אבל זה ממש התעללות) מבחינת העיכול זה טוב, כי לפעמים בגלל אכילת יתר, המזון יוצר עומס והעיכול נחסם = השמנה.
- בדקי האם את שותה מספיק, 10 כוסות ביום לפחות. מומלץ להתחיל את הבוקר עם 4 כוסות מים ולהמתין שעה, גם מסדר את העיכול וגם מנקה את הגוף מרעלים המצטברים ו...תחושת שובע. במהלך היום לשתות הרבה מים, משביע.
- תה ירוק בעל אפקט של ניקוי וגם מעניק תחושת שובע. מומלץ.
- אחרי אכילה של מנה שאמורה להיות מספקת מבחינה תזונתית ואת עדיין רעבה, נסי להמתין רבע שעה (גם התעללות) לוקח פסק זמן כזה בערך עד שהקיבה מאותתת למח שהיא שבעה וחבל להעמיס ולהתחרט אם האסימון יצלצל עוד כמה דקות..

רדי והצליחי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dk;989074:
מוכר מאוד. מכינים ארוחות צהריים מלאות כולל מרק ירקות עשיר אוכלים עד ששבעים. בין הארוחות ירקות חיים, יוגורט+גרנולה, פירות.
אמרה לי דיאטנית שלפעמים זה צמא שהגוף מתרגם לרעב.

הלוואי שיהיה לי זמן לפנק ככה את עצמי, סתם כך ביום רגיל...
כל שכן לאחר לידה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;989356:
דוקא לכן אני ממליצה ללכת למשהי שיודעת להתאים סוג וכמויות של ויטמינים.
המינון והסוגים מאד מאד משתנה.
אצלי לדוג' לקחתי גם קודם לכן כדורי ברזל, אך היא הסבירה לי מה עוד צריך כדי שהם יספגו בגוף ביעילות.

מי זו שיודעת להתאים וויטמינים? אפשר המלצה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרור;989492:

במרור יש דווקא הרבה ויטמינים..:):D

• הוסף לסימניות
גם אצלי הרעב הנורא הזה בהנקה... לפני הלידה אני בקושי עולה ואחרי הלידה עד שכבר ירדה הבטן- אני מתחילה להשמין (במיוחד בזכות טלסטון...:) )
העצה הכי טובה זה ללכת על אוכל כמה שיותר סיבים תזונתיים
ולשתות המון (לא נעים להגיד אבל צריך לעקוב כל הזמן אחרי צבע השתן ולראות אם שותים מספיק)
בתקופה הזאת הגוף מאבד הרבה נוזלים וצריך לשתות יותר מכל אחד ממוצע. אם אין ברירה ושוכחים- לעשות תזכורות בפלאפון.
אצלי כל הנקה מתחילה עם בקבוק ספורט קטן ביד.
ולקנות תרכיז תפוחים טבעי (לחפש בלי סוכר) שימשוך אותך לשתות.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרור;989492:
קוראים לזה נטורופטיה.
יש אחת ברמות שאני ממליצה מאוד, קוראים לה זילפה זילברברג.
אם תרצי עוד פרטים, באישי.

• הוסף לסימניות
היות שלא עברתי את המצב הזה, אני לא יודעת לומר ממש ממה זה נובע, אבל למי שסתם יציץ וירצה רעיונות:

לפעמים הרעב הוא רעב לתנועת הלעיסה. הפתרון: מסטיק.
אם הרעב הוא רעב לקול הלעיסה, תאכלי ירקות. גזר הכי מומלץ.

:)

וברצינות: זה נראה משהו ששייך יותר לתחום האפור ברפואה, קרי הרפואה האלטרנטיבית. הקונבנציונלית לא ממש יודעת להסביר, והאלטרנטיבית מביאה קבלות בשטח.

ואפור, למה? כי אף אחד עוד לא הצליח להוכיח ממש דברים... בכל אופן, בין שחור ללבן קיימים אינספור גונים של אפור, והאלטרנטיבי האמין והטוב נמצא באפור המאיר, היפה, העשיר והעמוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;989503:
ולקנות תרכיז תפוחים טבעי (לחפש בלי סוכר) שימשוך אותך לשתות.
בהצלחה.

לא מומלץ להרבות בשתית תרכיז תפוחים הוא חומצי מידי ופוגע בזגוגית השן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;989403:
כדאי לבדוק בבדיקת הדם האחרונה מהי רמת הגלוקוז בדם (בצום), אם היא נמוכה (מסומנת כגבולית כלפי מטה) יש מה לבדוק.
וכדרכי מתוך ויקיפדיה
ירידה בערכי הסוכר בדם מביאה ראשית לירידה בהפרשה של אינסולין. זהו מנגנון ההגנה הראשון מפני היפוגליקמיה והוא מתרחש כאשר רמות הסוכר מגיעות לרמה של 80-85 בדם.
לאחר מכן, ברמות סוכר שהן בין 65-70, מתחילה הפרשה של הורמונים הקרויים: counterregulatory" " או "הורמונים המעלים רמות גלוקוז בדם". כך למשל, מתחילה עליה בהפרשה של גלוקגון המהווה מנגנון הגנה שני מפני היפוגליקמיה ואחר העיקריים שבהם.
הפרשה של אפינפרין (אדרנלין) המהווה את קו ההגנה השלישי, עולה גם היא במידה ורמות הגלוקוז בדם הינן בין 65-70. מנגנון זה הינו קריטי כאשר יש מחסור בגלוקגון. אפינפרין מביא לגירוי פירוק של גליקוגן בכבד ויצור של גלוקוז (גלוקונאוגנזיס).
מנגנוני הגנה נוספים כוללים הפרשה של קורטיזול וכן הפרשה של הורמון גדילה, המביאים אף הם לייצור של גלוקוז במטרה להעלות את ריכוז הסוכר בדם. עם זאת, מנגנוני הגנה אלו קיימים יותר במצבים של היפוגליקמיה כרונית והם פחות קריטיים.
מתחת לרמות של 55-50 יש סימפטומים ברורים של היפוגליקמיה כגון רעב- זהו מנגנון הגנה "התנהגותי" שמטרתו להביא לאכילה ועל ידי כך להעלות את רמות הגלוקוז בדם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;989535:
כדאי לבדוק בבדיקת הדם האחרונה מהי רמת הגלוקוז בדם (בצום), אם היא נמוכה (מסומנת כגבולית כלפי מטה) יש מה לבדוק.
וכדרכי מתוך ויקיפדיה
ירידה בערכי הסוכר בדם מביאה ראשית לירידה בהפרשה של אינסולין. זהו מנגנון ההגנה הראשון מפני היפוגליקמיה והוא מתרחש כאשר רמות הסוכר מגיעות לרמה של 80-85 בדם.
לאחר מכן, ברמות סוכר שהן בין 65-70, מתחילה הפרשה של הורמונים הקרויים: counterregulatory" " או "הורמונים המעלים רמות גלוקוז בדם". כך למשל, מתחילה עליה בהפרשה של גלוקגון המהווה מנגנון הגנה שני מפני היפוגליקמיה ואחר העיקריים שבהם.
הפרשה של אפינפרין (אדרנלין) המהווה את קו ההגנה השלישי, עולה גם היא במידה ורמות הגלוקוז בדם הינן בין 65-70. מנגנון זה הינו קריטי כאשר יש מחסור בגלוקגון. אפינפרין מביא לגירוי פירוק של גליקוגן בכבד ויצור של גלוקוז (גלוקונאוגנזיס).
מנגנוני הגנה נוספים כוללים הפרשה של קורטיזול וכן הפרשה של הורמון גדילה, המביאים אף הם לייצור של גלוקוז במטרה להעלות את ריכוז הסוכר בדם. עם זאת, מנגנוני הגנה אלו קיימים יותר במצבים של היפוגליקמיה כרונית והם פחות קריטיים.
מתחת לרמות של 55-50 יש סימפטומים ברורים של היפוגליקמיה כגון רעב- זהו מנגנון הגנה "התנהגותי" שמטרתו להביא לאכילה ועל ידי כך להעלות את רמות הגלוקוז בדם.

תודה על ההסבר המפורט!
ואם אפשר עוד שאלה-
מה הסיבה לירידת רמת סוכר בדם?

• הוסף לסימניות
לי זה גם היה. עייפות עם אכילה בלתי נשלטת.
מה שפתר את זה בסוף זה היה פעילות גופנית.
חצי שעה, שעה ביום של פעילות גופנית, גם עשה לי כח, וגם הוריד לי את התאבון המטורף הזה.
מומלץ(גם בשביל הבריאות...)

• הוסף לסימניות
עצה ישנה לתחושת רעב

להמעיט בפחמימות, להרבות באכילת חלבונים, וכן באכילת שומנים. ודווקא שומן מן החי!
למשל, לאכול פרוסת לחם אחת עם הרבה חמאה, או באכילת בשר לאכול עם כל השומן.
(אבל לא מומלץ להרבות בשמנים מן הצומח, וכל שכן לא לאכול כלל שומן טרנס).
נסו ותווכחו, תאכלו ותשבעו, (רק לא תספרו לרופא).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חברה;989303:
קופצת טרמפ לשאלה
ידוע שבתקופת ההנקה צריך להוסיף 500 קלוריות לתפריט. האם זה נכון רק לחודשים הראשונים או שכל תקופת ההנקה גם אם היא למעלה משנה וחצי?
מחפשת תשובות מאומתות, לא השערות...
נוהגים לומר בכאלו מקומות: "שאלה זה טרף"

תפסיקי לשאול שאלות ותהני מהאישור שקבלת להנות מהאוכל.
אני שמחה בכל פעם שיש לי תרוצים "מוצדקים" לאכול....
בתאבון ולבריאות!

• הוסף לסימניות
מפליא אותי שאף אחת עוד לא כתבה את זה...

בהנקה הכוחות הטובים ביותר ניתנים לתינוק לכן מרגישים רעב וחולשה [אנחנו לא פרות הולנדיות...] ולכן צריך לקחת גם ויטמינים לחיזוק [פרנטל וכו'] וגם דברים להשבחת והגברת החלב כמו:
  • בירה
  • שקדים
  • קרעפט - ניתן לקנות בכל קיוסק או חנות טבע או להכין לבד
  • שתיה - 2 כוסות לפני ו-2 כוסות אחרי
  • יש שפע מילק/מגע מילק וכו'
אל תקמצני על הדברים הנ"ל כי:
א. חלב אם הוא הכי בריא לתינוק ואם לא זה על חשבון הכוחות והשיניים
ב. הסיפוק להנקה והקשר המיוחד שנוצר בין האמא לילד ובלל, האפשרות שבאמצע המרוץ היומיומי את מתיישבת "לנוח" ומניקה
ג. מטרנה עולה יותר
בהצלחה!!!​

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה