רעיונות למנות לראש השנה *שאפשר להקפיא*

• הוסף לסימניות
ראש השנה מתקרב נוראות , ובין כל ההכנה הרוחנית (הלוואי....) צריך גם להתכונן טכנית... מפאת קוצר זמן ועומס קיצוני אני חייבת להתחיל מראש - כל יום טיפה.
אז אשמח לקבל רעיונות למנות ראשונות, תוספות ומנות עיקריות שאפשר להכין מראש ולהקפיא..
אני בעיקר מסתבכת עם התוספות - כי תפו"א לא טוב להקפיא, אורז גם לא יוצא אי-אי-אי...אז עם מה נשארתי?[פשטידת ברוקולי כבר יש בפריזר. עכשיו צריך גיוון :) ]

תבורכו מפי עליון :) ושנזכה לשוב בתשובה שלמה מתוך בריאות ושמחה!

• הוסף לסימניות
ראש השנה מתקרב נוראות , ובין כל ההכנה הרוחנית (הלוואי....) צריך גם להתכונן טכנית... מפאת קוצר זמן ועומס קיצוני אני חייבת להתחיל מראש - כל יום טיפה.
אז אשמח לקבל רעיונות למנות ראשונות, תוספות ומנות עיקריות שאפשר להכין מראש ולהקפיא..
אני בעיקר מסתבכת עם התוספות - כי תפו"א לא טוב להקפיא, אורז גם לא יוצא אי-אי-אי...אז עם מה נשארתי?[פשטידת ברוקולי כבר יש בפריזר. עכשיו צריך גיוון :) ]

בבקשה מתכון לברוקולי פשטידה
האם אפשר להקפיא ?

• הוסף לסימניות

תוספות פשוטות אפשר להכין בחג
כמובן, אם את בבית ולא בבית כנסת
ואם את משאירה אש
אני לדוגמא מכינה בחג-
פירה [מקלפת מראש את התפו"א ומניחה בסיר עם מים במקרר]
אורז - מותר גם לברור בחג, אני בוררת קודם, ומקפיאה, ורק מבשלת בחג
מכינה מראש-
קוגל אטריות
פשטידת תפוחים

• הוסף לסימניות
אורז על הפלטה: מערבבים את האורז עם שמן ותבלינים. מניחים ישירות על הפלטה, מוסיפים מים ומכסים בנייר כסף. אחרי כ20-30 דקות האורז מוכן.
צלי עוף [במיוחד חזה] ניתן להכין מראש, ולהקפיא בתבניות ח"פ. בחג עצמו מפשירים ומחממים על הפלטה לכמה שעות.
שנה שעברה - בהמלצת חברה בעלעבוסט'ע הכנתי 10 עופות ביחד, חילקתי לתבניות והוצאתי בכל פעם תבנית מוכנה. היה מאוד מוצלח.

• הוסף לסימניות
בבקשה מתכון לברוקולי פשטידה
האם אפשר להקפיא ?

בבקשה! הקרדיט לחמותי. פשטידה פשוטה כ"כ להכנה אבל כ"כ טעימה שאין מי שלא מבקש מתכון!! ממליצה להכפיל כמויות :) וכמובן , אפשר להקפיא.

פשטידת ברוקולי:
1חבילה ברוקולי קפוא - לבשל במיקרוגל 20 דקות בכלי סגור.

להוסיף לברוקולי:
1/2 כוס קמח
אבקת אפיה -קצת פחות משקית שלמה
1/2 כוס שמן (אפשר קצת פחות)
2 כפיות א. מרק עוף
1.5 כפיות א. מרק בצל
מלח, פלפל,
4 ביצים

לערבב הכל ולשפוך בתבנית (- או עגולה קטנה, או מלבנית קטנה או 2 אינגליש)

לאפות בערך 45 דק- בהתחלה על 180 מעלות ואחרי 10 דקות להנמיך ל150.

• הוסף לסימניות
פשטידה של ירקות מגולגל לרולדה
טעיםםםםם ומצוין בהקפאה

רולדת ירקות

4 ביצים

חצי כוס שמן

4\3 כוס קמח

1 כפית מלח

1 כף אבקת מרק

2 תפוחי אדמה

2 גזר

2 בטטה

1 פלפל אדום

1 בצל

את הירקות פורסים בקוצץ ירקות לפרוסות דקות

מערבבים עם שאר המוצרים

בתבנית גדולה משמנים ניר אפי'ה שופכים את ירקות אופים 40 דקות על 180 מעלות

מגלגלים לרולדה ארוכה ואופים עוד רבע שעה
לפרוס לפרוסות אחרי התקררות ולהקפיא

• הוסף לסימניות
פלפל ממולא.
בלינצס.
להכין את העוף (טרי) בתבנית חד פעמית + תיבול הרבה בצל שום וכו' ללא אפיה
להוציא לילה קודם למקרר ולהניח על הפלטה מכוסה+ מגבת ל-8 שעות
מעדן! אין דברים כאלה.

• הוסף לסימניות
תוספות (חוץ מפשטידות) אפשר להכין הכי קרוב לחג זו העבודה הכי קלה. אפשר גם בחג עצמו גם אם לא משאירים אש אני מכינה על הפלטה תפו"א לפירה ותבנית עם ירקות חתוכים מתובלים תוך שעתיים שלוש זה מוכן וטרי.

• הוסף לסימניות
קוגל אטריות
פשטידת תפוחים
סתם שאלה נעכסית:
לפי מה את מחליטה מתי לכתוב קוגל ומתי פשטידה?

ולפותחת האשכול-
כדאי לך להכין מה שאפשר בתבניות אבל לא אפוי
ואז לאפות בחג עצמו.
כגון: דגים, בשר ואפילו פשטידות למיניהן.
מרקים את בטח יכולה להכין ולהקפיא
וגם, איך לא, קומפוט תפוחים...

• הוסף לסימניות
שעועית צהובה/ירוקה עם רוטב-אפשר להקפיא אחרי הבישול. יוצא מאד טעים גם אחרי הקפאה

• הוסף לסימניות
מאפה בצק במילוי בשר (יש כאלה שמשתמשים כמנה ראשונה ויש כעיקרית) - מוצלח מאד!!!
מעולה בהקפאה. אפשר להכין לו גם רוטב קורקבנים עם פטריות ולהקפיא - זו המנה שמחכים לה אצלנו כל חג...
אפשר מתכון?

• הוסף לסימניות
האם פשטידות כמו פשטידת אננס ופשטידת תפוחים אפשר להקפיא?

• הוסף לסימניות
כרוב ממולא באורז ובשר
קציצות בשר ברוטב

מצוין במקפיא
להפשיר כמה שעות לפני ולחמם על הפלטה

• הוסף לסימניות
בבקשה! הקרדיט לחמותי. פשטידה פשוטה כ"כ להכנה אבל כ"כ טעימה שאין מי שלא מבקש מתכון!! ממליצה להכפיל כמויות :) וכמובן , אפשר להקפיא.

פשטידת ברוקולי:
1חבילה ברוקולי קפוא - לבשל במיקרוגל 20 דקות בכלי סגור.

להוסיף לברוקולי:
1/2 כוס קמח
אבקת אפיה -קצת פחות משקית שלמה
1/2 כוס שמן (אפשר קצת פחות)
2 כפיות א. מרק עוף
1.5 כפיות א. מרק בצל
מלח, פלפל,
4 ביצים

לערבב הכל ולשפוך בתבנית (- או עגולה קטנה, או מלבנית קטנה או 2 אינגליש)

לאפות בערך 45 דק- בהתחלה על 180 מעלות ואחרי 10 דקות להנמיך ל150.
אני רוצה להכין את זה שתי שאלות
כמה גר' ברוקולי
האם ניתן לערבב עם כרובית
באיזה עוד אופן אפשר לבשל את הברוקולי חוץ ממקרוגל אולי בסיר כמה זמן?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אני רוצה להכין את זה שתי שאלות
כמה גר' ברוקולי
האם ניתן לערבב עם כרובית
באיזה עוד אופן אפשר לבשל את הברוקולי חוץ ממקרוגל אולי בסיר כמה זמן?
תודה רבה
מצטרפת לשאלות
אשמח לתשובות

תודה

• הוסף לסימניות
מאפה בצק במילוי בשר (יש כאלה שמשתמשים כמנה ראשונה ויש כעיקרית) - מוצלח מאד!!!
מעולה בהקפאה. אפשר להכין לו גם רוטב קורקבנים עם פטריות ולהקפיא - זו המנה שמחכים לה אצלנו כל חג...
גירת אותנו
אפשר מתכון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה