רעיון לארוחת בוקר ליולדת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1119495:
יש לנו מיזם ברוך בבניין, כל יולדת מקבלת במשך שבוע ארוחת בוקר מאחת השכנות
(זה חוץ מארוחות צהריים ושבת שהיא מקבלת..)

אני צריכה רעיון מה להכין ליולדת למחר בבוקר,
בעבר הכנתי ארוחות גרנדיוזיות, תפו"א מוקרם + סלט גדול + כוס חלב חם עם מקופלת, או קנלוני..
אבל זה נראה לי קצת מוגזם.. :rolleyes:

אני צריכה רעיון לארוחה פשוטה, מיוחדת ומפנקת (לא עוד טוסט או חביתה..)

אני חושבת שאת כל הרעיונות כבר קיבלת...
רק רציתי להתפעל מהמיזם המבורך, איזה כיף לך ולשכנותיך.
אם אפשר לקבל הסבר קטן - רק בשביל להגדיל את הקנאה (: -
מה ז"א חוץ מצהריים ושבת? את מכינה פעם בשבוע ארוחת בוקר, וחוץ מזה צהרים - ומה עם השבת?
סליחה על הסקרנות. (:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1119691:
אני חושבת שאת כל הרעיונות כבר קיבלת...
רק רציתי להתפעל מהמיזם המבורך, איזה כיף לך ולשכנותיך.
אם אפשר לקבל הסבר קטן - רק בשביל להגדיל את הקנאה (: -
מה ז"א חוץ מצהריים ושבת? את מכינה פעם בשבוע ארוחת בוקר, וחוץ מזה צהרים - ומה עם השבת?
סליחה על הסקרנות. (:

באמת כיף לשכנותי, אני עוד לא ילדתי מאז שהתחיל הרעיון המשובח הזה.. ;) אני בינתיים רק נתתי, ב"ה.
זה הולך ככה, כל יולדת מקבלת שבוע אחד של ארוחת בוקר על בסיס יומי,
שני שבתות מלאות שזה אומר סלטים, חלות, דגים, מנה עיקרית ועוגות.. (היולדת קונה את המצרכים)
וכ-5 ארוחות צהריים במהלך השבועיים הראשונים.
כמובן שכל שכנה מתנדבת בהתאם ליכולותיה וזמנה הפנוי.
וב"ה כולן נרתמות ונותנות מעל ומעבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1119694:
באמת כיף לשכנותי, אני עוד לא ילדתי מאז שהתחיל הרעיון המשובח הזה.. ;) אני בינתיים רק נתתי, ב"ה.
זה הולך ככה, כל יולדת מקבלת שבוע אחד של ארוחת בוקר על בסיס יומי,
שני שבתות מלאות שזה אומר סלטים, חלות, דגים, מנה עיקרית ועוגות.. (היולדת קונה את המצרכים)
וכ-5 ארוחות צהריים במהלך השבועיים הראשונים.
כמובן שכל שכנה מתנדבת בהתאם ליכולותיה וזמנה הפנוי.
וב"ה כולן נרתמות ונותנות מעל ומעבר.

אשריכם !!!

באיזה עיר בארץ זה קורה? כולם צעירים /ות בבנין שלכם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shevi100;1119716:
אשריכם !!!

באיזה עיר בארץ זה קורה? כולם צעירים /ות בבנין שלכם?

בבית שמש, כולן נשים צעירות (ולא נמצאות מתחת לסינר של אמא..)

• הוסף לסימניות
יפה מאד מאד!

• הוסף לסימניות
יש דירה פנויה בבנין שלך? (:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1119738:
יש דירה פנויה בבנין שלך? (:

תעמדי בתור.. :)
אני רק מקווה מאד, שבלידה הבאה, אני עדיין אגור כאן,
אמרתי לשכנות שלי שאם לא. הם ישלחו לי אוכל כל יום עד איפה שאגור..

באמת, שווה להיות יולדת בבניין שלנו.. :)

• הוסף לסימניות
קחי באגט טרי ותחתכי לרצועות של ס"מ וחצי בערך.
תכיני 2-3 ממרחים בסגנון סלט אבוקדו מעוך, סלט טונה וכד'
על כל פרוסת באגט תעשי פרח יפה עם צנטר מאחד הממרחים.
תסדרי יפה על מצע של חסות, שרי, גמבות, מקלות מלפפונים וגזרים, זיתים, נבטים וכד'.
טעים, בריא, משביע ומרשים.
(אם מתחשק לך להיות נורא נחמדה תגדילי את הכמות, לבעל לא מגיע?;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;1119765:
קחי באגט טרי ותחתכי לרצועות של ס"מ וחצי בערך.
תכיני 2-3 ממרחים בסגנון סלט אבוקדו מעוך, סלט טונה וכד'
על כל פרוסת באגט תעשי פרח יפה עם צנטר מאחד הממרחים.
תסדרי יפה על מצע של חסות, שרי, גמבות, מקלות מלפפונים וגזרים, זיתים, נבטים וכד'.
טעים, בריא, משביע ומרשים.

איזה רעיון מהמם!!!
רק אני לא יודעת איפה להשיג באגט בשעה כ"כ מוקדמת.. :confused:
אפשר רעיונות לממרחים + מתכונים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1119771:
איזה רעיון מהמם!!!
רק אני לא יודעת איפה להשיג באגט בשעה כ"כ מוקדמת.. :confused:
אפשר רעיונות לממרחים + מתכונים?

אין לכם מאפיה באזור?
יש גם מכולות שמוכרות באגטים בבקרים.
ובדיעבד- נראה לי שלא כ"כ נורא לקנות יום קודם ולאטום אותו, זה לא מדי ישפיע עליו.
ממרחים: אבוקדו מרוסק עם ביצים, טונה מרוסק עם ביצים ומיונז, ממרח זיתים, חצילים.
אולי זה יצליח גם עם גבינות מתובלות, צריך לבדוק אם המרקם שלהן מספיק עמיד.

נכתב ע"י אפרתה;1119774:
את הבאגט חותכים באלכסון, כן? :)

רעיון, לא חשבתי על זה...

• הוסף לסימניות
את יכולה להפוך את הבגט לטוסט, ואז לא משנה אם הוא מאתמול!
מרחי על הבגט מעט חמאה, הכניסי לתנור ל-10 דקו בער
זה יוצא פריך וטעים
על זה את יכולה להוסיף את הממרחים הנל

• הוסף לסימניות
אני צריכה את זה למחר בבוקר. אין מאפייה ברדיוס הקרוב, ובמכולת לא מוכרים.. :(
אני קמה להכין בצק..

• הוסף לסימניות
סתם לגבי הרעיון של הארוחות...

לפעמים יולדת הייתה הרבה יותר שמחה אם בשעה שעתיים ששכנה מקדישה כדי להכין ארוחה גרנדיוזית או עוגה יוקרתית ומרשימה, שתיקח אליה את הילדים אחה"צ + ארוחת ערב...

אוכל היא הדאגה האחרונה והדבר שהכי קל להסתדר איתו (הרבה מכינות לפני הלידה ומקפיאות, ואפשר גם לקנות אוכל מוכן וכו') אך שעות שינה או מנוחה הן דבר שאי אפשר לקנות או להכין מראש :rolleyes: והם נחוצים ליולדת בדר"כ יותר מאוכל...

(ובמאמר מוסגר... לפני שמשקיעים וטורחים וכו' תמיד כדאי לוודא שנתינת הארוחות אכן רצויה, יש כאלה שלא אוכלים "של אחרים"... כששכנתי הביאה לי עוגת קצפת או ארוחת בוקר, אף אחד אצלי לא רצה לגעת בה... ולא בגלל ההכשר ;) בלית ברירה נאלצתי להשליך את הכל, ואח"כ להחמיא שהיה נ-ו-ר-א טעים וכ-ו-ל-ם כ"כ נהנו :eek:)

• הוסף לסימניות
שרית, אם את עומדת לעבור דירה או משהו, אז תעשי את זה כחסד של אמת :)
כי מנסיוני, אחרי שגמרתי לבשל לכל האיזור עברתי למרחק כמה רחובות ואז קצת אחר כך ילדתי, לא זכור לי שמישהי באה משם להביא ארוחה :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;1119844:
סתם לגבי הרעיון של הארוחות...

לפעמים יולדת הייתה הרבה יותר שמחה אם בשעה שעתיים ששכנה מקדישה כדי להכין ארוחה גרנדיוזית או עוגה יוקרתית ומרשימה, שתיקח אליה את הילדים אחה"צ + ארוחת ערב...

אוכל היא הדאגה האחרונה והדבר שהכי קל להסתדר איתו (הרבה מכינות לפני הלידה ומקפיאות, ואפשר גם לקנות אוכל מוכן וכו') אך שעות שינה או מנוחה הן דבר שאי אפשר לקנות או להכין מראש :rolleyes: והם נחוצים ליולדת בדר"כ יותר מאוכל...

(ובמאמר מוסגר... לפני שמשקיעים וטורחים וכו' תמיד כדאי לוודא שנתינת הארוחות אכן רצויה, יש כאלה שלא אוכלים "של אחרים"... כששכנתי הביאה לי עוגת קצפת או ארוחת בוקר, אף אחד אצלי לא רצה לגעת בה... ולא בגלל ההכשר ;) בלית ברירה נאלצתי להשליך את הכל, ואח"כ להחמיא שהיה נ-ו-ר-א טעים וכ-ו-ל-ם כ"כ נהנו :eek:)

אל דאגה, השכנות הנחמדות שלנו גם עוזרות עם הילדים, כמובן.
ולגבי האוכל - תמיד שואלים את השכנה אם היא מעוניינת או לא. יש כאלה שמוכנות לקבל רק משכנות ספציפיות וכו'. הכל ממש מאורגן. וכן, היו כאלה שאמרו שהן לא רוצו, או שהן רוצות רק משהו מסויים, וכו'.
יש מארגנות שאחריות על ריכוז הא. בוקר / צהריים / שבת. והן עומדות בקשר מול היולדת ומתאמות.
אפילו התקשרתי ליולדת לשאול אותה באיזה שעה היא מעדיפה לקבל את הארוחה, כי חשוב לי שהיא תקבל אותה חמה :)

עוד נקודה רגישה שהתייחסנו אליה, שיולדת בבוקר אין לה כח וזמן להתגנדר לכבוד השכנה, והבית בלגן, ולפעמים היא בדיוק מאכילה וכו'. אז באופן קבוע עומד כסא מחוץ לדלת של היולדת, ששם מניחים את המגש.. בלי להצטרך להטריח אותה

• הוסף לסימניות
ממש רעיון גאוני!כי למי יש כח אחרי לידה להכין ארוחת בוקר בריאה עם התינוק שבוכה ... אצלינו שולחים במשך שבועיים ארוחות (צהריים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1119860:
אל דאגה, השכנות הנחמדות שלנו גם עוזרות עם הילדים, כמובן.
ולגבי האוכל - תמיד שואלים את השכנה אם היא מעוניינת או לא. יש כאלה שמוכנות לקבל רק משכנות ספציפיות וכו'. הכל ממש מאורגן. וכן, היו כאלה שאמרו שהן לא רוצו, או שהן רוצות רק משהו מסויים, וכו'.
יש מארגנות שאחריות על ריכוז הא. בוקר / צהריים / שבת. והן עומדות בקשר מול היולדת ומתאמות.
אפילו התקשרתי ליולדת לשאול אותה באיזה שעה היא מעדיפה לקבל את הארוחה, כי חשוב לי שהיא תקבל אותה חמה :)

עוד נקודה רגישה שהתייחסנו אליה, שיולדת בבוקר אין לה כח וזמן להתגנדר לכבוד השכנה, והבית בלגן, ולפעמים היא בדיוק מאכילה וכו'. אז באופן קבוע עומד כסא מחוץ לדלת של היולדת, ששם מניחים את המגש.. בלי להצטרך להטריח אותה

וואו! מי כעמך ישראל!!!

שרית, איזו נדיבות לאפות ממש קודם ולדאוג שיהיה חם וכו'... את מיוחדת!

ממש מרגש לקרוא על "מבצע הילודה" המושלם הזה עד לחשיבה על כל הפרטים הקטנים...

אם מיסטר לפיד היה מתוודע להתגייסות המיוחדת הזו הוא היה מוציא עוד כמה "חוקים" ע"מ לאסור זאת.... :D

זו התשובה ניצחת לגזירות ה"פן ירבה ופן יפרוץ" שלהם... :) :) :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;1119765:
אצלנו בבנין גם נהוג ארוחת בוקר ליולדת, ואני באופן טבעי, מכינה כל פעם ארוחה לזוג, וממש הופתעתי בהתחלה לשמוע שאני היחידה שנוהגת כך, כל אחת שהודתה לי, הדגישה באופן מיוחד "כל הכבוד שחשבת על בעלי"!

ודרך אגב, אני לא אוהבת שמביאים לי ארוחת בוקר, אין לי כח לזה, אני מעדיפה לקום בבוקר, לשלוח את הילדים, למזוג לעצמי ברנפלקס עם חלב, ולעוף בחזרה למיטה.
פעם אחת שכנה הביאה לי בהפתעה, והיא דפקה ודפקה, ואני ישנתי, עד שפתאום קלטתי שאם דופקים כ"כ הרבה, כנראה שמישהי הכינה לי משהו, קמתי, התלבשתי, התארגנתי, ופתחתי וכמובן מאוד מאוד הודתי, (זו שכנה שאני מסתדרת מצוין עם האוכל שלה) אבל ת'אמת לא היה לי כח ולא תאבון להסתכל על זה, ברגע שסגרתי את הדלת הייתי בחזרה במיטה.

• הוסף לסימניות
טוב, אין סוף לאפשרויות אבל בתכל'ס כל אחת בשורה תחתונה שמחה שמתייחסים ושאיכפת גם אם ברגע מסוים זה לא מאוד התאים לה. תמשיכו להכין, לפנק, לעזור במה שאפשר. כל אחד נהנה לקבל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה