דיון רק פריקת תסכול...

• הוסף לסימניות
מעשה שהיה, כמעט היה.
קראו את הקובץ המצורף. או לחילופין, הודעה זו:

ועכשיו למעשה שהיה, כפי שאני שמעתי:

הרב קלר זצ"ל הסב, ביקש שיקברוהו בהר הזיתים.
המשפחה עלתה מארגנטינה, בלי קשרים ופרוטקציות. לא מצאו חלקה.
התעצבו אל ליבם מאוד.
היה שם יהודי שעזר להם מאד, טרח ויגע כמה טרחות ויגיעות, והצליח לדאוג להם לחלקה בהר הזיתים.
ההתרגשות גאתה כשהם גילו שמדובר בבן אחר בן לרבי שלמה גאנצפריד.

כמה יפה ופשוט.

התופעה הזו, שבעיתון מכובד (?) מרשים לעצמם להעלות סיפורים מצוצים מהאצבע, אינה חדשה.
אבל כפי שאמר הבדחן הנודע ר' יענקל מילר,
"אני לא מבין את ההיתר להמציא סיפורים שלא היו ולא נבראו, אני לדוגמא, ממציא רק סיפורים שהיו!"

החלטתם לשכתב את המציאות, מילא. כמו בכל מחלקות העיתונות. אבל למה ללכת כ"כ רחוק?
פארסה.

הייתה לאחרונה באותו עיתון כתבה שהכריזה על בוא המשיח ע"י הקורונה.
לא נכנס לשאלה.
מדובר באותו ז'אנר..
מישהו צריך לעשות חשבון נפש.

אמר פעם מישהו (דוד חצ'קל או דודה נחמה, או שמא גיבור אחר)
אם קנית את זה, משמע היה נכון למכור לך.
אם זה מה שמוכרים לציבור, כנראה זה מה שחושבים שהציבור שווה.

ולסיום,
קצת קשה לי, בשלמא בדרך הלוך הוא היה צריך להגיע לבית החיים, ולא היה לו איך,
אבל למה הוא היה צריך טרמפ חזור לירושלים?
וצ"ע.

קבצים מצורפים

• אצענטער מעולם האמת יתד השבוע.pdf
    KB 312 · צפיות: 134
  • הוסף לסימניות
גם אני תמהתי על הסיפור.
דבר ראשון שהם היו צריכים לעשות אחרי שהוא אמר את שמו זה לחפש תמונה שלו, להגיד "כן, זה הוא!" ולהתעלף.
ואם לא קרה כך, כנראה שגם מה שקרה לפני כן לא כל כך קרה.

• הוסף לסימניות
נו, תופעה ישנה.
כמו הנעליים של הרב שך שנמצאים בביתו של הרב מלכיאל קוטלר בליקווד.

• הוסף לסימניות
באתר האינטרנט: from the orchards of jerusalem מתפרסם הסיפור הבא: (תרגום חופשי מאנגלית) לפני שנים ספורות כאשר הרב אהרון לייב שטיינמן ביקר בארה"ב, הוא עצר בביתו של הרב מלכיאל קוטלר. (הרה"ג מלכיאל קוטלר שליט"א הוא ראש ישיבת לייקווד היוקרתית ש.ש.) את תשומת לבו משכו זוג נעליים בלויות שעמדו לתצוגה.

"מה זה" שאל (הרב שטיינמן) והרב קוטלר ענה: כמו שאתה יודע סבי הגדול, הרב איסר זלמן מלצר, עמד בראש הישיבה הגדולה בסלוצק. כאשר עמדה לפרוץ מלחמת העולם הראשונה נשלחו כל תלמידי הישיבה לביתם. משהגיע אחד התלמידים לביתו אמרה לו אמו: לא שלחתי אותך לסלוצק, את כל הדרך לסלוצק, רק כדי שתחזור הביתה.

לאותו תלמיד לא היה כסף כדי לנסוע ברכבת חזרה לסלוצק, והוא עשה את הדרך לסלוצק, 400 ק"מ, בהליכה. כאשר הוא הגיע לישיבה, סבי הגדול, הרב מלצר, כה התרשם מהצעיר שעשה דרך כה ארוכה שהוא שמר את הנעליים כדוגמא להקרבה עצמית של צעיר כדי ללמוד תורה.

הרב שטיינמן האזין לסיפור ואז אמר: בטח אותו בחור צעיר מתקופת מלחמת העולם הראשונה אינו עוד בחיים? כלום לא הגיע הזמן להיפטר מהנעליים הללו?

"אינו חי?" אמר הרב קוטלר, והוסיף: "הוא חי ואותו בחור צעיר הוא לא אחר מאשר הרב אליעזר מנחם שך".

(מקור: אחד האתרים החרדיים, שציטט מהצופה שתרגם מהאתר האמריקאי דלעיל)

• הוסף לסימניות
לא צריל להתלהם.
לא כתוב שם אפילו פעם אחת שהייתה תחיית המתים או התגלות. כתוב רק שהייתה זו וודאי יד מכוונת ששלחה משמים אדם ממשפחת גאנצפריד להשלים מניין.

• הוסף לסימניות
לא כתוב שם אפילו פעם אחת שהייתה תחיית המתים או התגלות. כתוב רק שהייתה זו וודאי יד מכוונת ששלחה משמים אדם ממשפחת גאנצפריד להשלים מניין.
אצענטער מעולם האמת, ציטוט.
באומרו שאין לו ספק שהגיע כאן שליח משמים ללוותו ולהשלים לו מנין, ציטוט.

• הוסף לסימניות
אני רק שאלה,
למה אתה משוכנע שהסיפור שלך אמין יותר?
אתה טוען רק 'כפי ששמעתי',
והוא טוען 'מכלי ראשון'.
זה טוען וזה טוען.
להבנתי, הסיפור המתואר בין כך ובין כך לא התרחש.
בין אם המעשה כפי שאני שמעתי כן התרחש בין אם לא.

• הוסף לסימניות
אצענטער מעולם האמת, ציטוט.
באומרו שאין לו ספק שהגיע כאן שליח משמים ללוותו ולהשלים לו מנין, ציטוט.
שליח משמים הוא מושג של שליח שבא באופן פלאי.
'אצענטער מעולם האמת' יש ליישב כנ"ל בדוחק.

• הוסף לסימניות
מה ההתרגשות מהסיפור? סיפורים מעין זה התרחשו עשרות ומאות פעמים

כתבתי כבר
שמעתי על רעבע'לע, מופתי, בן דורנו, שמזג יין לאלפי חסידיו, והיין לא תם.
קראתי במקור מוסמך ואמין ביותר, הכי אמין.
שמדובר במעשה שהיה, ללא ספק.
רק שני אי דיוקים.
לא היה מדובר ביין, אלא בשמן.
וגיבור הסיפור לא היה מיודענו הרעבע הנ"ל, אלא אלישע הנביא.

לפעמים אני תוהה איך אין אף גרם של יצירתיות בסיפורי המופתים הללו.
תמיד על בסיס השראה ממקורותינו.

• הוסף לסימניות
יש לאחרונה בשוק הדרשנים/עלונים כוכב חדש שבכל שבוע מביא מעשיות וספורי מופתים שלא שערו אבותינו. ברובם הגדול מעשיות שאירעו לו בעצמו. איך אומרים אצלם, השגחה 'פרטית'.

שח לי דרשן נודע- כולנו ממציאים פה ושם אבל ההוא ממש שובר את השוק.

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

ואוו. איזו שנה הייתה לנו. מה לא היה לנו כאן? ניקים חדשים ומוכשרים שהצטרפו לקהילה, דיונים מרתקים עם דעות לכאן ולכאן, סיפורים בהמשכים חדשים, שירים מרגשים כתובים ביד אומן, וכן, גם סיפורים משלל הז'אנרים והסגנונות, החל במתח, רגש וקומדיה.

לעניות דעתי אומר שהשנה בלטו בקהילה 2 סוגות מבורכות במיוחד: כתיבת שירים, וכתיבת סקירת ספרות.
מכאן אשלח ברכות ותודות לכל הניקים שהתאמצו, חקרו, כתבו, מחקו, שכתבו, ערכו ופרסמו את יצירתם בפרוג. כידוע לנו, הכתיבה היא ללא רווח כלשהו, אך אסתכן ואומר שתסכימו איתי, שאין כמו הרווח והנחת לראות שמישהו נהנה ואהב את מה שכתבתם.

וכמובן, ישנו גם את הרווח המעשי. הידע שנצבר 'ומשופשף' מיום ליום. הביקורת הכנה שאנו מעודדים את חברי הפורום לתת לכל אשכול. לא להסס ולומר מה חשבתם על הטקסט, מה בדיוק אהבתם במה שקראתם, תיקוני שגיאות לשון או כתיב, אפילו עצות להמשך העלילה או כיוונים. כל הצדדים האלו הם מורי הוראה קריטיים לכל כותב וכותבת בקהילה.

וכעת, ללא הקדמות נוספות, אני נרגש להציג בפניכם, כמיטב המסורת, את..... תופים, מסך, אורות, דממה:

סיכום הפעילות השנתית בקהילת הכתיבה – לשנת התשפ"ה.

מאמרים מקצועיים בנושאי כתיבה וספרות

השנה, אמנם, פחות ופחות נתקלנו במדריכים מצד הכותבים, אך הנושא לא נעדר לגמרי. אנו מודים לניקים שמצאו לנכון לשתף את כלל חברי הקהילה בתובנות שונות ומאמרים מקצועיים שונים, ומקווים לראות בשנה הבאה עוד ועוד ניקים המצטרפים אליהם.

אתגרים דו שבועיים
ניתן להתגאות שאחרי כל כך הרבה שנים, קהילתנו היא בין הבודדות בפרוג שעדיין שומרת על הגחלת וממשיכה ומתמידה במסורת האתגרים הדו שבועיים. כאן המקום להודות לכל המנהלים שהושיטו עזרה ותמכו (@מ. י. פרצמן , @ניהול קהילת כתיבה ), @הספרן – על איגוד האשכולות לאשכול האתגרים, למגישי האתגרים השונים, וכמובן, למשתתפי האתגרים עצמם.

אתגר חודשי
לצערנו המסורת מהשנים שעברו פסקה (זמנית), והאתגר החודשי שעורר הדי התרגשות ותכונה בקהילה הפסיק לעת עתה, אך אתגר 'נובמבר ספרותי', שהשנה חגג את שנתו השנייה בקהילה, היה גם היה וזכה לתמיכה ולהשתתפות רבה, וליצירות איכותיות רבות.
לוחשים לי באוזנייה שההנהלה לא מאשרת או מכחישה כי פורמט 'האתגר החודשי' המקורי נמצא על שולחן המערכת כבר זמן רב, אך המנהלים כן מוכנים לאשר שנכונו הפתעות בנושא, בעז"ה.

ביקורת ספרות
וואו! כשהתחלנו לעסוק בתחילת השנה בביקורות הספרות, לא שיערנו לעצמנו עד כמה הז'אנר יהיה פופולארי בקהילה. זכינו והשנה ניקים רבים החליטו לעטות את כובע ה'מבקר' ולהגיש לנו ביקורת ספרות איכותית ומקצועית, 38 במצטבר.
להלן הביקורות לשנת תשפ"ה:

סיפורים בהמשכים
גם השנה לא שקטתם על שמריכם ואפיתם לנו סיפורים בהמשכים ריחניים. מהם שהחזיקו מעמד פרק או שניים, ומהם שהתקרבו ומתקרבים לסיומם ולכדי ספר שלם. (וכן, גם לא נשכח את הסיפורים השנים שעדיין שומרים על דופק, הם אמנם לא יכללו ברשימה של זאת השנה, אך עדיין הם ראויים לכל הערכה) סך כלל הסיפורים-בהמשכים לשנת התשפ"ה – 43.

שיתופים בולטים לאורך השנה
השנה ב"ה היו עשרות טקסטים שונים, מרגשים, מצחיקים, מותחים ומה לא... וגם דיונים מעמקים ונרחבים שעוררו הדים. הנה מקבץ קטן של חלקם, משום שרבים הם ואי אפשר לפורטן...

וגם... תרועת חצוצרות. מי אמרנו אחראי על התופים? הא, קדימה. יופי, מעולה.
אנו נרגשים להתחיל בפורמט חדש (נקווה שלא חד פעמי):
"ספר השיאים של קהילת הכתיבה בפרוג" – מהדורת תשפ"ה:
ואלו הם:

וכן, זה לקח המווווון זמן. עברתי על כמעט כל אשכולות הקהילה בשנה החולפת, דבר שלקח מאמץ, יזע (לא באמת, יש מזגן...), בילוש ומיון, וגם הקרבה של כמה שעות שינה. אבל התוצאה מעולה, לא? פליז, פרגנו בלייק. תביעו את הערכתם...
וגם, ט.ל.ח.

אז...
הייתה לנו שנה מלאה ומוצפת ברגשות שונים, רגשות שהסתננו גם מבעד למקלדת ולקולמוס המרקד בין השורות. פגשנו חברי קהילה חדשים, השתדלנו לעזור ולהחכים אחד את השני בידע ספרותי ובכלים טובים יותר לכתיבה. וכן, למרות שהנוסח של הפסקה הזו זהה לקודמותיה מהשנים שעברו, אני ממש מתכוון ברצינות לכל מילה ומילה, ואני מצפה בכיליון עיניים לראות את התוצר הסופי של כל ניק וניק, ולאחל לכולם שנה טובה וכתיבה פוריה. שנשמע רק בשורות טובות.

בהצלחה. תשפ"ו.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה