חגים רצועות פלאנקן - מה לעשות איתן? (חול המועד)

• הוסף לסימניות
יש לי די הרבה רצועות פלאנקן, עשירות מדי בשומן ולא איכותיות, ואני מחפשת רעיון להשתמש בהן לארוחת צהריים של חול המועד.

• הוסף לסימניות
פלאנקן מאד מוצלח לתבשילים: גולש, תבשיל בשר וירקות.
הוא לא מתאים לצלי ואפייה, אבל לתבשילים, עקב השומן-הוא מעדן .

• הוסף לסימניות
תבשילי קדירה בבישול איטי.

(אחד המתכונים הפסחיים שמלווים אותנו כבר שנים:
בסיר שטוח וכבד, 2 ק"ג בשר.
מטגנים להזהבה 3 בצלים גדולים, ועליהם צורבים מכל הצדדים את הבשר.
מוציאים את הבשר ומתבלים את הבצל במלח ופלפל, כוס יין אדום יבש
משטחים בתחתית הסיר פרוסות תפו"א ובטטה, ועליהם את הבשר ועליהם (אפשר כמה שכבות) שוב תפו"א ובטטה.
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מביעים לבעבוע טועמים ומתקנים תיבול, מנמיכים את האש לחמש שעות לפחות.
בתאבון!

• הוסף לסימניות
יש לי די הרבה רצועות פלאנקן, עשירות מדי בשומן ולא איכותיות, ואני מחפשת רעיון להשתמש בהן לארוחת צהריים של חול המועד.
אני הכנתי עכשיו לחג רצועות פלאנקן עם עצם ממשנת יוסף, יצא פשוט מעדן! רך רך וטעם עסיסי.
(לא יודעת למה את אומרת שהם לא איכותיות, מה שהיה לי היה עם הרבה שומן ודווקא זה עושה את הבשר כל כך טוב ורך)
תיבלתי אותם מכל הצדדים בשמן אגוזים עם מלח, פלפל שחור, פפריקה וגבישי שום,
עשיתי חריצים בבשר והכנסתי כמות מכובדת של שיני שום, שמתי בתבנית גם חתיכות בצל ותפוחי אדמה,
כיסיתי בנייר כסף ואפיתי 3 שעות לאחר מכן הורדתי את הניר כסף ואפיתי מגולה עוד חצי שעה,
האפיה עם הנייר כסף מרככת את הבשר ובלי נותנת לו קרספיות עסיסית.

• הוסף לסימניות
אם אתם לא אוהבים שומן (אם תשאלי את בעלי כמה שיותר שומן הרי זה משובח)
תבשלי, תפרקי לשערות תכיני יאפצק או בלינצ'ס עם בשר או פירה עם בשר מפורק מעליו או כל מה שגורש בשר מפורק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה