כללי רשימה שחורה של לקוחות

• הוסף לסימניות
בעקבות כל האשכולות האחרונים והדיונים על לקוחות שהונו/גזלו/התחמקו מלשלם,
ובעקבות שגם אני נפלתי לאחרונה קרבן ללקוחה כזאת, (לא שילמה, ולא עונה לא בטלפון ולא באימל),
רציתי להעלות הצעה לפתוח אשכול בכפוף להתיעצות עם רבנים, שבו כל אחד יכתוב את שמות הלקוחות שאתם הוא נפל, וזה יהיה לתועלת שחברים אחרים ידעו לא להתעסק איתם יותר.
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
גם אני חושב, שבהיתר של רבנים, זה הכרחי מאוד.

• הוסף לסימניות
זה קצת בעייתי לפי דעתי..
כי אולי את צריכה את המידע הזה לגבי אותו אדם אם הוא ירצה לעבוד איתך אבל אם משתמש אחר יכיר את השם זה לשון הרע גמור ואין כאן תועלת..

• הוסף לסימניות
רעיון טוב, אם זה יהיה בהסכמת רבנים, כמובן.
זה יכול גם להפחיד את הלקוח, אם יאמרו לו שיכנס לרשימה השחורה וכל הגרפיקאים ידעו על כך, סביר להניח שימהר לשלם.

• הוסף לסימניות
צריך לשים לב שפעמים זה ענין אינדבדואלי של חוסר סדר/ ארגון / הסכם ברור וכו' מצד הגרפיקאי ולא היה לנכון להשמיץ את הלקוח המדובר

• הוסף לסימניות
יתכן וזה רעיון טוב

רעיון טוב היות ובאמצעות זה אפשר להרתיע לקוח סרבן, שבכך ניתן לאיים עליו שנפרסם את שמו, אולם צריך להיות מקרה מאד נדיר כדי שיתמלאו כל התנאים שכותב הח"ח בהלכות לשון הרע (7 במספר), ולא מספיק שיהיה רק לתועלת.
כמו כן יוכל כל אחד לסגור כך חשבון עם משהוא שלדעתו פגע בו, למרות שזו רק דעתו הסוביקטיבית, והאמת היא לא כך.
לכן צריך זהירות רבה בצעד כזה, ולא נראה לי שהרבנים יאשרו דבר כזה, רק אולי יסכימו לדון בכל מקרה לגופו.

• הוסף לסימניות
לדעתי לא חייבים שתהיה באמת רשימה, מספיק שתגידו את זה לאנשים שלא משלמים שהולכת להיות כזו רשימה

• הוסף לסימניות
רבנים לא יאשרו זאת כי מדובר בלשון הרע.

אני חושב שדווקא הבעיה אחרת ושמה "תזרים מזומנים". במידה ואתה עצמאי עליך לבנות טבלת תזרים מזומנים שנתי עם פירוט של הכנסות והוצאות + הוצאות לא צפויות הוי אומר, תקלה במחשב, תקלה בציוד, תקלה עם לקוח שהבריז. ברגע שאתה בונה תוכנית עסקית מה שצריך לעשות בפועל הוא לתמחר לא רק את שעות העבודה אלא לתמחר בצורה שתשאיר מרווח לתקלות לא צפיות, כאשר תיתקל חלילה במקרה כזה יהיה לך תזרים שנקרא גלגל ספייר.

מי שעובד על בסיס "שבת געלט" או במילים אחרות מעצב כרטיס ביקור לשכן תמורת כמה לירות לקנות אוכל לשבת מטבע הדברים, אם הלקוח הבריז הפגיעה קשה אזי צריך ללכת לשכן השני ולעשות גמ"ח הלוואה לשבת.

אשתי שעובדת כצלמת ועורכת וידאו מתמחרת תמיד שעות עבודה + 30% שהיא שמה בחשבון נפרד.
במקרה והמצלמה התקלקלה או שצ'ק של לקוח חזר היא אינה בוכה. פשוט היא שמה איקס שחור וענק על הלקוח והוא שרוף אצלה לנצח נצחים. ואת דינו הוא יתן בשמים. היא מבחינתה לא נפגעה מזה.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לעשות רשימה פיקטיבית זאת אומרת שמות וכתובות של אנשים שלא קיימים
וכשיהיה לקוח לא הוגן לאיים עליו עם הרשימה שהוא הולך להיכנס אליה ולהראות לו את הרשימה הפיקטיבית או את רשימת התפוצה שהולכת לקבל את המייל
כמו שפופקו אמר זה אמור לעבוד
מה שמזכיר לי סברא בקשר לאקדח בשבת שהוא לא מוקצה כי הוא כלי שמלאכתו להיתר כי השימוש של אקדח זה להרתיע לא לירות בו (כמה אחוזים שמחזיקים אקדח יורים בו ביחס לכל מי שיש לו אקדח?)

• הוסף לסימניות
תקראו את מה שכתבתי לעיל ותפנימו זאת. אין טעם להכין רשימות שחורות וכדו'. לך תתקן את העולם....
אם כבר אני מציע לעשות רשימה שחורה של אלה שהולכים בכביש ולא על המדרכה בבני ברק וכמעט חלילה דרסתי כמה כאלה + רשימה שחורה של נהגי האוטובוס שאתה רץ לתפוס אותם ובורחים ממך בקור רוח + אלה שעוקפים אותך בתור ב"יש" + כל הדיירים שוכני ארץ ישראל שלא משלמים וועד בית...;)

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי אפשר למצוא איזה פתרון פה בפורום שמצד אחד ייתן מענה לנפגעים ולאלה שלא רוצים להיפגע (גרפיקאים, צלמים וכו') ומאידך לא יהיו בעיות של לשה"ר.
כוונתי היא כזאת:
אחד (או יותר - עד שלושה) מחברי הפורום יהיו אחראים לרכז רשימה כזו, בה יופיעו שמות של לקוחות החשודים כלא משלמים/בעייתיים במובנים אחרים (לפי קריטריונים שייקבעו מראש). אף אחד מלבד האחראים לא יוכל לעיין ברשימה, אלא אך ורק לשאול לגבי לקוח ספציפי אם שמו (או שם העסק שלו) מופיע ברשימה. ליד כל שם יופיעו גם השמות האמיתיים של המתלוננים, מספרי הטלפון שלהם וכו' (רק מחברי פרוג), וכן מה בדיוק הבעיה עם הלקוח.
האחראים ייצרו קשר עם הלקוח הבעייתי ויבהירו לו כי עליו לשלם את חובותיו, אחרת הוא מופיע ברשימה השחורה של "איגוד הגרפיקאים פרוג".
במידה והלקוח מופיע ברשימה עם 2 תלונות שונות לגביו (משני חברי פורום שונים, כדי להקטין את הסיכוי של סגירת חשבונות לא ראויה) אז הוא ייחשב כלקוח "מסומן" ורק אז יודיעו למי ששואל לגביו שאין לעבוד איתו כי הוא עשה כך וכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צביקי;400208:
אשתי שעובדת כצלמת ועורכת וידאו מתמחרת תמיד שעות עבודה + 30% שהיא שמה בחשבון נפרד.
במקרה והמצלמה התקלקלה או שצ'ק של לקוח חזר היא אינה בוכה. פשוט היא שמה איקס שחור וענק על הלקוח והוא שרוף אצלה לנצח נצחים. ואת דינו הוא יתן בשמים. היא מבחינתה לא נפגעה מזה.

זה מזכיר לי את העובדה שועד הבית מעלים מידי פעם את הסכום החודשי לתשלום, כי תמיד יש כמה דיירים שלא משלמים.
הוגן זה לא.

• הוסף לסימניות
אני בעד רשימה שחורה של גרפיקאים שמוציאים עבודות ללקוח ללא תשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגדור;400297:
אני בעד רשימה שחורה של גרפיקאים שמוציאים עבודות ללקוח ללא תשלום.

כן, אבל כאן מדובר לאחר עבודה ולאחר תיקונים שהלקוח אומר מצידי שזה יחמם את זיכרון המחשב שלך, אני לא הולך לשלם.

(הסוגיא של אלו שקיבלו עבודה ומאז אין נראות פניהם היא נפרדת ובה יש לדון בנפרד)

• הוסף לסימניות
רעיונות יפים ...
אבל אין שום רב רציני שיתיר דבר כזה
במיוחד שחלק מהמקרים שהגרפיקאי בטוח שהוא צודק
יש גם לקוח שבטוח שהוא צודק וזה דבר שצריך לכת איתו לדין תורה

ואין פה מישהו שיכול לפסוק על דעת עצמו מי נכנס לרשימה ומי לא
ולא נותר לנו אלא לומר
יהי רצון מלפניך ה' אלוקי ואלוקי אבותי, שתצילני היום ובכל יום מעזי פנים, ומעזות פנים, מאדם רע, ומחבר רע, ומשכן רע, ומפגע רע, ומשטן המשחית, מדין קשה, ומבעל דין קשה, בין שהוא בן ברית, ובין שאינו בן ברית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;400287:
לעניות דעתי אפשר למצוא איזה פתרון פה בפורום שמצד אחד ייתן מענה לנפגעים ולאלה שלא רוצים להיפגע (גרפיקאים, צלמים וכו') ומאידך לא יהיו בעיות של לשה"ר.
כוונתי היא כזאת:
אחד (או יותר - עד שלושה) מחברי הפורום יהיו אחראים לרכז רשימה כזו, בה יופיעו שמות של לקוחות החשודים כלא משלמים/בעייתיים במובנים אחרים (לפי קריטריונים שייקבעו מראש). אף אחד מלבד האחראים לא יוכל לעיין ברשימה, אלא אך ורק לשאול לגבי לקוח ספציפי אם שמו (או שם העסק שלו) מופיע ברשימה. ליד כל שם יופיעו גם השמות האמיתיים של המתלוננים, מספרי הטלפון שלהם וכו' (רק מחברי פרוג), וכן מה בדיוק הבעיה עם הלקוח.
האחראים ייצרו קשר עם הלקוח הבעייתי ויבהירו לו כי עליו לשלם את חובותיו, אחרת הוא מופיע ברשימה השחורה של "איגוד הגרפיקאים פרוג".
במידה והלקוח מופיע ברשימה עם 2 תלונות שונות לגביו (משני חברי פורום שונים, כדי להקטין את הסיכוי של סגירת חשבונות לא ראויה) אז הוא ייחשב כלקוח "מסומן" ורק אז יודיעו למי ששואל לגביו שאין לעבוד איתו כי הוא עשה כך וכך.
רעיון טוב
אפשר לשכלל אותו ולבנות מסד נתונים שכל אחד שנפגע מכניס את השם של האדם עיר או לא יודע מה שיזהה אותו
וכל גרפיקאי שיש לו לקוח שהוא לא מכיר יכניס את השם של האדם אם הוא ברשימה תקבלו תשובה חיובית (צבע השם יתחלף לאדום) ואם לא אז שקבלו תשובה שלילית (צבע השם יתחלף לירוק)
ולשאר המגיבים שלפעמים הלקוח צודק אפשר לעשות גם מסד נתונים של לקוחות שכן משלמים ואז לבדוק בשניהם
בני אדם בעייתיים נשארים כאלה (מקסימום יהיה אפשר להוסיף עוד שדה של הערות כמה קשה היה להוציא ממנו כסף)
יש עוד דרכים להתגבר על זה
כך לא יהיה לשון הרע כי מי שידע זה רק המחשב (אני לא מדבר על בני אדם שמתעקשים לצאת ידי חובת לשון הרע [מה שאומר שצריך אדם מספיק אמין כי לא לקרוא מה שכתוב שם])

לא נראה כמו בעייתי לבנות כזה דבר בסך הכל זה להשוות מחרוזות ועוד כמה דברים קטנים (אני לא מדבר על איפה ישב האתר/תוכנה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;400360:
רעיון טוב
אפשר לשכלל אותו ולבנות מסד נתונים שכל אחד שנפגע מכניס את השם של האדם עיר או לא יודע מה שיזהה אותו
וכל גרפיקאי שיש לו לקוח שהוא לא מכיר יכניס את השם של האדם אם הוא ברשימה תקבלו תשובה חיובית (צבע השם יתחלף לאדום) ואם לא אז שקבלו תשובה שלילית (צבע השם יתחלף לירוק)
ולשאר המגיבים שלפעמים הלקוח צודק אפשר לעשות גם מסד נתונים של לקוחות שכן משלמים ואז לבדוק בשניהם
בני אדם בעייתיים נשארים כאלה (מקסימום יהיה אפשר להוסיף עוד שדה של הערות כמה קשה היה להוציא ממנו כסף)
יש עוד דרכים להתגבר על זה
כך לא יהיה לשון הרע כי מי שידע זה רק המחשב (אני לא מדבר על בני אדם שמתעקשים לצאת ידי חובת לשון הרע [מה שאומר שצריך אדם מספיק אמין כי לא לקרוא מה שכתוב שם])

לא נראה כמו בעייתי לבנות כזה דבר בסך הכל זה להשוות מחרוזות ועוד כמה דברים קטנים (אני לא מדבר על איפה ישב האתר/תוכנה)
רעיון טוב...
אפשר ליצור קישור גם עם המסד נתונים של משרד הפנים והמוסד לביטוח לאומי, כדי לבצע הצלבות ולהכניס לתוכנה פרמטר של "דן לכף זכות" למקבלי קצבת נכות ו/או גמלאים.
במקביל, לבצע השוואה מול התיקים של הוצל"פ ומשטרת ישראל כדי להוציא מכלל אפשרות מקרים של עברייני צווארון לבן בעלי הרשעות קודמות בסעיפים של מרמה והפרת אמונים.

אם רוצים לקחת את זה צעד קדימה, אפשר לשלב במערכת מנגנון אוטומטי עם הפרקליטות להוצאת צווי עיקול על חשבונות בנק וצווי עיכוב יציאה מהארץ, אבל אולי זה רק בשלב שני...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;400423:
רעיון טוב...
אפשר ליצור קישור גם עם המסד נתונים של משרד הפנים והמוסד לביטוח לאומי, כדי לבצע הצלבות ולהכניס לתוכנה פרמטר של "דן לכף זכות" למקבלי קצבת נכות ו/או גמלאים.
במקביל, לבצע השוואה מול התיקים של הוצל"פ ומשטרת ישראל כדי להוציא מכלל אפשרות מקרים של עברייני צווארון לבן בעלי הרשעות קודמות בסעיפים של מרמה והפרת אמונים.

אם רוצים לקחת את זה צעד קדימה, אפשר לשלב במערכת מנגנון אוטומטי עם הפרקליטות להוצאת צווי עיקול על חשבונות בנק וצווי עיכוב יציאה מהארץ, אבל אולי זה רק בשלב שני...
מה בדבר מעקב לויני על האובייקט + אפשרות ציטוט איך הוא כן מוכן לשלם כסף (צריך לשלם בשלב כל שהוא)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צביקי;400222:
לך תתקן את העולם....
אם כבר אני מציע לעשות רשימה שחורה של אלה שהולכים בכביש ולא על המדרכה בבני ברק וכמעט חלילה דרסתי כמה כאלה + רשימה שחורה של נהגי האוטובוס שאתה רץ לתפוס אותם ובורחים ממך בקור רוח + אלה שעוקפים אותך בתור ב"יש" + כל הדיירים שוכני ארץ ישראל שלא משלמים וועד בית...;)

אתה גדול מהחיים. עשית לי ת'יום.:):)

בקשר לרעיון עצמו, נראה לי כמו הרעיון של אברהם שיהיה צוות שיטפל בזה ויצור קשר עם הלקוח וישמע את גרסתו גם כן. ככה לא יהיה מצב של חיסול חשבונות (אני מעלה את מספר התלונות לשלושה אנשים נפרדים ולא שנים). נראה לי שזה נקרא לתועלת כשהמידע לא מופץ סתם כך לכלל הציבור אלא עובר בדיקה. ולא בשביל סתם לאיים אלא כדי להגן ולעזור לציבור נותני השירות.

• הוסף לסימניות
חחח רק עכשיו ראיתי את התגיות של האשכול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה