סליחה על הריסת האופוריה,מריומה הביטה לאמא עיניים כהות "אני מאומצת!" היא אמרה, וכל הכאב והבלבול שנאצרו בתוכה פרצו ביבבה חנוקה ומתמשכת.
אמא לא נבהלה, גם לא הכחישה, היא פשוט צעדה אל הארון מתונות מוציאה אלבום מרהיב וחולמני, פותחת אותו ומדפדפת. "הנה את בגיל שלושה ימים, מכווצת וקטנטנה, ניובורנית חיננית ובונבונירה. ובול-את-עצמך. איך יכולתי לאמץ לחיקי תינוקת קטנטנה כל כך - לולא הייתה ביתי, עצמי ובשרי???"
והייתה התמונה להוכחה, ורוחה של בת העשרה שכחה.
![]()
ורק אני מתעצבנת במקום היולדת, שבמקום לנוח היא צריכה להיטלטל אל הצלמת, או להשיג כל מיני אביזרים ולצלם בעצמה, בדיוק בזמן שהמנוחה כ"כ חשובה לה?
לא עשו לי ניובורן אז אני לא יודעת אם אכן ככה זה מרגישלא מזמן הגעתי לעולם. אני שומע כל הזמו את אמא מדברת על ניובורן שצריך לעשות כדי לשלוח כדי לשלוח ומה היא תשלח.
לא ידעתי שזה הולך להיות כל כך מפחיד....
הורידו לי בגדים אני מרגיש לא בנוח ככה בלי בגדים וקר............ לי.
ואז שמו אותי בתוך סל עומד.
אחר כך דחפו לי את הידיים מתחת לראש ורצו שאני יעצום עיניים.
רצו לעיייף אותי באמת נרדמתי ככה.
לא נוח ככה לישון עם ידיים מונחות מתחת לראש כאילו שאני גדול ומתוך שינה,
שמעתי איך אמא צורחת זה מאלף. אז הרגשתי שהיא ממש מבינה אותי שזה מעלף.
אחר כך שמעתי שילבישו אותי שמחתי כל כך באמת נמאס לי.
אמרו שילבישו אותי סריג בייבי.
אוי זה היה מגרד כל כך קראתי לו בלב סריג עוף מכאן.
די ,אז התחלתי לבכות נורא חזק.
הם נבהלו נורא שאני בוכה ואמרו ש"ככה", זה יקח המון זמן...
החלטתי שלא שווה לבכות .עדיף לגמור עם זה מהר.
אבל זה לא היה כל כך מהר...
אז כחלק ממצע הבחירות מה דעתכם מבוגרים אחראיים להוציא את הדבר הזה. מחוץ לחוק?
לא כל האמהות הולכות לבית החלמה, והרבה אמהות לבנים מעדיפות להגיע אחרי הברית.למה? יש היום צלמות בבית החלמה, זה פשוט תרפיה לאמהות, בדיוק כמו הסדנאות לתכשיטים ועיסוי תינוקות...
אצלנו הם תמיד מתווכחים מי התינוק/ת בתמונה (הפושטית. כשאני ילדתי זה עוד לא היה מאסט)אני הייתי עושה ניו בורן לבכור, ומהתמונות שלו מעצבת אלבומים לכל הבאים אחריו....
מי החליט שזה מאסט, מכירה הרבה הרבה נשים שלא עושותאצלנו הם תמיד מתווכחים מי התינוק/ת בתמונה (הפושטית. כשאני ילדתי זה עוד לא היה מאסט)
הם כ"כ דומים אחד לשני בגיל הזה.
גם אני, אבל זה, כמו עוד המון דברים, הולך והופך למוסכמה.מי החליט שזה מאסט, מכירה הרבה הרבה נשים שלא עושות
והפעם אני אתן את הגרסה המקבילה.שנה עגולה עברה.
ושוב אני.
הפעם זה "סמאש".
הופתעתי. בענק.
הכל היה ידידותי להפליא.
עוגה מגרה מחכה לי ואני מלקק ומתלכלך
זה באמת ענק.
הבנתי משהו בחיים האלה.
אמא דאגה לי לפיצוי. תודה!
מבוגרים אחראים זוכרים שאפרופו חוק, ישראל היא מדינה דמוקרטית שבה מותר לכל אחד לחשוב שזה מיותר או לחילופין להצטלם בהתהלהבות יתרה.אז כחלק ממצע הבחירות מה דעתכם מבוגרים אחראיים להוציא את הדבר הזה. מחוץ לחוק?
לא מזמן הגעתי לעולם. אני שומע כל הזמו את אמא מדברת על ניובורן שצריך לעשות כדי לשלוח כדי לשלוח ומה היא תשלח.
לא ידעתי שזה הולך להיות כל כך מפחיד....
הורידו לי בגדים אני מרגיש לא בנוח ככה בלי בגדים וקר............ לי.
ואז שמו אותי בתוך סל עומד.
אחר כך דחפו לי את הידיים מתחת לראש ורצו שאני יעצום עיניים.
רצו לעיייף אותי באמת נרדמתי ככה.
לא נוח ככה לישון עם ידיים מונחות מתחת לראש כאילו שאני גדול ומתוך שינה,
שמעתי איך אמא צורחת זה מאלף. אז הרגשתי שהיא ממש מבינה אותי שזה מעלף.
אחר כך שמעתי שילבישו אותי שמחתי כל כך באמת נמאס לי.
אמרו שילבישו אותי סריג בייבי.
אוי זה היה מגרד כל כך קראתי לו בלב סריג עוף מכאן.
די ,אז התחלתי לבכות נורא חזק.
הם נבהלו נורא שאני בוכה ואמרו ש"ככה", זה יקח המון זמן...
החלטתי שלא שווה לבכות .עדיף לגמור עם זה מהר.
אבל זה לא היה כל כך מהר...
אז כחלק ממצע הבחירות מה דעתכם מבוגרים אחראיים להוציא את הדבר הזה. מחוץ לחוק?
טוב נו, זה בשביל להעלות את הנושא לדיון.למרות שהפוסט הנ"ל נכתב בהומור חמוד אני מוצאת טעם לפגם בשיוך של בחירות שהפרט אמור לבצע לאיזו שהיא מגמה כללית שאמורה לחייב את כולם.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים