רעיונות/טיפים/עיצות/המלצות יתקבלו בברכה

• הוסף לסימניות
אנחנו עומדים לשפץ את הבית
לבנות מדרגות מהסלון ולהוסיף קומה ולחדש את המטבח
כל רעיון/טיפ/עיצה/וכד' בשקשור לאחד מהנושאים הבאים התקבל בתודה ענקית
סלון, מטבח, חדר ילדים,יחידת הורים, ניצול חללים, פינות שימושיות, וכל רעיון אחר הקשור לשיפוץ הבית
תודה לכל המסייעים

• הוסף לסימניות
לקחת מעצבת פנים.

בשביל רעיונות אפשר לחפור באתר של בטר הומס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;925915:
לקחת מעצבת פנים.

בשביל רעיונות אפשר לחפור באתר של בטר הומס
לקחנו אדריכל ומעצב פנים
אבל גם הוא שואל אותנו מה הדרישות והרצונות שלנו
לא עולה לי כ"כ מה לבקש
חשבתי שמכאן יגיעו לי הרעיונות מה לדרוש...
ד"א פינת אוכל במטבח בגובה השיש (יותר נמוך משולחן בר) נח לילדים?
יש לכם רעיון איך לפתח חלל גדול של מטבח וסלון בשביל התחושה של המרחב אבל עדיין לחסום חלק מהאזור של הכיורים שלא כל התעסקות במטבח תראה בסלון?

• הוסף לסימניות
הוי, להורים שלי יש מלא נסיון בנושא, הם כמעט כל שנתיים משפצים (בגלל שהשיפוץ הקודם לא טוב\מסוכן\בסכנת התמוטטות ועוד) אם יש לך משהו ממוקד יותר אוכל לשאול אותם ואענה לך.
בכל מקרה לי יש יחידת הורים ומה שהייתי ממליצה לך, זה לדאוג שיהיה לך בטוח מקום לארונית לחפצים אישיים ומקום למראה גדולה שתורמת לתחושת מרחב.
לי אין את זה, וזה חסר לי מאוד.
כמוכן כדאי לך לחשוב על שרותים "תלויים" אני חולמת על זה, שזה מקל על שטיפה.

• הוסף לסימניות
אם יש ילדים קטנים, תחשבו טוב טוב על הנושא של מדרגות.
גם על אפשרות לחסימתן במקרה הצורך
וגם על איך לעשות אותן כמה שפחות מסוכנות.
למשל: הצפיפות של המעקה שלא ניתן יהיה לדחוף שם ראש (נראה לי שכיום יש בזה תקן)
העיקול, התלילות וכדו'.

לי אין מדרגות בבית, אבל אנחנו מתארחים רבות בבית עם מדרגות לקומה שניה
וכשהבן שלי היה בגיל זחילה, נאלצתי לשבת על המדרגות פחות או יותר כל זמן שהותינו שם.הוא נמשך לשם כמו מגנט וזה היה מפחיד!

• הוסף לסימניות
זוהי תרומתי :
סתם עצות כלליות:- :mad:קחו בחשבון שההוצאות הן יותר ממה שחשבתם
:mad: שהזמן הנדרש הוא יותר ממה שחשבנתם
:mad:עובדים בבית- אל תרחפו! (אחי שיפץ וגנבו לאישתו טבעת יהלום)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;925919:
לקחנו אדריכל ומעצב פנים
לא עולה לי כ"כ מה לבקש
יש לכם רעיון איך לפתח חלל גדול של מטבח וסלון בשביל התחושה של המרחב אבל עדיין לחסום חלק מהאזור של הכיורים שלא כל התעסקות במטבח תראה בסלון?
אז באמת כדאי לך להיכנס לאתר של בטר הומס

• הוסף לסימניות
גם אני בשיפוצים \ בניה
קחי בחשבון הרבה בלבול ראש, ריצות השוואות מחיר.
מטבח זה לא עסק זול בכלל ודורש הרבה שאלות ותהיות. כמה להשקיע יופי מול איכות.
ובעיקר מה שאני עושה וזה לשאול להתייעץ, אנשים מנסיונם תורמים המון.
בפרוג עיצוב יש אנשים רבים שעוזרים ומייעצים. אני די מככבת שם בשאלותי ונעזרת המון!
ואולי זה גם המקום לומר תודה לכל אחד שאומר את דעתו זה עוזר גם אם לפעמים גם מבלבל...

נכתב ע"י GRN;926029:

מה האתר הזה? מה יש בו? למה הוא מסייע לפני שאבקש מנתיב לפתוח?
יש לך את הכתובת שלו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;925919:
לקחנו אדריכל ומעצב פנים
לא עולה לי כ"כ מה לבקש

תחשבי על הפרקטיות שלכם כמשפחה ועל ההרכב שלכם.

תעברי על סדר היום שלכם באזורים הנ"ל,
מה הדרישות שלכם מהם, מה הם אמורים להכיל, ואז תגשי למעצבת.

באגב,
כל זמן שלא רואים תוכנית מאד קשה לתת עצות.

בעקרון אני ניצלתי את החלל שתחת המדרגות (אצלי סמוך למטבח אך מאחורי הקיר) למחסן חמוד שיוצא מהמטבח ומכיל לי את כלי הפסח בחלק הפנימי (בתוך ארונית על גלגלים) ארון לחומרי ניקוי סמרטוטים ועוד, מקלות שטיפה ומטאטא, על הדלת בחלק הפנימי מתלים לתיקי הילדים וכו' כך שזה נח ונגיש לשימוש יומיומי ועם כל זה נסתר.

כמוכן בסלון בתוך ארון עץ יפה מוסתר הכיור לנט"י.

לא יודעת עם גם בזה אתם מטפלים או שזה נותר כמו שהוא,
אך אני עשיתי כיור עם שיש לרחיצת תינוקות שאני לא אצטרך כל פעם לפתוח אמבטיה.

כמוכן כדאי במרפסת שירות אם יש מקום לעשות ארון עם מגירות ענקיות מאווררות למיון כביסה ומעליו משטח כמו של מטבחון לקיפול כביסה.

נכתב ע"י חמי;926027:
זוהי תרומתי :
סתם עצות כלליות:- :mad:קחו בחשבון שההוצאות הן יותר ממה שחשבתם
:mad: שהזמן הנדרש הוא יותר ממה שחשבנתם
:mad:עובדים בבית- אל תרחפו! (אחי שיפץ וגנבו לאישתו טבעת יהלום)

לפני תחילת השיפוץ הוציאו את כל חפצי הערך מהבית, ולעולם אל תשאירו בו כסף.

• הוסף לסימניות
//

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;926029:
נכנסתי כהמלצתך
אבל כנראה לא למה שאת מתכוונת
אני מצאתי באתר - דוגמאות לבניה קלה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;926131:

וכן לפני מעבר דירה, כדאי לארוז את כל חפצי הערך ולהעביר למשהו אחר לכמה ימים...
כנ"ל חשוב להיזהר גם בתיקונים קלים בבית, מספיק צבעי לכמה שעות או אינסטלטור וכדו'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;926131:
תחשבי על הפרקטיות שלכם כמשפחה ועל ההרכב שלכם.

תעברי על סדר היום שלכם באזורים הנ"ל,
מה הדרישות שלכם מהם, מה הם אמורים להכיל, ואז תגשי למעצבת.

באגב,
כל זמן שלא רואים תוכנית מאד קשה לתת עצות.

בעקרון אני ניצלתי את החלל שתחת המדרגות (אצלי סמוך למטבח אך מאחורי הקיר) למחסן חמוד שיוצא מהמטבח ומכיל לי את כלי הפסח בחלק הפנימי (בתוך ארונית על גלגלים) ארון לחומרי ניקוי סמרטוטים ועוד, מקלות שטיפה ומטאטא, על הדלת בחלק הפנימי מתלים לתיקי הילדים וכו' כך שזה נח ונגיש לשימוש יומיומי ועם כל זה נסתר.

כמוכן בסלון בתוך ארון עץ יפה מוסתר הכיור לנט"י.

לא יודעת עם גם בזה אתם מטפלים או שזה נותר כמו שהוא,
אך אני עשיתי כיור עם שיש לרחיצת תינוקות שאני לא אצטרך כל פעם לפתוח אמבטיה.

כמוכן כדאי במרפסת שירות אם יש מקום לעשות ארון עם מגירות ענקיות מאווררות למיון כביסה ומעליו משטח כמו של מטבחון לקיפול כביסה.

מיג - תודה על התשובה המפורטת
הרעיונות שלך אחד אחד מוצלחים!!
אהבתי את ניצול החלל של המדרגות! אצלי זה יוצא בסלון כך שאחשוב מה מתאים לשם
הכיור באמבטיה גם רעיון - השאלה אם לא תופס מקום גדול מידי כל השנה בשביל תקופות של כמה חודשים במשך השנים...?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;926141:
מיג - תודה על התשובה המפורטת
הרעיונות שלך אחד אחד מוצלחים!!
אהבתי את ניצול החלל של המדרגות! אצלי זה יוצא בסלון כך שאחשוב מה מתאים לשם
הכיור באמבטיה גם רעיון - השאלה אם לא תופס מקום גדול מידי כל השנה בשביל תקופות של כמה חודשים במשך השנים...?

הכיור מאד נח גם לטיפול בכביסה עדינה שעושים ביד.
לדעתי כמו שבמטבח יש כיור גדול - צריך גם אחד כזה באזור האמבטיה/ כביסה.

(זה באמת גם תלוי באיזה שלב את בגידול הילדים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;925919:
לקחנו אדריכל ומעצב פנים
לא עולה לי כ"כ מה לבקש

שולחן אוכל במטבח בגובה השיש - לא מומלץ.
יש לי שולחן שיש קצת יותר גבוה משולחן רגיל. בתור משטח עבודה נוסף - הוא שימושי, אבל לארוחות או אפילו סתם לשתות כוס קפה הוא בהחלט לא נוח, לא רק לילדים - גם למבוגרים. אלא אם כן קונים כסאות גבוהים, אבל זה עדיין ממש לא פרקטי.

• הוסף לסימניות
לא קראתי הודעות קודמות.מנסיוני ככה:
פרקטיקה מול יופי- פשוט לחשוב על רווחיות מול מראה. יש חצי עולם שאומר שליופי מתרגלים,אני מהחצי השני.אבל---
א.אם יש אפשרות להשכיר יחי' וכו' צריך לחשוב על הרווח וכיסוי ההוצאות לעומת בית אולי יותר מעוצב/מתוכנן יפה שייקח זמן רב לכסות משכנתא.
ב.לגבי סלונים- אם הסלון מתוכנן כך שיהיה רציף לכניסה.גדול פתוח ומאוורר צריך לקחת בחשבון שכל מי שפותח דלת יראה עד לעומק הבית-סלון ,מטבח וכו' וזה דורש ארגון וסדר מופתיים כל הזמן!
ג.מדרגות- שימו לב כשהמעקה[מדובר בעץ בלבד] מתחיל מהמדרגה עצמה תמיד בעת נקיון המדרגות יש חשש לרטיבות העץ שעלול לגרום לבלאי.ניתן לעשות את המעקה מוגבה מהמדרגות כאשר יש בצידי הגרם פלטת עץ שאליה מחוברים המדרגות,כך מונעים חיכוך בעת שטיפה.
ד.מדרגות לא מעוגלות יותר מידי. וכמה שפחות חלקיקי משולשים,סכנת נפשות!
ה.אל תוותרו לבעלי המקצוע ואל תעשו הנחות.אתם משלמים מספיק .
ו.ריצוף כמובן פרקטי .משפצים בד"כ פעם בחיים.אם אפשר 'לעמוד בזה' שווה להשקיע בדברים שהם לכל החיים כמו ריצוף למשל.
אח"כ מתחרטים.

לא להתפשר על סיני.

הרבה הצלחות ויישוב טוב!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;926560:
לא קראתי הודעות קודמות.מנסיוני ככה:
פרקטיקה מול יופי- פשוט לחשוב על רווחיות מול מראה. יש חצי עולם שאומר שליופי מתרגלים,אני מהחצי השני.אבל---
א.אם יש אפשרות להשכיר יחי' וכו' צריך לחשוב על הרווח וכיסוי ההוצאות לעומת בית אולי יותר מעוצב/מתוכנן יפה שייקח זמן רב לכסות משכנתא.
ב.לגבי סלונים- אם הסלון מתוכנן כך שיהיה רציף לכניסה.גדול פתוח ומאוורר צריך לקחת בחשבון שכל מי שפותח דלת יראה עד לעומק הבית-סלון ,מטבח וכו' וזה דורש ארגון וסדר מופתיים כל הזמן!
ג.מדרגות- שימו לב כשהמעקה[מדובר בעץ בלבד] מתחיל מהמדרגה עצמה תמיד בעת נקיון המדרגות יש חשש לרטיבות העץ שעלול לגרום לבלאי.ניתן לעשות את המעקה מוגבה מהמדרגות כאשר יש בצידי הגרם פלטת עץ שאליה מחוברים המדרגות,כך מונעים חיכוך בעת שטיפה.
ד.מדרגות לא מעוגלות יותר מידי. וכמה שפחות חלקיקי משולשים,סכנת נפשות!
ה.אל תוותרו לבעלי המקצוע ואל תעשו הנחות.אתם משלמים מספיק .
ו.ריצוף כמובן פרקטי .משפצים בד"כ פעם בחיים.אם אפשר 'לעמוד בזה' שווה להשקיע בדברים שהם לכל החיים כמו ריצוף למשל.
אח"כ מתחרטים.

לא להתפשר על סיני.

הרבה הצלחות ויישוב טוב!
תודה על הפירוט - הארת את עיני במס' נקודות
שאלה - לגבי השחיקה של המעקה המדרגות כתבת לשים פלטה עץ - מה קורה איתה היא לא נהרסת מהמים? מה ההבדל?
ריצוף - יש ריצוף שאת יכולה להמליץ על האיכות שלו?

• הוסף לסימניות
יש כאן למישהי ריצוף דמוי פרקט - מקרמיקה?
איך התוצאה - חלקה ויפה? מזכירה פרקט או שהרובה הורסת לגמרי? -
אני מאוד אוהבת מראה של פרקט אבל חוששת שלא יצא לי המראה החלק
אם מישהי תוכל לעלות תמונה להתרשמות - ממש יעזור לי

• הוסף לסימניות
הטיפים שלי בתחום המטבח מהשיפוצים שעברתי בעצמי:

1. לא להתפתות למדפים פתוחים (לספרי בישול וכאלה) זה מועד לבלגן. אני עשיתי רק מדף אחד ממש קטן לקופסאות של תה/קפה/סוכר. וגם עליו הייתי מוותרת.

2. לא לעשות קרוסלה בשום אופן. זה ארון מעצבן, מבולגן, דברים תמיד נופלים מאחורה. עדיף כל פתרון אחר לפינה.

3. בפינת האוכל שבמטבח ממליצה לך מאד על דלפק/שולחן שיש. אני מאד מרוצה מזה. קל מאד לנקות, ונוח מאד לעבוד עליו (רידוד בצק ועוד)

4. אם את כמוני, משתמשת כרונית בחד פעמי - אז מגירה גדולה מחולקת בתוכה לסכו"ם חד פעמי, וחלל גדול יותר לצלחות בגדלים שונים וכוסות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;927101:
תודה על הפירוט - הארת את עיני במס' נקודות
שאלה - לגבי השחיקה של המעקה המדרגות כתבת לשים פלטה עץ - מה קורה איתה היא לא נהרסת מהמים? מה ההבדל?
ריצוף - יש ריצוף שאת יכולה להמליץ על האיכות שלו?
אולי אמצא לך תמונה ואעלה .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה