רעיון דומה- לכתוב סיפור מנקודת מבט מעניינת. נניח של חי או דומם.עוד רעיון:
לכתוב סיפור מנקודת מבטו של אדם מפורסם מאוד
נראה לי שגם היה משהו כזה...רעיון דומה- לכתוב סיפור מנקודת מבט מעניינת. נניח של חי או דומם.
למשל את הסיפור של רבי יהונתן אייבשיץ עם העכבר מנקודת מבט של החתול, של המגש שלו, של הרצפה, של הכובע של הנזיר...
נראה לי שבמקרה כזה עדיף לתת סיפור- מפורסם או סיפור שהתפרסם בקהילה+ קישור, והאתגר יהיה לכתוב אותו מנקודת מבט כזאת. בעדיפות לסיפור למבוגרים.
זה כל האתגר...אם הסיפור כתוב טוב- זו אומנות ממש. אבל כמה באמת אפשרי ליצור סיפור משובח משמות ניקים?
ואולי אני טועה.
יאוו הזכרת לי מה היה הרעיון ששכחתי![]()
בעיקרון לא נדרש הרבה כדי לכתוב תסריט (ועיינו במאמרים הנפלאים של @תמרוז ), אבל כפי שכבר כתבתי, זה כל האתגר...אוי לא. רק זה לא. רחמים!
ידוע לך שכתיבת תסריט זה לימודים נפרדים מלימודי כתיבה רגילים? וארוך כאורך הגלות...
מה גם זה משעמם טיכו.
בעצם כשאני חושבת על זה, הסיוט הגדול זה לכתוב הצגה שלמה. כולל לחשוב איך בדיוק אתה הולך להמחיז את זה... פעם אחת כשכתבי תסריט לסרט המסריטה פסלה בערך את כל מה שחשבתי לפתרון הגיוני....זה כל האתגר...
בעיקרון לא נדרש הרבה כדי לכתוב תסריט (ועיינו במאמרים הנפלאים של @תמרוז ), אבל כפי שכבר כתבתי, זה כל האתגר...
עם הקטע שזה משעמם אני מסכים, כי כמו שאמרתי שם, בזמנו כתבתי סיפור בסגנון הזה וראיתי שאף אחד לא כ"כ מתלהב (כולל אני... וזה עוד בלשון הדי-מעטה...)
תסריט טוב אף פעם לא משעמם. אפשר לעשות בו סאב טקסט מדהים! וכו'.בעצם כשאני חושבת על זה, הסיוט הגדול זה לכתוב הצגה שלמה. כולל לחשוב איך בדיוק אתה הולך להמחיז את זה... פעם אחת כשכתבי תסריט לסרט המסריטה פסלה בערך את כל מה שחשבתי לפתרון הגיוני....
אבל בתור אתגר אי אפשר לעשות הצגה שלמה אלא סצנה אחת או 2, ובלי לשבור את הראש איך זה בפועל- זה לא כ"כ קשה.
משעם זה נשאר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים