מה זה פעילה ?אם יש לכם קרן פנסיה פעילה, אתם יכולים לדרוש מהמעסיק חודשיים רטרו.
1. לא.1. אם קראו לי חד פעמי ללא התחייבות ,ואז שוב אחרי חצי שנה הם מחוייבים לתת פנסיה ?
2. אם לא ,אז אף פעם לא אוכל לעדכן בשביל לקבל ?
3. אם עבדתי במקום והפסקתי -התפטרתי אחר כך קראו לי למלויי מקום במקום אחר הם חייבים לשלם לי ?
4. אם עבדתי בכח אדם ועזבתי אם אתחיל שוב אוכל לעדכן ולקבל מייד ?
לא אוכל לעדכן אם יקראו לי בעוד חמש שנים שוב ?1. לא.
2. במקרה של עבודה של יומיים בחצי שנה, נכון מאד.
3. יש בזה מחלוקת השופטים, לכן עקרונית זה רק אם עבדתם ברצף שלושה חודשים אתם זכאים להפרשות על כל השלושה חודשים (אם היה לכם קרן פעילה בתחילת העבודה)
4. כמו 3.
במקרה שיש חיסכון פנסיוני פעיל בזמן הכניסה לעבודה, אז רק אחרי ותק של 3 חודשים בעבודה המעסיק מתחייב להפריש החל מהיום הראשון.בעיקרון אם יש לכם קרן פנסיה פעילה [זאת אומרת שבחמש חודשים האחרונים בוצעו הפקדות בפועל] אתם זכאים להפרשה מיידית של המעסיק מהיום הראשון, בתנאי שהודעתם לו.
2 אז אם תחילת עבודה לפני מעל חצי שנה ,אולי חיבים כי התחלתי לפני מעל חצי שנה ,מחוייבים להפריש רק אם זה עבודה קבועה?1. לא.
2. במקרה של עבודה של יומיים בחצי שנה, נכון מאד.
3. יש בזה מחלוקת השופטים, לכן עקרונית זה רק אם עבדתם ברצף שלושה חודשים אתם זכאים להפרשות על כל השלושה חודשים (אם היה לכם קרן פעילה בתחילת העבודה)
4. כמו 3.
לעדכן מה? ואת מי?לא אוכל לעדכן אם יקראו לי בעוד חמש שנים שוב ?
עבדתי מעל שלושה חודשים אבל לא עדכנתי ,אז הבנת שלא אוכל לדרוש ,אבל אם אעבוד בכח אדם הזה שוב אוכל לעדכן אותם וזה נקרא תחילת עבודה ?אף אחד לא מקבל מהיום הראשון ! (אלא אם כן יש הסכם מיוחד)
עובד שיש לו קרן פנסיה פעילה במועד תחילת העבודה זכאי לאחר 3 חודשי עבודה להפקדה רטרו מאז שהתחיל לעבוד
וגם אם יש לו קרן פנסיה אבל היא לא פעילה אז הוא זכאי רק לאחר חצי שנה מתחילת עבודתו כדין מי שאין לו קרן פנסיה
וכן מתחת לגיל 21 לא מפריים לפנסיה אז אם יש מישהו בן /בת 18.5 שעובד/ת חצי שנה -לא זכאי לפנסיה
אם את עדיין עובדת והקרן פנסיה שלך עדיין פעילה את יכולה לשלוח להם אישור על כך שהקרן פעילה והם יפרישו לך אם הפסקת לעבוד הם לא יכולים להפריש לך כי גם את צריכה להפריש כנגד הפרשות המעסיק ואם הם לא יכולים להוריד מהמשכורת שלך את מה שאת צריכה להפריש הם לא יכולים לשלם עליךעבדתי מעל שלושה חודשים אבל לא עדכנתי ,אז הבנת שלא אוכל לדרוש ,אבל אם אעבוד בכח אדם הזה שוב אוכל לעדכן אותם וזה נקרא תחילת עבודה ?
אם הקרן פנסיה היא קרן מנהלים היא נסגרת אחרי 3 חודשים שאין הפקדותבעיקרון אם יש לכם קרן פנסיה פעילה [זאת אומרת שבחמש חודשים האחרונים בוצעו הפקדות בפועל] אתם זכאים להפרשה מיידית של המעסיק מהיום הראשון, בתנאי שהודעתם לו.
כל עוד שלא עבדת במקום אחד 6 חודשים אז לא יפתח לך קרן פנסיה.עבדתי מעל שלושה חודשים אבל לא עדכנתי ,אז הבנת שלא אוכל לדרוש ,אבל אם אעבוד בכח אדם הזה שוב אוכל לעדכן אותם וזה נקרא תחילת עבודה ?
זה אחרי שהפקידו לי בעברכל עוד שלא עבדת במקום אחד 6 חודשים אז לא יפתח לך קרן פנסיה.
[אלא א"כ תפתחי ותפקידי לעמצך]
אחרי 6 חודשים המעסיק חייב להפריש לפנסיה, גם אם העובד לא דרש את זה.
אז אם יש לך פנסיה שמוגדרת "פעילה" אז אחרי 3 חודשי עבודה אצל מעסיק אחר הוא יצטרך להפקיד לך פנסיה החל מהיום הראשון לעבודה.זה אחרי שהפקידו לי בעבר
אבל אמרו שהם חייבים להפקיד רק אם הודיעו להם בתחילת העבודהאם את עדיין עובדת והקרן פנסיה שלך עדיין פעילה את יכולה לשלוח להם אישור על כך שהקרן פעילה והם יפרישו לך אם הפסקת לעבוד הם לא יכולים להפריש לך כי גם את צריכה להפריש כנגד הפרשות המעסיק ואם הם לא יכולים להוריד מהמשכורת שלך את מה שאת צריכה להפריש הם לא יכולים לשלם עליך
לעדכן מה? ואת מי?
נגיד ועבדתי הלי התחיובות ,פעמים שקראו ליאז אם יש לך פנסיה שמוגדרת "פעילה" אז אחרי 3 חודשי עבודה אצל מעסיק אחר הוא יצטרך להפקיד לך פנסיה החל מהיום הראשון לעבודה.
את לא חייבת להודיע בחודש הראשון אבל אולי חתמת להם ביחד עם הטופס 101 שאין לך קרן פעילה ולכן הם אמרו לך את זהאבל אמרו שהם חייבים להפקיד רק אם הודיעו להם בתחילת העבודה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים