רעיונות לתעסוקה לילדים בחג ובשבת

• פותח הנושא bbr
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני מתארחת במקום שאין משחקים ואין גינות ופארקים באיזור בכלל, ומכיוון שהמזוודה גם ככה מפוצצת מבגדים לחג ולשבת, אין לי אפשרות לסחוב הרבה משחקים, למי שיש רעיון איך להעסיק אותם אני מאוד יודה אם יעלו פה רעיונות. הילדים בגילאי 2-5 שנים אפשר לכתוב גם לגילאים אחרים אולי יעזור לאנשים אחרים.
תודה ושנה טובה וממממתוקה

• הוסף לסימניות
בד"כ אין מנוס מלקנות משחק אחד חדש.
שנה אחת קניתי מוסך של מג'ורט איכותי(היה מבצע)והילדים התעסקו עמו כל החג(גם 3 ימים)
כמובן לספר להם מספרים. ספרים זה קל יותר לסחוב, או אולי ספרונים.

• הוסף לסימניות
חם קר
מחבואים
גמד ביער
משחק הכסאות
תופסת צבעים
אישיות
פרה עיורת

• הוסף לסימניות
גם אני באותה בעיה אבל אין לי תקציב למשהו גדול. מחפשת תעסוקה לבת 3 ולבן שנה שאמא שלהם לא בכושר לרדוף אחריהם...
אולי יש רעיון לספר טוב שאפשר לספר בלי שימאס? או לחילופין למשחק שמעסיק שעות?
(אני צריכה בעיקר ליום כיפור...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;643757:
בד"כ אין מנוס מלקנות משחק אחד חדש.
שנה אחת קניתי מוסך של מג'ורט איכותי(היה מבצע)והילדים התעסקו עמו כל החג(גם 3 ימים)
כמובן לספר להם מספרים. ספרים זה קל יותר לסחוב, או אולי ספרונים.

לקנות מוסך זה רעיון בעיתי בהתחשב בכך שצריך להסחב באוטובוסים עם מזוודות עגלה וילדים.
הרעיון של ספרים מעולה מנסיון, שנה שעברה בעלי קנה ספר מעולה 'מה ומי בעולמי 2' שיש בו גם הפעלה ולא רק סיפורים, והחביא את זה בבוקר במזוודה וכשקמתי ובאתי להלביש את הילדים פגשתי בספר. והילדים ישבו איתי שעות על הספר הזה... אבל אני לא אשאל את בעלי אם הוא הולך להפתיע השנה, כי זה יהרוס את כל ההפתעה.

• הוסף לסימניות
לילדים קטנים כדאי להתאמץ ולהוסיף לרשימת החבילות גם משחק הרכבה

• הוסף לסימניות
נעמי, גיל שנה וגיל שלוש? -אין כזה דבר משהו שמעסיק שעות. שעה- אולי.
צריך לצאת ולשוטט ולנסות לתפוס יונים, ולחפש חתולים לעקוב אחרי נמלים ואולי להבחין בעלים נושרים - בקיצור סיור מודרך וסבלני כשיש את כל הזמן שבעולם. (מה שביום יום אין)
נוסף לזה- אנחנו תמיד מצטיידים בשפע אדיר של ממתקים ואני תמיד מבקשת מבעלי שימצא ממתק שדורש התעסקות ארוכה, כך לפחות יש לי שמונה עשרה אחד.
שנה טובה ומתוקה ושה' יקבל את התפילות המרוסקות השסועות והזכות של כל האימהות היהודיות, ובקרוב גם אצל הזקוקות לישועה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;643956:
נעמי, גיל שנה וגיל שלוש? -אין כזה דבר משהו שמעסיק שעות. שעה- אולי.
צריך לצאת ולשוטט ולנסות לתפוס יונים, ולחפש חתולים לעקוב אחרי נמלים ואולי להבחין בעלים נושרים - בקיצור סיור מודרך וסבלני כשיש את כל הזמן שבעולם. (מה שביום יום אין)
נוסף לזה- אנחנו תמיד מצטיידים בשפע אדיר של ממתקים ואני תמיד מבקשת מבעלי שימצא ממתק שדורש התעסקות ארוכה, כך לפחות יש לי שמונה עשרה אחד.
שנה טובה ומתוקה ושה' יקבל את התפילות המרוסקות השסועות והזכות של כל האימהות היהודיות, ובקרוב גם אצל הזקוקות לישועה.
זהו שאין לי אפשרות לצאת איתם לגינה אם כבר אני ילך לבית כנסת... אני בקומה רביעית ממש ערב לידה אם אני ירד ויעלה איתם אני יגיע לבית חולים... :)
החלטתי להשאיל משכנים משחקים (זה שכנים של הורי שאין להם צורך במשחקים בחג) ואולי אני אקנה ספר אם אמצא משהו מחר

לגבי הממתקים- זה הדבר שהכי נכון אבל מעצבן אותי עקרונית אני מלמדת ילד שכשמשעמם ואין מה לעשות אז אוכלים... חוץ מזה שהגדולה לא ממש אכלנית ממתקים היא תסתובב כל השבת עם החצי שקית פעקלך מערב שבת... זה לא בראש שלה אולי חצי שעה אבל באמת 3 ימים אולי זה כן יהיה חידוש נעשה קינה מרוכזת בהכל בשקל... :)

אני יכולה להושיב אותם בחלון בשעת התשליך אז הם רואים אנשים נוהרים ברחוב וזה מפנה לי שקט להגיד בעצמי תשליך אבל שאר התפילות? אני מתפללת שאוכל להתפלל משהו... ובע"ה שכולן תצלחנה!! כל אחת ממקומה (בדיוק שנה שעברה שמעתי את שכנה אחת במרפסת מתפללת בקול נעילה תוך כדי שמירה על מלא נכדים קטנים... זה היה נשמע לי ממש תפילת כהן גדול לוותר ולשלוח את כל הכלות והילדים והיא נשארה עם אולי 25 קטנים!!)

בהצלחה לכולן!

• הוסף לסימניות
עם 25 קטנים ועוד הצליחה להתפלל??!!

אני עם ילד בן 3 + תאומים בני שנה (חוץ מאלה שבבית כנסת) אין סיכוי לתפילה נורמלית.
אולי יש לכן רעיונות איך מתפללים "ומרגישים " ראש השנה במצבים כאלה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;643972:
אני עם ילד בן 3 + תאומים בני שנה (חוץ מאלה שבבית כנסת) אין סיכוי לתפילה נורמלית.
כשיש 25 יש להם תעסוקה בשפע. לא צריך להעסיק אותם ...
אני נמצאת עם הילדים שלי בגינה עם גיסתי וכל הזמן עושים תורנות תפילה, כשהיא בשמו"ע אני שומרת וכן להפך.
בשנה שעברה בעלי הפתיע אותי והתפלל וותיקין, כך שאני יכלתי ללכת לביהכ"נ בחזרת הש"ץ.
אולי זה יכול להיות כיוון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;643972:
אני שרה הרבה קטעים (אבא שלי הוא בעל תפילה וכל אלול הייתי שומעת את הנוסח והוא שגור על פי)
כמו"כ משוחחת ומספרת לקטנים שבבית מענייני דיומא, ומחממת את האוכל תוך תפילות ובקשות, ויוצאת עימם לשוטט ליד בי"כ להרגיש קצת ולטעום מהאוירה, אבל לא נכנסת בשום אופן לבית הכנסת. (לא אטול על גבי הפרעות בתפילה לנשים שכבר לא מטופלות בקטנטנים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;643972:
בגלל זה הרגשתי כמה זה מיוחד את שומעת אותה מתפללת ו"או או" ופתאום תינוק פוצח בצרחות.. וקול ציצני סתבתא "אני רוצה את אמא..." וברקע כמה בנות משחקות להן ביחד..

איך מרגישים ראש השנה? רק שהם ישנים...
שנה שעברה קמתי מוקדם מאד התפללתי את כל שחרית בדילוגים (פסוקי דזמרה ומה שאפשר לדלג יכלתי להאריך בשמונה עשרה וכשסיימתי כבר התעוררה הילדה (הקטן עוד לא נולד) אחר כך תוך כדי שהיא אכלה השלמתי את התפילה בין לבין מוסף ומנחה התפללתי בחטף כשהיא ישנה צהרים אבל לפחות הרווחתי "שמונה עשרה" אחד טוב.. על הבוקר..

עם יותר מאד זה נשמע לי מסובך במיוחד שהם לא ישנים באותן השעות... אבל בבוקר שווה לעשות השכמה כזאת!
(אצלנו התפילה מתחילה מראש בלפנות לפנות בוקר אז אם כולם קמים זה לא נורא לקום.. במיוחד ביום כיפור כשישנים מוקדם את מרויחה הרבה זמן אם את קמה מוקדם וזה זמן מעולה לתפילה!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;643972:

באמת אין כמעט סיכוי לתפילה נורמלית וזה ממש לא מה שנדרש מאתנו עכשיו (למרות שמאד רוצים) אבל לפעמים דוקא בתפילה הקצרה והמקוטעת הזו מצליחים לכוון ולהתרגש עוד יותר מבבית הכנסת. אני רואה על עצמי כשאני מרגישה דפוקה שזה חג וכולם בבית הכנסת ורק אני מתעסקת עם שטויות ועם בכיות של ילדים ולא נשאר לי טיפת זמן וכח להתפלל אז יוצאת לי התפילה הכי אמיתית.

שנה טובה ושיתקבלו התפילות של כולנו.

בקשר לרעיונות לתעסוקה - אין לי רעיונות איך להעסיק ילדים חוץ ממתקים, אבל אל דאגה, הילדים כבר יעסיקו אותנו...

• הוסף לסימניות
ב"ה שהגענו למצב שצריך להתפלל לזכות להתפלל

• הוסף לסימניות
כשפתחתי את האשכול היתה לי תחושה שהוא יגיע למקום הזה, שאנחנו רוצות להתפלל ולא יכולות. אז יש לי משל נפלא שאמרה לי משהי לפני שנתיים ביום כיפור כשנפגשנו בליל היום הקדוש ב... גינה, אחרי שהלכנו עם כל החמולה לבית כנסת ועוד לפני שנכנסנו ראינו שכדאי לשנות כיוון כדי לפחות אלה שיכולות להתפלל יעשו את זה בריכוז ובשקט. כשנפגשתי עם השכנה הזו בגינה הרגשתי לא בנוח ששם אני מעבירה את הזמן בליל יום כיפור ואז היא סיפרה לי את המשל הזה שאני מאמינה יביא מרגוע להרבה אמהות:
היה היה מלך שהודיע בקול רעש גדול על יום מיוחד לכל בני ממלכתו יום בו כל אחד יוכל לבוא ולבקש את בקשתו והמלך ימלא אותה. הגיעו אנשים מכל קצווי הממלכה, ופתאום באמצע קבלת הקהל אצל המלך מגיע בחורה נחמדה ושוטחת לפני המלך את בקשתה, והמלך המום... מה עושה פה הגברת??? הרי היא הבייביסיטר של הילדים הקטנים שלי, איך היא נטשה אותם בשביל לבוא לבקש את בקשתה??? פנה אליה המלך ואמר לה: הרי ברור שאם הפקדתי אותך לשמור על ילדי הקטנים אני ימלא את משאלתך גם בלי שתגיעי לארמון לבקש את הבקשה....
והנמשל ברור... התפקיד שלנו הוא בשנים הללו לשמור על הילדים, ואם אנו מתפללות על חשבון הילדים, הרי יצא שכרנו בהפסדנו... איך נקבל את מה שנגיע לנו אם אנחנו לא עומדות על המשמר בתפקידנו?

נ.ב. אימי תמיד אומרת שנורא מפריע לה אלה שמגיעות לביהכנ"ס עם ילדים שמפריעים ומרעישים, היא אומרת שכל השנים שהיה לה ילדים בבית היא לא הלכה לבית כנסת להתפלל, והנה כשהיא כבר יכולה ללכת לבית הכנסת אז היא צריכה לסבול מהרעשים של ילדים אחרים??? לכן אני הולכת לתקיעות, עומדת בחוץ, וברגע שנגמר התקיעות אני עוזבת את המקום, כדי לא להטריד אחרים בתפילתם כי מה שווה התפילה שלי אם זה בא על חשבון משהו אחר?

• הוסף לסימניות
יש לי בשבילכן משימה תזכיר לכן את ראש השנה בכל רגע -
ידוע שבר"ה צריך להקפיד במיוחד לא לכעוס.
כמדומני שמי שתקפיד להשתדל בזה ככל האפשר,
גם אם לא תצליח להתפלל, תרגיש עמוק את היום הזה...
bbr - כל מילה פנינה.

• הוסף לסימניות
המלצה למשחק לגיל 3-7
קניתי לר"ה משחק "צורה יצירה" (יוצרים דגם ממשולשים לפי כרטיסים)
עלה 30 שקלים והעסיק את בנותי מאד!

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם זה מתאים לכולן.
אבל אצלי היו שתי תעסוקות לחג:
(תינוק שמתי שישן היה לי אפשרות להתפלל או בבית שהוא מעסיק את עצמו וילד בן כמעט 5)
1. ספר של וקסברגר לחגים. (הבן שלי ישב עם זה רוב החג)
2. לקחתי איתי לחצר של הבית כנסת כמה פלימוביל. (זה העסיק 8 ילדים שהיו פשוט בשקט בזכות זה)
וככה לפחות שמעתי את מוסף... ביום הראשון היה כ"כ רעש שלא יכלו לשמוע מבחוץ בשני בזכות הכמה בובות האלו היה ממש שקט...

לדעתי נכון שלפעמים זה סתם ואת מסתובבת ולא שומעת את התפילה אבל עצם זה שאני בחוץ ויכולה לשלוח את הילד הגדול שירגיש קצת את החג נראה לי חשוב מאוד. ככה הוא היה בכל התקיעות וכן בעלינו לשבח שלחתי אותו לבפנים אני חושבת שזה אמור לתת לילד הרבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;644008:
כשפתחתי את האשכול היתה לי תחושה שהוא יגיע למקום הזה, שאנחנו רוצות להתפלל ולא יכולות. אז יש לי משל נפלא שאמרה לי משהי לפני שנתיים ביום כיפור כשנפגשנו בליל היום הקדוש ב... גינה, אחרי שהלכנו עם כל החמולה לבית כנסת ועוד לפני שנכנסנו ראינו שכדאי לשנות כיוון כדי לפחות אלה שיכולות להתפלל יעשו את זה בריכוז ובשקט. כשנפגשתי עם השכנה הזו בגינה הרגשתי לא בנוח ששם אני מעבירה את הזמן בליל יום כיפור ואז היא סיפרה לי את המשל הזה שאני מאמינה יביא מרגוע להרבה אמהות:
היה היה מלך שהודיע בקול רעש גדול על יום מיוחד לכל בני ממלכתו יום בו כל אחד יוכל לבוא ולבקש את בקשתו והמלך ימלא אותה. הגיעו אנשים מכל קצווי הממלכה, ופתאום באמצע קבלת הקהל אצל המלך מגיע בחורה נחמדה ושוטחת לפני המלך את בקשתה, והמלך המום... מה עושה פה הגברת??? הרי היא הבייביסיטר של הילדים הקטנים שלי, איך היא נטשה אותם בשביל לבוא לבקש את בקשתה??? פנה אליה המלך ואמר לה: הרי ברור שאם הפקדתי אותך לשמור על ילדי הקטנים אני ימלא את משאלתך גם בלי שתגיעי לארמון לבקש את הבקשה....
והנמשל ברור... התפקיד שלנו הוא בשנים הללו לשמור על הילדים, ואם אנו מתפללות על חשבון הילדים, הרי יצא שכרנו בהפסדנו... איך נקבל את מה שנגיע לנו אם אנחנו לא עומדות על המשמר בתפקידנו?
bbr אני מכירה אותך מאין שהוא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה