דרוש מידע רעיון פצצה. ומה עכשיו?..

• הוסף לסימניות
איך יוצרים קשר איתם?

• הוסף לסימניות
רק אל תקשיב לכל העצות החכמות שמסבירים לך שזה לא אפשרי.., יזם צריך להיות משוגע קצת..אם אתה יזם בנשמה כמובן.
תקשיב ותקשיב לכולם.
אתה יכול להחליט מה שאתה חושב, אבל תקשיב והרבה.
יש הרבה חכמה אצל אנשים אחרים...
יכול להיות שמזדמנים כאן בפרוג ידחפו אותך, אבל אם זה לא יצליח הם לא יוכלו לעזור לך
בפרט שאתה לא יכול לדעת על מי שדוחף כאן אם הוא עשה פעם משהו בעצמו ואם עשה אם הצליח, ואם הצליח אם הרויח...
זהירות:
הרבה מאלו שמתארים את היזמים, לא הרויחו כלום מיזמות בחייהם,
רק חולמים להיות כאלו, והדיבור על זה עושה להם את התחושה שהם כאלו.

לכן תחשוב ברצינות ותתייעץ גם אם יזמים אמיתיים ונורמליים, יש הרבה כאלו,
אחרי זה תקבל את ההחלטה הנכונה והשקולה.
גם אם תחליט שאתה לא הולך על זה מסיבות טובות, אל תרגיש לא נעים...

• הוסף לסימניות
נראה לי שלבסדנו של אליעזר גרוס היה פעם קרן לרעיונות שהם ביצעו אולי תבדוק שם

• הוסף לסימניות
תקשיב ותקשיב לכולם.
אתה יכול להחליט מה שאתה חושב, אבל תקשיב והרבה.
יש הרבה חכמה אצל אנשים אחרים...
יכול להיות שמזדמנים כאן בפרוג ידחפו אותך, אבל אם זה לא יצליח הם לא יוכלו לעזור לך
בפרט שאתה לא יכול לדעת על מי שדוחף כאן אם הוא עשה פעם משהו בעצמו ואם עשה אם הצליח, ואם הצליח אם הרויח...
זהירות:
הרבה מאלו שמתארים את היזמים, לא הרויחו כלום מיזמות בחייהם,
רק חולמים להיות כאלו, והדיבור על זה עושה להם את התחושה שהם כאלו.

לכן תחשוב ברצינות ותתייעץ גם אם יזמים אמיתיים ונורמליים, יש הרבה כאלו,
אחרי זה תקבל את ההחלטה הנכונה והשקולה.
גם אם תחליט שאתה לא הולך על זה מסיבות טובות, אל תרגיש לא נעים...
חס שלום שבגלל עצות מאנשים בפרוג הוא יסוג מהרעיון וכיוון שזה נראה שהתגובה שלך באה ממקום נקי וכנה אקדיש הודעה מנומקת להלן מדוע אני אומר לא להקשיב ומה כוונתי,
@שמיט קרא בעיון בבקשה

• הוסף לסימניות
א. אינני מזדמן כאן שלא מכיר יזמות, אני יועץ עסקי מוסמך ובנוסף בעצמי עובד על סטארט אפ וגם חבר במאיץ טכנולוגי {אקסלרטור},ובנוסף מחובר לקבוצת יזמים ארצית של יותר מ200 יזמים, שמעתי ושוחחתי בחודשים האחרונים עם מאות יזמים מנוסים, מנהלי קרנות הון סיכון וכו' ואסביר לך מדוע אני אומר לא להקשיב לאלה שמורידים לך את המורל
1. יזם הוא לא מקצוע הוא אופי:
בישראל יש המון יזמים מצד אחד אבל רק 30% מהם לכל היותר מצליחים להגיע לשלב של רווחים מהמיזם ולכן כל מי הולך לקדם סטארט אפ הוא חייב להיות קצת משוגע,והרבה משוגע לדבר
2. כל היזמים שהצליחו תיארו קשיים אדירים בדרך ולכן יזם חייב להיות יצוק מחומר אחר, ניקח לדוגמא אפליקציית הניווט המפורסמת וייז {weze} שלאחרונה התפרסם על כך שקרן הון מפורסמת סירה להשקיע בה ומנהליה מודים שהם טעו.
כלומר, היזם ישמע בחייו הרבה פעמים את המילה לא ואסור לו להישבר.
3. מאידך, אסור לאדם להיות פזיז ויש הרבה מה ללמוד כדי להצליח במיזם ובעיקר מאנשים מנוסים, בשביל זה יש מאיצים שונים ששם היזם עובר תהליך אימוני של דיוק ומיקוד והתייעצויות מקצועיות שבעזרתן הוא יכול לקבל את ההחלטה האם להמשיך וכיצד ואיך להימנע מטעויות, היזם עובר הרבה מאוד תהליכים עד שמגיע לשלב של השקעות כספיות כך שיש לו מספיק הזדמנויות לשקול את המשך דרכו
4. אנשים ממוצעים ברובם הם {אופטימיים עם ניסיון} ולמעשה פסימיים ויודעים לומר על כל דבר שזה לא ילך ואין סיכוי וזה הרוח שנשבה מרוב העצות כאן... לכן מתוך אכפתיות אמרתי לו אל תקשיב לאלה, ולמגיב היקר אבהיר אל דאגה , אם למיזם הזה אין סיכויי הצלחה הוא כבר ידע את זה רק חבל לכבות לו את האש לפני שנולד..
חכמים היזהרו בדבריכם.
מקווה שהבהרתי טוב

• הוסף לסימניות
שנים אני מתוסכל מזה שאנשים אחרים מתפרנסים מרעיונות שהיו מבושלים היטב אצלי, אפילו ברמה טובה יותר מהביצוע שלהם.
מה לעשות, את היכולת להוריד דברים לביצוע, קשרים, מימון, וכו' יש להם, ולי לא.
והנה שוב, יש לי רעיון פצצה, כנראה. יכול להיות אולי 'הדבר הבא'. אבל כל עוד הוא נשאר אצלי ברעיון מה הוא שווה? כלום.
אני צריך יעוץ בכל מיני אספקטים, משפטיים, שיווקים, טכנולוגיים, עסקיים, כדי לבחון את הרעיון. וזה עולה כסף. וזה צריך הכירויות עם התחומים. ואני לשמחתי ולאושרי, אברך עם נסיון עשיר ורב שנים בעריכה תורנית, ואין לי את הרשימה הנ"ל.
ומובן מאליו שאין לי גישה למימון של הרמת פרוייקט.
בסופו של דבר אולי באמת הדבר היחיד שצריך כאן זה כסף, איתו אפשר להשיג את כל השאר. או לחילופין קשרים, אולי. לא יודע.
אז מה? דינו של הרעיון הנוכחי להגנז כמו אחיו, או לצאת לביצוע על ידי מישהו אחר ועיני כלות?

ב"ה

היה לי שיחה עם חבר ממש לפני כמה שבועות שלפני כמה שנים נתתי לו רעיון שיש לי לביצוע והנה ממש עכשיו מישהו הוציא את זה לפועל.....
וזה ממש לא פעם ראשונה.....

וגם אני כמוך די לא יודע לאן לפנות כשיש לי רעיון טוב לביצוע וכבר ראיתי אנשים ממשים לפחות 4 רעיונות טובים שהיו לי .....

• הוסף לסימניות
ברשותי גם היו שני רעיונות, שכבר ניסיתי להתקדם איתם לפטנט, נפגשתי, חשבתי, ביזבזתי מלא זמן,
וזה נתקע, איך לא בגלל: כסף.

• הוסף לסימניות
ב"ה

בוא שמע סיפור פגשתי לפני הרבה שנים בנאדם מאוד מצליח בארץ והתחלנו לדבר... והוא סיפר לי שהוא היה אמור להיות הרבה יותר מסודר בחיים ממה שהוא עכשיו , אמרתי לו למה?
הוא אמר לי "מכיר את זה שאתה מעביר כרטיס אשראי וזה שולח הודעה לפלאפון כמה הורידו לך?"
אמרתי לו כן!
הוא אמר שזה היה הפטנט שלו ושהוא המציא אותו,הבעיה הייתה שהוא"נסחב " עם כל העניין של הרישומים
והבירוקטיה איזה חצי שנה , ובוסף התברר שאיזה איטלקי אחד חשב על זה גם והקדים אותו ברישום הפטנט.....

• הוסף לסימניות
גם לגבי כן לרשום או לא לרשום פטנט זה נושא מורכב ומלא תומכים בעד ונגד וזה

• הוסף לסימניות
יש משפט שאומר משהו כמו 'שאם חשבת על משהו, כנראה מישהו כבר חשב על זה'. אני לא מסכים עם זה, אבל במקרה זה התברר שזה נכון.
@apgred+ מתברר שכל המגיבים כאן לא מכירים את הדבר שדיברת עליו:

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש משפט שאומר משהו כמו 'שאם חשבת על משהו, כנראה מישהו כבר חשב על זה'. אני לא מסכים עם זה, אבל במקרה זה התברר שזה נכון.
אכן אני חבר בקבוצה הזו

• הוסף לסימניות
@אשר שרבר שים לב: משפט דומה למשפט שכתבת מקודם המבטא יסוד מרכזי שכל יזם חייב להפנים:

אם הפתרון שאתה מציג אמור לפתור בעיה /צורך קיים היה בטוח שיש פתרונות נוספים, ואם אין פתרונות נוספים אז כנראה שאין באמת בעיה {או בעיה של קהל יעד קטן וזניח}.
היזם חייב להוכיח מדוע הפתרון שלו יותר טוב מהקיימים ..

• הוסף לסימניות
@אשר שרבר שים לב: משפט דומה למשפט שכתבת מקודם המבטא יסוד מרכזי שכל יזם חייב להפנים:

אם הפתרון שאתה מציג אמור לפתור בעיה /צורך קיים היה בטוח שיש פתרונות נוספים, ואם אין פתרונות נוספים אז כנראה שאין באמת בעיה {או בעיה של קהל יעד קטן וזניח}.
היזם חייב להוכיח מדוע הפתרון שלו יותר טוב מהקיימים ..
?? באיזה הקשר כתבתי?

• הוסף לסימניות
@אשר שרבר סליחה טעות זה לא היה אתה..

• הוסף לסימניות
יש מאיץ ייעודי ליזמים חרדים ושמו "קמה טק"
מנהלו אברימי ויינגוט הנה הנייד שלו: 0533169969.

• הוסף לסימניות
באיזה תחום אתה מעוניים ביזם?

בניה?
יצור פטנט?
יש מאיץ ייעודי ליזמים חרדים ושמו "קמה טק"
מנהלו אברימי ויינגוט הנה הנייד שלו: 0533169969.

מומלץ ליצור קשר לכל מי שיש לו חלום ליזמות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה