- הוסף לסימניות
מה זה קשור?אתה מציע שידוכים לאנשים?
מה זה קשור?אתה מציע שידוכים לאנשים?
לא פעם ולא פעמיים.אתה מציע שידוכים לאנשים?
לא כל כך מבין את הטיעון, זה ברור ששדכנים מציעים יותר הצעות מאנשים רגילים, וזה מחמת זה שהכסף מדרבן אותם לעשות זאת, ואף בחרו שזו תהיה פרנסתם, אין בזה שום דבר רע, ואדרבא אשרי מי שפרנסתו מדברים חיוביים, זה נכון שאם זה לא היה פרנסתם הם היו מציעים כמו אנשים פרטיים, וזה הרבה פחות ממה שהם עושים היום.דור עקש ופתלתל!
שדכנות לא אמור להיות מקצוע מפרנס.
פרנסה בדרכים מקובלות ונורמליות.
סליחה מראש,
מי שדורש 5000 מכל צד ומבלעדי זה לא שומע ולא מנסה להציע הוא רשע שוטה וגס רוח!
ב"ה שיש כאלה שעושים לשם שמים ומצליחים, אם כן למה הכעס שלך?ברוך ה' אני רואה שיש כאלה שכן עושים לשם שמים, ללא שכר! וגם מצליחים.
אז זה לא הכסף והמשכורת המנופחת של השדכנים הנכבדים והעלובים מונעת ומעכבת שידוכים..
איזה מוזר, אבל גם אותם שדכנים מתמודדים עם עלויות גבוהות במשק,(5000 ₪ מכל צד,
בושה!! לסחוט את ההורים שממילא מתמודדים עם עלויות גבוהות במשק והוצאות בלתי פוסקות ובפרט בעיתות כאלה)
תנסה לדרוש אחוות אחים מכל בעלי המקצוע:רבש"ע, כמה עולה שיחת טלפון היום? מישהו משלם על שיחות היום??
אז טרחת עוד קצת והתקשרת, שיחות לילה עם המשודך.ת ובסוף זה ירד.. אז מה?? בגלל זה מגיע לך 1000$ במקרה הגרוע. אין אחות אחים? אין דאגה לזולת? אין יהדות??
כל הברברת סביב דמי השדכנות הזולים הינה פרי סחטנות בלבד!!!
ההורים שלנו גם לא שילמו 8 שקל נסיעה באוטובוס,ההורים שלנו שילמו אלפי שקלים?
מה קרה לדור המוזר והמסכן הזה???
בדיוק!!!ל ה ת פ ש ר
אין אביר על סוס לבן
ואין נסיכה לצידו עם סרט אדום.
החיים בהמשך הרבה יותר מורכבים, וחבל לבכות אח"כ על שטויות, העיקר השדכן עשה את שלו
אז מה היא אמורה להיות?דור עקש ופתלתל!
שדכנות לא אמור להיות מקצוע מפרנס.
פרנסה בדרכים מקובלות ונורמליות.
שוטה הוא מי שלא מבין את השוק,סליחה מראש,
מי שדורש 5000 מכל צד ומבלעדי זה לא שומע ולא מנסה להציע הוא רשע שוטה וגס רוח!
תבורך מפי עליון פי מליון!ב"ה שיש כאלה שעושים לשם שמים ומצליחים, אם כן למה הכעס שלך?
הם מצליחים, סוגרים בכל יום עשרות שידוכים, אין רווקים ורווקות שמחכים להצעות.
הנה מה טוב ומה נעים!!!!
איזה מוזר, אבל גם אותם שדכנים מתמודדים עם עלויות גבוהות במשק,
גם להם יש הוצאות בלתי פוסקות.
תנסה לדרוש אחוות אחים מכל בעלי המקצוע:
פאנית, גרפיקאית, מעצבת פנים, נגר, קבלן, מתווך, במכולת, וכן על זה הדרך....
כמה איוולות וטיפשות במשפט אחד.
כמו שלא תחלום!!! לבקש מבעלי מקצוע עבודות בחינם, כך גם כאן מדובר במקצוע לכל דבר,
ואין לך שום זכות לדרוש לקבל מענה בחינם!
ההורים שלנו גם לא שילמו 8 שקל נסיעה באוטובוס,
ו9 שקל לליטר חלב ועוד אלפי שקלים למצרכי יסוד ובסיס שמחיריהם זינקו.
כמו בכל דבר, גם כאן הייתה עליית מחירים,
ההורים שלנו גם קנו דירות ב400 אל"ש
אין קשר להשוואה בין היום לדור העבר!
בדיוק!!!
להתפשר ולהבין שלא חייבים לך כלום!!!
בנוסף לכל הוצאות החתונה יש גם תשלום למי שהיה שליח,
וחשב עליכם, וטרח, וחשב, ועשה עשרות (אם לא מאות) טלפונים. עד שב"ה הזוג הגיע בברית אירוסין.
אז מה היא אמורה להיות?
תתפלא לשמוע, זו אחת הדרכים המצוינות להתפרנס.
וחבל שאתה הורס ומוריד לשדכנים את החשק להציע,
לאנשים כמוך בהחלט הם יגידו - למשפחה הזאת אני לא מציע.
שוטה הוא מי שלא מבין את השוק,
מזלזל בעבודתם של אחרים, ומונע מרבים את זיווגם בגלל אמרות שפר מטופשות!!!!!
תבורכי, דבר ראשוןתבורך מפי עליון פי מליון!
זכותך לחשוב אחרת.
רק אל תכעס
אה, ותודה על הברכות.
אני חוסך לך הודעה חוזרת.. בניגוד אליך, אני לא כיוונתי למישהו ספציפי
אני חושבת שכדאי לרווקים והרווקות מבוגרים להתקשר לכמה שדכנים אמינים שהם מכירים ולומר להם "אני משלם על השדוך שלי 10 אלף או 20 אלף"- לדעתי זה ממש יעזור.באותו זמן לפגוע באלפי רווקים ורווקות,
שישמחו לשלם כל סכום שבעולם עבור השידוך שלהם?!
תבורכי, דבר ראשון
בהחלט חושבת אחרת,
לא כתבתי אמרי שפר והוצאתי את חרצובות לשוני על ניק מסוים.אבל לא כועסת, כמו שכבר אמור כאן, אין דיסלייק
ולא הבנתי מה זה אומר שלא התכוונת למשהו ספציפי?
אני הייתי מציע 100,000 שח לכה"פ.אני חושבת שכדאי לרווקים והרווקות מבוגרים להתקשר לכמה שדכנים אמינים שהם מכירים ולומר להם "אני משלם על השדוך שלי 10 אלף או 20 אלף"- לדעתי זה ממש יעזור.
בהחלט!אני חושבת שכדאי לרווקים והרווקות מבוגרים להתקשר לכמה שדכנים אמינים שהם מכירים ולומר להם "אני משלם על השדוך שלי 10 אלף או 20 אלף"- לדעתי זה ממש יעזור.
אני מתנצלת אם פגעתי!לא כתבתי אמרי שפר והוצאתי את חרצובות לשוני על ניק מסוים.
אלא באופן כללי על ההוצאה והדרישה הממונית עבור הצעת שידוך.
את ברכת אותי אישית בהרבה ברכות ותארי כבוד למיניהם. וזה בסדר..
הכל טוב!אני מתנצלת אם פגעתי!
ח"ו לא הייתה הכוונה.
רק שאתה קראת כל מיני כינויים על שדכנים שדורשים את המשכורת הראויה להם,
וזה חרה לי, לכן הגבתי באותה מטבע לשון. מתנצלת!
ובגלל זהאינני שדכן
אם היית מקדיש לזה את הזמן, ולא רק מציע הצעות פה ושם ל-2 חברים בני 40, (אני יכול לדמיין גם איך היחס ואיך 'מנפנפים' אותך מהר בד"כ, כך שלא השקעת מדי הרבה זמן גם בזה), היית מבין למה אי אפשר להגיד "פרנסה בדרכים מקובלות אחרות", ולא משדכנות...ולצערי גם אין לי את הזמן לזה.
זה בדיוק החזון והעבודה של "לב אחד", וזה קיים.סתם שאלה למה שלא יהיה בכל בית ספר וישיבה שמגיעים לגיל למלאות טופס שידוכים שנכנס למאגר מישיבה ובית ספר ליטאית למאגר אחד ספרדי למאגר אחד חסידי למאגר אחד ולשדכנים יהיה גישה למאגרים האלו ובאיזה שהוא שלב בא נגיד בגיל 30 יתערבו המאגרים וכל בית ספר או ישבה שהתארסה מעדכן את המאגר
זה לא חייב להיות אנשים ספציפיים דוקא כמו ראש ישיבה איש צות וכדומה, רק שיהיה שיתוף פעולה בין עזרת הגברים לעזרת נשים זה יכול להיות גם ששדכנים שמכירים טוב כל מיני בחורים באופן אישי ולא רק ממה ששמעו ייקבעו שיחה לפעם בכמה ימים עם שדכניות שמכירות טוב בחורות גם באופן אישי, ואפילו לא משהו קבוע רק שיהיה כזה מושג ששדכנים מתקשרים לשדכניות לצורך זה בלבד - לשמוע על בחורות שהן מכירות באופן אישי והשדכנים ישתפו על בחורים שמכירים באופן אישי, ומה שבטוח זה שכשיש שיתוף פעולה ולא כל אחד עובד לבד זה תמיד מועיל.בכל ישיבה ישנם עשרות ולפעמים מאות בחורים בשידוכים בו זמנית, מנגד בכל סמינר יש בוגרות רבות שבשידוכים,
הבעיה שאין מי שישדך בין כל הכמות האדירה של הרווקים\ות וגם מי שמנסה לשדך בקושי מכיר צד אחד לעומק...
ומזה נוצר רצף של פגישות מיותרות שלא מולידות כלום חוץ מתיסכול ןדיכאון.
לכן חשבתי שאולי פעם בחודש ישבו או יישב רה"י עם מנהל סמינר יחלקו לקטגוריות את הבחורים והבחורות- כגון גיל סגנון וכו וינסו להתאים שהרי מי כמוהם מכירים את הנפשות הפועלות.
ואולי ע"י יבנו הרבה בתים בישראל.
הרעיון אומנם בוסרי ונתון לשינוי אך זה העיקרון.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים