רעיון בהגיית תכנית משפחתית

• הוסף לסימניות
יש לנו מנהג מה - זה משונה במשפחה המורחבת...
בכל שנה אנחנו חוגגים את היום הולדת של סבא שלי שנפטר לפני 5 שנים :)
מתכנסים אצל סבתא כולם, לארוחה חגיגית, ועושים לו יומולדת.
אז המסיבה מתקרבת,
ואני רוצה להכין תוכנית / משחק / משהו בסגנון, של סקירת קורות חייו (המרתקים).
יש לי אמביציה להשקיע במשהו רציני, אין לי כל כך רעיון איך לתרגם את קורות החיים שלו למשחק.
(מצגת לא).
יש למישהו כיוון לעזור לי?

• הוסף לסימניות
אולי משחק סימני דרך בתוך הבית- מנקודה לנקודה ובכל תחנה יש מידע, מזכרת, חפץ מההסטוריה וכו'. אפשר גם משחק כזה על לוח באותו רעיון, צועדים עם חיילים, יש כרטיסי מידע, חידות, מטלות וכו'.

• הוסף לסימניות
עיתון 'משפחה' עם הלוגו של משפחה, וכתבות מגוונות שסוקרות כל חלק מחייו

• הוסף לסימניות
הייתי צריכה להקדים,
מספר המשתתפים הוא 20+,
גיל המשתתפים נע בין 20 ל-70+.
לכן לוח משחק שייך יותר מאשר התרוצצות ברחבי הבית, כי זה לא ילדים.
גם לוח משחק יכול להיות קטן מדי, ומי שלא מצליח לראות מה קורה בו הוא מחוץ לעניינים. לכן אולי קלפים או משחק בלי מרכז או לוח יכול להיות טוב יותר.
מה יכול להיות בתחנות? איזה סגנון? אני מרגישה שהתקיעה שלי היא כאן :)
בקשר לעיתון - זה יפה, המון השקעה (והשם "משפחה" לא ממש קשור - כי אם כן זה הולך להיות עליו בלבד), ולא מספיק כרוך בתוכנית. רק מזכרת.

• הוסף לסימניות
אולי לוח גדול שתלוי על הקיר כמו תמונה - כולם יראו
חיילים אולי בסקוצים/מגנטים כך לא יפלו
משהו צריך לעמוד ליד ולהפעיל חיילים...
או אפשר לוח ענק על השולחן...

• הוסף לסימניות
אסתר, תחנות בתוך הבית זה משהו מדהים- בכל חדר או פינה יש לוח/ כיתוב/ חפץ עם הוראות פעולה, נניח לכתוב דף יומן, לשאול את סבתא על XY, לענות מי היה XY, איך אומרים את המילה X בשפה Y, מי הדמות שבתמונה... וכו' וכו, וכל אחד שהיה בתחנה ומילא את הדרישות מקבל חתימה או כרטיס או הוראות לאן להתקדם וכו', וכך כולם מסתובבים בבית.

עוד רעיון שונה לגמרי-
משחק נחש מי על דמויות מחיי הסבא, כשהשאלות קשורות למאפיינים של הדמויות ולקשר שלהם עם הסבא.

• הוסף לסימניות
לכי לבית של סבתא מבלי שהיא תהיה בו עם מצלמה

צלמי חלק מחפצים שבבית בזום קרוב

בא נראה מי יצליח לזהות מה זה?

אפשר אחכ או להקרין על הקיר או במחשב....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1160090:
יש לנו מנהג מה - זה משונה במשפחה המורחבת...
בכל שנה אנחנו חוגגים את היום הולדת של סבא שלי שנפטר לפני 5 שנים :)
מתכנסים אצל סבתא כולם, לארוחה חגיגית, ועושים לו יומולדת.
אז המסיבה מתקרבת,
ואני רוצה להכין תוכנית / משחק / משהו בסגנון, של סקירת קורות חייו (המרתקים).
יש לי אמביציה להשקיע במשהו רציני, אין לי כל כך רעיון איך לתרגם את קורות החיים שלו למשחק.
(מצגת לא).
יש למישהו כיוון לעזור לי?

אין לי רעיון בשבילך אבל רק הערה קטנה.
שמעתי מפסק של רב שלא ממשיכים לציין יומולדת לנפטר. אפילו לא במשפט כמו: "היום הוא היה צריך להיות בן..."

אולי שאלתם. רק הסבתי את תשומת ליבכם.

• הוסף לסימניות
האמת שלא ממש מציינים בן כמה הוא,
זה היה בצחוק.
פשוט מתכנסים כולם בט"ו בשבט וממשיכים את מסורת ההתכנסות המשפחתית לכובד יום ההולדת שלו, רק בלעדיו.

• הוסף לסימניות
אצלינו במשפחה שנה שעברה במסיבת חנוכה שיחקנו "רביעיה" שהכנו מראש.
זה היה אמנם הרבה הכנה אבל היה כייף ומצחיק.
מראש הכנו את הכרטיסים - צבעים שונים לכל כותרת שבכל כרטיס שורה אחרת כמובן מודגשת.
לדוג' הכותרת היתה "כינוי לאמא" ומתחת 4 שורות של כל מיני כינויים שכולם הכירו מכל מיני צמתים.
"איפה מטיילים בחופש" ומתחת כנ"ל
"אורחים קבועים" ומתחת כנ"ל וכו' וכו'

כמובן שזה לא היה סתם דברים סטנדרטים... המון זכרונות, עקיצות והרבה צחוק.

• הוסף לסימניות
תודה!
ממש רעיונות מצויינים!
מה זה ה"נחש מי"?

• הוסף לסימניות
יש לי איזהשהוא כיוון, לא מצליחה לגבש ממנו משהו טוב -
חוץ מהמוני אנשים מכל העולם וההסטוריה שהיו קשורים אליו, שגם את זה אני רוצה להכניס במשחק,
יש גם המון חפצים שקשורים אליו בצורה שאף אחד לא יכול לטעות, כמו חרב שקבל בכורדיסטאן ממישהו (ברזאני :) ) והיתה תלויה אצלו, מקל של רימון שהיה קבוע אצלו באוטו למקרה שיראה נחש ויצטרך לרצץ לו את המוח, כפית דבש שהיה כופה על כל נכד לאכול כשהיה מגיע לבקר כדי שיהיו חזקים, שועל - מסיפורי הכרמים שלו, שתמיד היה מחקה את הקולות שלהם בלילה, בקיצור המון דברים, חפצים, ואנשים שהיו קשורים לקורות חייו אבל אני לא יודעת איך לעשות מזה תוכנית.
עזרתכם תמשיך להתקבל בברכה :)

• הוסף לסימניות
לא מזמן הכנתי לחברה למפגש משפחתי שלהם משחק טאבו.
ג"כ מושגים מהמשפחה...

מקווה שאת מכירה את המשחק כי אני גרועה בלהסביר...

• הוסף לסימניות
נחש מי הוא משחק לוח שאליו מחוברים כמות גדולה של כרטיסי דמויות מסוימות, ציורי פנים, והכרטיסים במצב עומד מאונך ומחוברים ללוח. משתתף אחד מקבל דמות מסוימת מהקופה והוא מסתיר אותה. המשתתף השני יושב עם הלוח, כשהתמונות לכיוונו, והוא צריך לגלות מיהי הדמות. המשתתף שואל שאלות על הדמות ובהתאם לתשובות הוא מוריד את הכרטיסים שעל הלוח למצב שכיבה, אם הדמות שמצוירת עליהם אינה רלוונטית, לפי התשובות שמקבל. כך הולכות ומתמעטות הדמויות העומדות על הלוח עד שנשארת אחת או שמגלה ע"י ניחוש לקראת הסוף.

• הוסף לסימניות
חמווווד,
נשמע כמו משחק לשניים?
איך משתפים בזה עשרים משתתפים?

• הוסף לסימניות
אם רוצים נותנים לכל משתתף להיות דמות מסוימת. וכן יש את השואל ואת המשיב שיש לו את כרטיס התשובה.
אם מדובר בצעירים כולם יכולים לעמוד, אם לא אז רק מרימים את הכרטיס עם התמונה/ השם. השואל מורה למשתתפים להוריד את כרטיסיהם, בהתאם להחלטתו עד שהוא נשאר עם התמונה שהיא התשובה.

• הוסף לסימניות
רעיון למשחק זיכרון עם תמונות, אולי אפשר לשלב גם חפצים-
מסדרים את התמונות הפוך כמו במשחק זכרון
המשתתף התורן מרים שתי תמונות, וצריך למצוא קשר בין הדמויות.
לפעמים זה קל מאד
לפעמים אין קשר (אחד חבר מהעבר, השני דוד וכדומה)
אפשר להגביל הגבלות שיקשו על מציאת ההקשרים, כמו : "אסור לומר קשר משפחתי" (כי בינינו הרוב קרובים) "אסור לומר קשר שקשור למראה חיצוני"
אם יש שיתוף פעולה, זה אמור לצאת מאד משעשע
אם לא נמצא הקשר התמונות מוחזרות למקומן,
והמשחק ממשיך כמו כל משחק זכרון.
המשחק מוצלח ביותר עם תמונות, אבל אם אין לך, אפשר גם פשוט לרשום שמות על פתקים
גרסה קלה יותר - מוציאים שני פתקי שמות מתוך קופסא, והראשון שמוצא קשר הגיוני בין הדמויות, מקבל נקודה וכדומה

• הוסף לסימניות
אז אני עדיין בענין, שוברת את הראש,
וצריכה עזרה בהמשך הגיית התוכנית, כשבראשי רעיון כבר מגובש יותר,
אך חסר טיפים מקצועיים ממנוסות בהמצאות משחקים.

עשיתי איזהשהוא מיקס של הרעיונות שהצעתם,
לוח משחק מסלול, עם כניסה ויעד מטרה (במקרה הזה בשביל להכניס הומור וקשר המסלול יעבור כאילו ב"דרך בורמה" - יתחיל מאיפה שהתחילה (אני צריכה לברר בדיוק) ויסתיים בירושלים, כיון שסבא היה לוחם בצבא קבע עד פרישתו לפנסיה ותמיד התהלל בסיפורי מלחמת השחרור ודרך בורמה).
בתחילת המשחק, כמו במונופול שמתחילים עם סכום מסוים של כסף אותו יפסידו או יגדילו במהלך המשחק - כל אחד מקבל מספר מסוים של סוכריות, כשכל משימה מקנה לו או מפסידה לו מספר סוכריות נוספות.
המסלול יורכב ממשבצות של משימות שונות (ערימות ערימות של קלפים לכל משימה):
- אנשים הקשורים לקורות חייו (מה הקשר של הדמות לסבא?)
- חפצים הקשורים לקורות חייו (איך החפץ קשור לסבא?)
- דגלי מדינות שקשורות לחייו (מה הקשר של סבא למדינה?)
- צבעים בהקשר לחייו (כאן התשובה לא חד משמעית, וכל אחד יכול להתפתח כלבבו).
- השלמת משפט על סבא: "סבא העריץ את..." (עצמו :) ), "סבא אף פעם לא..." וכן הלאה.
- שאלות מפתיעות על סבא ("איפה סבא נולד? - איזו שאלה, ברחובות! - טעות! בחיפה!" וכדומה).

האם נשמע מעשי?
האם המשימות רבות ומגוונות מדי? (או הפוך?)
הקטע עם הסוכריות מוצלח או מיותר?
האם בכל משבצת תהיה משימה, או שיהיה גם משבצות שנופלים עליהם סתם, בלי כלום?
כמה משבצות לתכנן במסלול?
ועוד ועוד טיפיכם ועצותיכם כדי לעשות את המשחק אטרקטיבי ולא מלאה.

חפרתי מדי, או שאפשר לבקש את עזרתכם שוב?

• הוסף לסימניות
מעניין אתכם בסוף מה יצא?
:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה