מידע שימושי רעיון למתנה לתורם לפורים

• הוסף לסימניות
זה אחד שתורם המון לעמותה
וכנראה יש לו כבר בקבוקי קריסטל יפים וכד',
איזה עוד מתנה יפה ויוקרתית אפשר לתת שירשים אותו?

• הוסף לסימניות
פורסם היום, לכאורה מאוד מתאים
המתנה המבוקשת.JPG

קבצים מצורפים

• יצירת המופת.pdf
    KB 476.9 · צפיות: 74
  • הוסף לסימניות
ראיתי פרסום של וקסברגר על אגרטל פרחים מלאכותיים שהוא גם מעמד לברכונים.
עולה 400₪

• הוסף לסימניות
לפי התמונה נראה פחות מתאים לתורם,
אולי למישהו שתורם כמה מאות ש''ח לחודש...

אבל אולי בפועל זה נראה יותר טוב,
התמונה ההוא של קרעסטיר מאוד מרשימה וזה נראה מוצר מאוד מפואר ומלכותי.

• הוסף לסימניות
דווקא ראיתי את האגרטל של ווקסברגר ונראה מאד מרשים במציאות. רק הפרחים זקוקים לשדרוג, לענ"ד.

• הוסף לסימניות
לפני שנה בפרוג נתנו לי כאן רעיון מוצלח
פיטום הקטורת על קלף מעור , יצא יפה

• הוסף לסימניות
פעם בקשו ממני להכין למישהוא שכבר קיבל הכל והביאו לו הכל
הכינו מכתב תודה
ומתח כתבו את השמות של כל הבחורים בישיבה והדפיסו את זה בגדול על עץ עם מסגרת

• הוסף לסימניות
שנה שעברה הבאתי לתורם בקבוק מזכוכית צר וארוך מאוד בגובה מטר ומילאתי אותו ביין לא היה אחד שלא הסתכל על זה......................

• הוסף לסימניות
מתוך אתר החדשות JDN:
השבוע כתב שיריים יסיים את המדור הנחשק בסיפור 'מופת' שמסעיר את אוהדי שמו של הרה"ק מקרעסטיר זיע"א. הכל התחיל כשהתוודע לאחד העסקנים הגדולים ביום רביעי בשבוע שעבר על הזדמנות לפגוש את אחד מגדולי הנדיבים בארה"ב ביום חמישי שלמחרת עבור מטרת צדקה חשובה. העסקן לא היסס לרגע והזמין מיד כרטיס לטיסה שיוצאת עוד באותו יום מישראל לארה"ב, ארז את חפציו ויצא במהירות לכיוון נתב"ג. בכדי לכבד את הנדיב הוא לקח איתו את יצירת המופת המפוארת של הרה"ק רבי ישעיה מקרעסטיר זי"ע מבית ווקסברגר שהוא נוהג בדר"כ לתת לנדיבים איתם הוא נפגש, אך הפעם בשונה מתמיד הוא לא הספיק לארוז את היצירה כראוי בכדי להכניס לתא המטען של המטוס.

שעה לפני מועד הטיסה נכנס העסקן לטרמינל כשחפציו בידו האחת והיצירה בידו השנייה, בשיחה עם שיריים סיפר העסקן: "בהגיעי למסור את המזוודה, פער הנציג את עיניו בתימהון ושאל: מה אתה מתכוון לעשות עם זה? כשהוא מצביע על היצירה, נדרכתי קצת, אבל בעודי תוהה מה לעשות, מגיע נציג אחר ומזרז אותו שלא יעכב את הטיסה ולא יתעסק ב'שטויות' כלשונו, ומאותו רגע התחילה שרשרת ההתרחשויות המדהימה. מעודד מההתרחשות הראשונה רצתי למטוס, כשאני ממשיך כל הזמן לבקש שבזכות הצדיק הכל יעבור בשלום".
"כשרק נכנסתי לתוך המטוס קפצו עליי כמה דיילים ואמרו לי להוריד את זה מיד, לא איבדתי עשתונות ואמרתי להם מיד שבמקום לדבר ככה שינצלו את ההזדמנות ויעמדו מול הצדיק לבקש פרנסה, הצלחה, שמירה וכל מה שהם צריכים, תוך כדי זה שאני מסביר להם מי היה הצדיק הנשגב פועל הישועות'. לאט לאט הם התחילו לחשוב בעצמם ולהביט על פניו הקדושות של רבי ישעיל'ה זי"ע, ואז החלו לקום אנשים שכבר ישבו על מקומותיהם וביקשו להתנדב להחזיק את היצירה אצלם כל הטיסה'.

ופה חל המפנה הגדול כפי שמספר העסקן וכפי שנראה מהתיעוד שהגיעה ל'שיריים' הדיילים החלו דיון בינם לבין עצמם 'איפה הם ימצאו מקום ראוי להחזיק את התמונה של הצדיק?', הם פשוט עצרו את הכל והחלו לחפש מקום מתאים וראוי, הם עברו בכל הארונות והמקומות שברובם היצירה לא נכנסה עקב גודלה. בסוף הם הגיעו לארון שם מאוחסנים הכריות והשמיכות לנוסעי המטוס, הם רוקנו את כל תכולת הארון ומהר מאוד החלו להכניס את כל הכריות והשמיכות מתחת למושבי הנוסעים שהחלו ב'מבצע' מיוחד לכך, וכך אוחסן לו היצירה אחר כבוד בארון הכריות במשך כל הנסיעה, כאשר כל הזמן עמדו אנשים והתפללו מול זיו קודשו של הצדיק וצילמו את עצמם עם היצירה.

'ראו את כוחו הגדול של ר' ישעי' זיע"א' סיים עסקן 'כולל משניות' ע"ש הרה"ק רבי ישעיה מקרעסטיר זי"ע בנחרצות לכתב 'שיריים'.

WhatsApp-Image-2020-02-27-at-18.58.02.jpeg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שכן של הורי סיפר להם שמכיר קבלן מעולה, עבד איתו כמה פעמים
נתן את הפרטים שלו שנברר
ביררתי וקיבלתי עליו הרבה המלצות
מדובר ביהודי 'משלנו' -פאות ארוכות וכו'
שמעתי עליו שמביא רק פועלים סינים וכד' ועושה עבודה יפהפיה
לפני תחילת העבודה הקבלן הביא חוזה יפה ומסודר בו הוא מתחייב וכו'
משום מה, כשהתחילה הבניה, גילינו שהפועלים כן ערבים, פלסטינים.
תקופה קצרה אחרי תחילת העבודה התחילו הבעיות
כל בעיה שצצה- הקבלן רגוע ואומר- הכל בסדר, אין מה לדאוג זה יסודר
עם הזמן גילינו עוד ועוד שקרים והבטחות שלא יושמו,
הבטיח פועלים- בפועל כבר המון זמן לא זז שם כלום. מידי פעם 'זורק' לשם פועל
ובחישוב מחדש-גילינו ששיקר על מס' המטרים שבנה (טען שבנה שלד של X מטרים בזמן שבנה 5 פחות. כמובן שדרש תשלום גם על המטרים הנוספים)
מאז שגילינו לו שאנחנו יודעים על כך, ובעצם נשארו חייבים לו סכום מגוחך ביחס לכמות העבודה הגדולה שנותרה
הבן אדם התאדה
לא משיגים אותו בשום דרך
פניתי לאחת מאלו שהמליצו לי ושאלתי מה היה אצלם, מוזר שזה אותו קבלן
הפעם ביקשתי ממנה מס' טלפון של הקבלן... וזה לא אותו מספר!
התקשרתי למספר מהממליצה

מתברר שיש בב"ב שני קבלנים חרדים, בעלי אותו שם (הם בני דודים)
אחד מעולה, עם פועלים סינים
ואחד גנב

אז שימו לב כשמבררים על איש מקצוע, וכשמקבלים המלצות- להשוות מספרי טלפונים!
לא להסתפק בשם, מקצוע ועיר מגורים
אצלנו כנראה אין מה לעשות כבר
אבל לפחות שלא יהיו עוד שיפלו בפח הזה
(ורחמיי על הבן דוד שלו ששמו מוכפש שלא באשמתו...)
אני חושב שיש לי רעיון ממש טוב להיגמל מכל מיני דברים!

בעצם בכל מוצר יש כמה סוגים, יש את הכי טוב וגם יקר, ויש חיקויים לדוגמא יש כריות של תלמה שנע סביב ה27 - 30 ש"ח, ויש יותר זולים ב20 ש"ח ומטה,

מה שקרה לי הוא בהתחלה קניתי את הכריות של תלמה פעם אחר פעם כמה קופסאות, ופעם אחת קניתי סוג יותר זול (יש כמה סוגים) והטעם כמובן לא אותו דבר ופשוט לא יכולתי לאכול את זה, אבל מצד שני לא רציתי לקנות חדש (הטוב והיקר) כי יש לי כריות בבית וכך דחיתי את אכילת הכריות הזולות ביום - יומיים.

וכאן קרה מפנה דרמטי!!! פתאום אני מוצא את עצמי לאחר כחודש ואני אוחז שאני לא אוכל כריות! ממצב שהיה לי קשה להפסיק לאכול פשוט לא אכלתי ולא הרגשתי כבר כלל צורך לקנות גם את היקר!

הענין הוא שזה מיד אח"כ קרה לי גם עם הקורנפלקס! הייתי קונה של תלמה עד שקניתי פעם אחת יותר זול (לא אחזתי את הנ"ל וקניתי סתם כי רציתי לנסות את הזול), וקרה לי אותו דבר! ואני מוצא את עצמי לא אוכל ולא קונה קורנפלקס.

ואם חשבתי שזה נגמר אז לא, כי אותו דבר קרה לי עם דבר הרבה יותר דרמטי עם הקפה!, אני מאוד אוהב קפה והייתי שותה כמויות של קפה מתי שהזדמן לי, עד שיום אחד היה איזה מכירה אצלינו וקניתי שם חלב בטעם וניל, וקניתי כמות גדולה, ואני שותה ומרגיש לא כ"כ טוב עם הטעם (יש אוהבים ויש לא), וכמובן שא"א לשתות ככה קפה כמה פעמים ביום אלא אולי אחד - שתים, ומאידך לא רציתי לקנות חלב אחר כיש חבל על החלב שיש לי, וככה אני מוצא את עצמי בפעם השלישית מצליח להיגמל מדברים שהייתי רגיל אליהם.

(יש לציין שהדוגמא עם הקפה בשבילי הוא הכי מוצלח כי הכריות והקורנפלקס לא הייתי 'רגיל לאכול הרבה אלא היה שלב שהתחלתי לקנות את זה והמשכתי עד שקניתי את הזול והפסקתי, וכן עם הקורנפלקס, אבל הקפה הייתי שותה ממש הרבה והפסקתי).

ואולי יש כאן איזה רעיון או משהו כזה להיגמל מכל מיני דברים????????

כמובן שהוא לא שייך לדברים שאין יותר זול מהמוצר וכד' אבל ל'אוכל' הוא יכול להיות רעיון, דהרי לכל דבר יש חיקוי זול ופשוט פעם אחת קונים את היותר זול, אם מרגישים שאם לא יגמרו את המוצר הזול לא יקנו את היקר כי חבל על מה שקנו כבר, ופשוט אם אי אשר לאכול את היותר זול מפסיקים אוטומטי.

אולי זה יכול להיות רעיון גם לסיגריות אם שייך בזה יותר זול וגרוע.
לפני מספר שבועות נשכח טלפון על גג רכב בתוך עיר. ניסינו לחפש באותם רחובות בתוואי הנסיעה של הרכב אך לא מצאנו דבר
למרות שהחיפוש בוצע כחצי שעה אחרי שהטלפון נשכח לא מצאנו אפילו שברים של הטלפון על הכביש
ניסינו להתקשר לטלפון אבל אף אחד לא ענה ולאחר כשעה כבר ענה תא קולי
מדובר בעיר חרדית כך שמאמינה שאם מישהו היה מוצא הוא היה מנסה להשיב את האבידה
יש במגן על הטלפון את כל הפרטים האישיים של בעל הטלפון
אנחנו חושבים שאולי הוא פשוט זרוק איפשהוא ביציאה מהעיר בכביש הראשי (עוד לא יצא לנו לחפש שם רק כי מהגיון חשבנו שהטלפון לא ישרוד על גג הרכב את כל הפסי האטה שיש בעיר והעליות והירידות...
כבר קנינו טלפון חדש אבל עדיין זו עוגמת נפש גדולה כי בתוך הטלפון היה המון מידע ואנשי קשר שאין דרך לשחזר

אולי יש כאן מישהו שקרה לו משהו דומה או יוכל לתת רעיון איך ואיפה לחפש? חשבנו לנסות לאכן את הטלפון אך כיוון שמדובר בטלפון כשר אין אפשרות לעשות זאת לבד אלא בסיוע המשטרה שכרגע לא מנסה לעזור.. וברחובות היכן שהרכב עמד ואח"כ נסע לא ידוע לנו שיש שם מצלמות של אנשים פרטיים ומצלמות של העיר ניסינו לפנות לעירייה אך לא מוכנים לתת בשום אופן ללא אישור משטרה (שגם היא לא מוכנה..)
מה עוד ניתן לעשות?
שואלת כדי לעורר את תשומת הלב.
אני מפעילה חוגים שנתיים של ציור כבר כמה שנים. (גם בסטודיו בבית וגם בבתי ספר)
יכולה לשבת לי ילדה מאלול עד תמוז רצוף.
הילדה באורות, נהנית מתקדמת מתפתחת.
נגמרת השנה שלום וביי.
לפעמים אני אפילו לא מכירה את האמא בפנים.
אז נכון מחמאות ופירגונים אני מקבלת טלפונית או פנים מול פנים והרבה ב''ה.
אבל תשורה עם מכתב שנותן כח אני מקבלת אולי מאמא אחת בפורים ו-2 בסוף שנה.
ותמיד אני שואלת את עצמי, כמה היה נחמד לו האמא הייתה קונה חפיסת שוקולד או עציצון ב-15 ש''ח,
עם איזה מכתב חמוד ומוקיר,
זה היה נותן לי כ''כ המון כח.
ואם התלמידה יזמה מעצמה וכתבה ונתנה בכלל זה מחמם את הלב, ומראה הרבה גם על האמא שמאחוריה.
ואנא, אל תפתחו את הדיון לים ההוצאות שגם ככה יש לגננת ולסייעות כפול מספר הילדים.
אני מדגישה- תשורה.
משהו קטן אבל עם יחס ותשומת לב לזו שמשקיעה וטורחת ונותנת לילד כ''כ המון טוב.

ואשתף למה התעוררתי לכתוב את זה.
השבוע סיימתי חוג בבית ספר מסויים, ניגשה אליי ילדה אחת מהחוג בכיתה ה' עם שקית נייר.
סיפרה לי שהיא ביקשה מאמא שלה כסף כדי לקנות מתנה למורה הודיה של החוג ציור.
היא קנתה עציץ חמוד, שמה ציורים מתוקים ספר תהילים קטן פנקס עם עט, ומכתב שעד עכשיו תלוי לי על המקרר.
באמת שהתרגשתי, מהמחווה מהמחשבה, מהמזכרת שנשארה לי מהתלמידה הזו.
תלמידה אחרת במקום אחר קנתה זוג עגילים חמסה קטנות, וסיפרה שלא הספיקה לכתוב מכתב. ועדיין זרח לי הלב כל אותו יום.

אז מעוררת מחשבה, אם הילד או הילדה שלך בחוג, הנה נגמרת השנה, משהו קטן עם מכתב ממך או ממנו יכול לתת למורה של החוג המון כח!

מה את אומרת? מסכימה איתי?
ואני בטוחה שאתם דואגים לילדים שלכם - אז יש כאן מידע ממש שימושי עבורכם.
חברה שלחה לי את המאמר הבא שתקראו👇, בדקתי וראיתי שגם הילדים שלי לא צורפו אוטומטית כמו שהקופת חולים הייתה צריכה לעשות.
כמובן שעשיתי את זה באותו הרגע.

---

קראו ושלחו למבוטחים שלכם
הודעה חשובה לידיעת הציבור
המילים הבאות רלוונטיות לכל משפחה ולכל ילד בישראל.
ואני חושבת שזה אחד הפוסטים החשובים שכתבתי.
לקחתי אוויר של יומיים כדי לכתוב לא מתוך כאב ותסכול.
אלא מתוך רצון לעזור לכל ילד בישראל , שלא יזדקק לכך.

בישראל לכל אדם יש שני ביטוחים.
ביטוח בריאות - דרך קופות החולים
וביטוח לאומי.

הוא משלם כל חייו או באופן עצמאי, או שהוריו משלמים עבורו את הפוליסה. עבור אותם ביטוחים.
לפני מספר ימים בעזרתה של חברתי האהובה והמקסימה יעל פוזנסקי החלטנו לתבוע את זכויותינו בעבור הביטוח הסיעודי של מכבי.
יש לנו ילדה שלצערינו הרב נאלצנו לבצע עבורה הנגשה בבית, והיא מוגדרת כנכה, וזכאית ע״פ כל הקריטריונים לקצבת סיעוד.

לאחר שדובי הגיש את כל המסמכים
קיבלנו מייל יבש ולקוני ממכבי.
לבת שלכם אין ביטוח סיעוד !!!

מה זאת אומרת?
לכל ילד בישראל יש ביטוח סיעודי דרך קופות החולים, והביטוח הוא ללא עלות .
אבל , מסתבר שכדי שילד יהיה מבוטח בפועל הוא צריך לפנות לחברת הביטוח שעובדת עבור קופת החולים (אצלינו זה הפניקס)
ולהירשם.
אני אגיד שוב שיהיה ברור לכל בני האדם כולל כאלו קשיי הבנה כמוני.
המחוקק החליט שכל ילד זכאי באופן א ו ט מ ט י ובחינם לביטוח סיעודי עבור כל ילדיו הקטינים
אבל את המידע על החיוב בהרשמה מול החברה המבטחת בפועל , לא ידענו, ולא יודענו על יד קופת חולים.

אני מראש מתנצלת שלא קראתי את חוברת הפוליסה המפורטת כי או שקראתי ופספסתי את האירוע, זה היה לפני שנים.

אנחנו דיי המומים כי המשמעות כרגע מבחינתינו היא הפסד של עשרות אלפי שקלים.
והכסף הזה לא היה אמור להכנס להשקעות במניות בנסד״ק, אלא ליטרלי לאיכות החיים של רעיה.

אתם יודעים, מלחמה עבור החיים דורשת המון המון כוחות
אבל גם המון המון המון בירוקרטיה.
כתבתי את המילים הללו לא כדיי שתחשבו שאנחנו מסכנים.
אלא פשוט שתקחו אחריות ותעשו שלשה דברים.

1. תבדקו האם רשמתם את הילדים שלכם בפועל לביטוח סיעודי
2.תעזרו לי שהפוסט הזה יגיע לכל החברים שלכם.
3.אם יש לכם חבר שאיננו דובר עברית, תנסו להנגיש לו את המסר בשפתו.

תודה לחברתי עו״ד Shira Mack רזמוביץ׳ שעוזרת לנו למצא עו״ד מומחה לנושא אם ישנו כזה בעולם.

אין מושג את מי עוד לתייג, אז תייגו בתגובות אנשים רלוונטים.

מוסיפה בעריכה בזכות גיסי המדהים חנן גלר

לטובת הציבור ועל מנת לחסוך לכם חיפושים להלן רשימת הקופות ודרך איזו חברת ביטוח מנוהל הביטוח הסיעודי וטל׳ לברור והצטרפות :
כללית - הראל 9838*
מכבי - הפניקס 3507*
מאוחדת - מנורה 1700722233
לאומית - מנורה 5565*
בהצלחה 🙏

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה