דרוש מידע רעיון ללימודים או עבודה

• הוסף לסימניות
שלום,
כבר שנים שאני רוצה ללמוד מקצוע, ובררתי על הרבה תחומים ועשיתי מבחנים ויעוצים רבים, אפילו הייתי אצל גרפולוגית.
תכלס לא עזר לי ואני לא יודעת איך להתקדם כי זה לא כיוון אותי למשהו קונקרטי.
מישהי יכולה להמליץ על משהו מעניין, אפילו מחוץ לקופסה, מבחינתי אסטרונאוטית ;)
אולי קורס קצר ואפילו אפשרות לעבודה מהבית.
תודה מראש וחודש טוב :)

• הוסף לסימניות
אין דרך בעלם לייעץ למישהו אנונימי מה כדאי ומעניין לו ללמוד......

בגדול, (מניח שכבר שמעת על זה מכולם אבל) אדם צריך לחשוב מה הוא רוצה לעשות, מה מעניין אותו, או אפי' איזה סגנון וכיוון מעניינים אותו.

רק אציין, כי הגמ' כבר אומרת שאדם ילמד אומנות קלה ונקיה, ולא משנה מה הוא לומד צרריך סייעתא דשמיא כי אין אומנות שאין ממנה עשירים ואין אומנות שאין ממנה עניים.
החובת הלבבות כותב (בנוסח שונה אבל הרעיון הוא) כי העבודה היא ההשתדלות וכמו שכל אחד נגזר עליו שמעבודה פלונית תהיה לו הפרנסה כמו"כ הוא מקבל תכונות שיתאימו לו לעבודה זו.

• הוסף לסימניות
בגדול,בענק
זה מתחלק לשתיים עבודה משרדית או עבודה עם אנשים,ילדים וכו
בעבודה משרדית יש עבודה של שירות לקוחות מזכירות וכו
או הנהלח,פיתוח,גרפיקה אדריכלות

בעבודה עם אנשים יש לך את כל החינוך שזה מתחיל במטפלת במעון מתקדם לגננת מורה וכו
והלאה עו"סית מטפלת יועזת וכו

חוצמיזה יש גם נותנת שירות כמו מוכרת בחנות פקידה וכאלה

יש את התחום של הרפואה
יש מדע
יש המון

יש מנקה,מבשלת,אופה,תופרת...

אבל צריך למפות איפה את רואה את עצמך
במשרד או בשטח

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות ועל החיזוקים. צודקים.

מה שהכי התאים לי במבחנים זה רפואה (טיפוס חקרן וסקרן, שם לב לפרטים קטנים, יודע להסיק עובדות מנתונים וכו')
בררתי הממממון על רפואה, שורה תחתונה - כרגע לא ריאלי.
כולם אומרים לי "אז לכי לסיעוד", אז בדקתי גם את זה המממון, והמסקנה - סיעוד זה לא רפואה בכלל, זה עבודה טכנית, פחות מתאים. וגם לא פזיותרפיה, רק מה שבתחום המחקר כמו ביוטכנולוגיה וכד', אבל שם זה לימודים מהתחלה של כמה שנים ולאחריהם עבודה אינטנסיבית, לא מתאים לי.
לכן מחפשת משהו אחר, לימודים קצרים, עבודה נורמאלית.

לגבי תכנות, גם זה התאים לי :) חיפשתי קורס כמו שיש לגברים, קודוקד, מיגו, אברטק וכד' (הכשרה קצרה, ללא עלות או עם מלגות קיום, ללא צורך ברקע כלשהו, חלק עם הבטחה להשמה) לא מצאתי.

לכן חשבתי על בניית אתרים.

מה אומרים?

• הוסף לסימניות
את כותבת מגוון רחב של אפשרויות שמתאימות לך, מלימודי רפואה, תכנות, בנית אתרים ועד קורס קצר כלשהוא.
יתכן שאכן כל אלו מתאימים לך. אבל מה מכל האפשרויות יהיה הכי נכון לך וטוב לך וימלא אותך בסיפוק?
חשוב שתעשי לעצמך סדרי עדיפויות, מה הכי חשוב לך בעבודה, מה סדר גודל הלימודים (גם מבחינת זמן וגם מבחינה כלכלית) שאת מסוגלת כרגע ללמוד. חשוב שתכירי בעצמך את המקומות בהם את הכי טובה והכי יכולה להצליח בס’’ד. לדעת מה יספק אותך ויתן לך הנאה והנעה.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות

מה שהכי התאים לי במבחנים זה רפואה (טיפוס חקרן וסקרן, שם לב לפרטים קטנים, יודע להסיק עובדות מנתונים וכו')
כולם אומרים לי "אז לכי לסיעוד", אז בדקתי גם את זה המממון, והמסקנה - סיעוד זה לא רפואה בכלל, זה עבודה טכנית, פחות מתאים. וגם לא פזיותרפיה, רק מה שבתחום המחקר כמו ביוטכנולוגיה וכד', אבל שם זה לימודים מהתחלה של כמה שנים ולאחריהם עבודה אינטנסיבית, לא מתאים לי.

לגבי תכנות, גם זה התאים לי :) חיפשתי קורס כמו שיש לגברים, קודוקד, מיגו, אברטק וכד' (הכשרה קצרה, ללא עלות או עם מלגות קיום, ללא צורך ברקע כלשהו, חלק עם הבטחה להשמה) לא מצאתי.

מה אומרים?
אין לך שום בעיה בהכרת האפשרויות ולהבין מה מתאים לך. לא יעזור לך ללכת לעוד יועץ ועוד גרפולוג- כי את מכירה את האופציות.

מה שאת לא מצליחה זה להחליט איזה מחיר את משלמת. האם את הולכת ללמוד תקופה ארוכה בשביל מקצוע שווה? האם את תלמדי קורס קצר עם בעיה בהשמה ושכר נמוך? האם תשקיעי הרבה זמן? הרבה כסף? או שתשלמי בעבודה פשוטה לאורך החיים? האם את תסעי לעבודה ותהיי מחוץ לבית 9-10 שעות ותרוויחי מצוין, או שתעבדי מהבית בשכר נמוך?

אין דבר כזה קורס קצר ועבודה מושלמת וכסף טוב ומעט שעות. על משהו צריך לוותר.

וקשה לך לוותר.
כשתחליטי מה המחיר שאת משלמת, תדעי גם מה ללמוד ובמה לעבוד.

• הוסף לסימניות

מה אומרים?
אם את בכיוון של רפואה אבל נשמע לפי דברייך שאת לא רוצה להשקיע בלימודים ארוכים, אז את יכולה לברר במכללות לרפואה אלטרנטיבית, יש קורסים של שנה או שנתיים ואת יכולה לעבוד בתחום הספציפי והממוקד שאותו את לומדת.
יש את שלם או מעיינות בירושלים.
בהצלחה
בכל מקרה קחי בחשבון שאו שמשקיעים הרבה בלימודים או שעובדים במשהו פחות אידיאלי

• הוסף לסימניות
היא כתבה שמה שעניין אותה ברפואה זה פחות הקטע הטכני ויותר הקטע המחקרי.
מיכשור רפואי זה מאד טכני

• הוסף לסימניות
מה עם ריפוי בעיסוק?
זה כולל הכל: ממחקר, הסקת מסקנות, קבלת החלטות, עבודה בשעות נוחות יחסית עם שכר מתגמל ועבודה עם הנפש והאדם.
רק הלימודים אינטנסיביים במשך 3.5 שנים....
בהצלחה❤️

• הוסף לסימניות
שלום,
כבר שנים שאני רוצה ללמוד מקצוע, ובררתי על הרבה תחומים ועשיתי מבחנים ויעוצים רבים, אפילו הייתי אצל גרפולוגית.
תכלס לא עזר לי ואני לא יודעת איך להתקדם כי זה לא כיוון אותי למשהו קונקרטי.
מישהי יכולה להמליץ על משהו מעניין, אפילו מחוץ לקופסה, מבחינתי אסטרונאוטית ;)
אולי קורס קצר ואפילו אפשרות לעבודה מהבית.
תודה מראש וחודש טוב :)
עוקבת, גם אני 20 שנה מחפשת מה ללמוד ועוברת גרפולוגים ואבחונים, אבל מה בנתיים גדלתי והתבגרתי וכיום אני מרגישה שיהיה לי יותר קשה לקלוט חומר לימודי, לא רואה שמענין אותי משהו מסוים, אטהבת את הקטע הרפואי אבל לא רואה את עצמי עוסקת בזה כי אני מאד מאד אינסטניסטית לצערי, אחות גם לא מאותה סיבה וכו וכו , תסכול ממש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה