מידע שימושי רעיונות לסיפורי חז"ל לילדים.

• הוסף לסימניות
כאן יעלו רעיונות לסיפורי חז"ל, עם מקורות בלבד,
בשביל לספר לילדים, לפני השינה או בסעודות שבת, (כשמנסים לדחוף להם ביס מרק...)
אם אפשר לרענן את זכרוננו בקצרצרה, ו/או מקור כמובן!!
תודה.

• הוסף לסימניות
זה מה שעולה לי בראש - הילדים שלי יודעים כה עשו בעל פה- את יכולה לקרוא בשביל לרענן לעצמך. אשריך אין על סיפורי חז"ל!
רבי עקיבא עם התרנגול החמור והנר
נחום איש גמזו
הלל הזקן
טובה תורה מכל סחורה
אשת רבי חנינא והחלות- הילדים שלי כל פעם נהנים לשמוע את הנס שפתאום היו חלות בתנור!
בתו של רבי חנינא והחומץ
רחל האלמנה ודוד המלך - המטבעות שהחביאה בכדי הדבש...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה מה שעולה לי בראש - הילדים שלי יודעים כה עשו בעל פה- את יכולה לקרוא בשביל לרענן לעצמך
רבי עקיבא עם התרנגול החמור והנר
נחום איש גמזו
הלל הזקן
טובה תורה מכל סחורה
אשת רבי חנינא והחלות
בתו של רבי חנינא והחומץ
טובה תורה מכל סחורה,
מה זה?

• הוסף לסימניות
טובה תורה מכל סחורה,
מה זה?
יכולה לבדוק מקור בכה עשו בצהריים. כותבת בערך.....
סוחרים גויים עלו לאניה לכל אחד היה סחורה אחרת והשוויצו על הסחורה שלהם
היה יהודי צדיק שלא סיפר מה הסחורה שלו רק ישב ולמד ושאלו אותו מה הסחורה שלו ואמר שלו יש את הסחורה הכי חשובה אך לא גילה מה , היה סערה בים והיה צריך לזרוק את כל הסחורות לים וכולם נשארו בחוסר כל
כשהגיעו ליבשה לא היה להם לאן ללכת רק היהודי הלך לבית מדרש

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
אני מחפשת סיפורי חז"ל להשמיע לילדים לפני השינה,
לא חסדי נעמי
יש למישהו בקבצי שמע?

• הוסף לסימניות
ואהו הילדים שלי בולעים בצמאה כל סיפור כזה!!! ותמיד אני מחפשת להוסיף
המאגר שלנו כרגע:
- אשתו של ר' חנינא וחלות לשבת
- גם זו לטובה
- החפץ חיים והדלים של המים
- הרב והאריה - בזכות שמירת שבת
- אתרוגים אחרי סוכות
- המלך וחלב הלביאה , מריבה של כל האיברים
- דלתות של ניקנור
- תורה שווה יותר מכסף ויהלומים - באוניה
- השבת אבידה של רבי חנינא בן דוסא
- הלל הזקן
לא זוכרת כרגע עוד, אולי בהמשך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה