רעיונות לשירים

• הוסף לסימניות
עבור מסיבת גמר.
החלטנו ברגע שאחרי האחרון, להוסיף עוד שיר בין סוף ההצגה להדרן.
שיר חסידי (אפשר גם באידיש), הרעיון אמור להיות על משיח או על אהבת ה' וכו' וכו'.
משום מה, מה שמתנגן לי זה סיגנון של אברהם פריד- אבל ממש לא מחייב.
הייתי שמחה לקבל רעיונות. כל מה שיעלה בדעתכם.
תודה!!!

• הוסף לסימניות
אויש, כבר חשבתי שמישהוא חשב על זה...

אני יודעת שלא אוהבים לראות את המשפט הבא, אבל אין לי כ"כ ברירה: זה דחוף!!!

• הוסף לסימניות
יש שיר יפה מאוד אשיינע חלום
של מרדכי בן דוד באידיש
שהוא רואה את בית המקדש והכוהנים מקריבים קורבנות הלווים שרים את שיר המעלות משה רבנו לומד עם האבות
הסנהדרין יושבים ושומעים דין תורה אהרון הכהן מדליק את המנורה וכו׳

• הוסף לסימניות
"אמת מה נהדר היה מראה כהן גדול"

ואפשר שזה יהי הפזמון. ולבתים יחוברו מילים באידיש בנושא הכמיהה לגאולה.
המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;592670:
יש שיר יפה מאוד אשיינע חלום
של מרדכי בן דוד באידיש
שהוא רואה את בית המקדש והכוהנים מקריבים קורבנות הלווים שרים את שיר המעלות משה רבנו לומד עם האבות
הסנהדרין יושבים ושומעים דין תורה אהרון הכהן מדליק את המנורה וכו׳

זה אכן שיר מיוחד ומרגש, אבל האם הוא של מרדכי בן דוד?
לי זכור ששמעתי אותו בביצוע אברהם פריד, במופע OHEL.
שולה, מה נושא המסיבה שלכן? אולי יצוצו עוד רעיונות, בעז"ה.

• הוסף לסימניות
המסיבה בעז"ה ביום חמישי, אבל כמה עבודה יש עד אז...
דרך אגב, ממש לא חובה שהשיר יהיה באידיש. השפה המדוברת אצלינו היא עברית בלבד. בהרבה מהבתים מדברים אכן אידיש, לכן לא אמורה להיות בעיה.

דניאל, השיר אכן שיר יפיפה, ולא משנה ע"י מי הוא מבוצע, רק שהייתי רוצה משהוא שמח יותר (לייבדיק)
תודה,
ו- כן, תמשיכו לחשוב!

נושא המסיבה הוא סיפור ילדה ניצולת שואה מוסרת נפש (ת'אמת, לא קראתי את העלילה. אני אחראית על החלקים של המולטימדיה למינהם)

• הוסף לסימניות
"אני מאמין" של פרחי מיאמי, שמופיע בדיסק (לצפייה) "ירושלים" - חמוד ועליז.
(את סגורה לגבי הנושא? כי לי זה נשמע כמו עלילת ההצגה, אבל לא כמו הנושא הכללי ...:))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;592829:
המסיבה בעז"ה ביום חמישי, אבל כמה עבודה יש עד אז...
דרך אגב, ממש לא חובה שהשיר יהיה באידיש. השפה המדוברת אצלינו היא עברית בלבד. בהרבה מהבתים מדברים אכן אידיש, לכן לא אמורה להיות בעיה.

דניאל, השיר אכן שיר יפיפה, ולא משנה ע"י מי הוא מבוצע, רק שהייתי רוצה משהוא שמח יותר (לייבדיק)
תודה,
ו- כן, תמשיכו לחשוב!

נושא המסיבה הוא סיפור ילדה ניצולת שואה מוסרת נפש (ת'אמת, לא קראתי את העלילה. אני אחראית על החלקים של המולטימדיה למינהם)
השיר גם מרגש וגם שמח
יש את הפזמון : אל דאגה יהודים עוד רגע קט והחלום יהיה מציאות .. זה במנגינה שמחה ומעודדת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלום;592938:
את סגורה לגבי הנושא? כי לי זה נשמע כמו עלילת ההצגה, אבל לא כמו הנושא הכללי ...:))
לכן כתבתי שאני לא קראתי את ההצגה, זה הרעיון שהבנתי שעובר שם.
איזה מסר כבר יכול להיות? מסירות נפש, שמחה של מצווה וכו' וכו' וכו'
המטלה שהוטלה עלי היתה למצוא שיר על משיח, אהבת ה' וכו'

ו-יש לכם אפשרות להעלות את השיר של 'אני מאמין' ושל החלום- באידיש?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה