קורונה ר"מ בישיבה שחלה בקורונה

• הוסף לסימניות
האם כתתו אמורה להכנס לבידוד?
הרב היה עם מחיצה שקופה ומסיכה כל הזמן.
משהוא יודע מה ההוראה בכזה מקרה?

בבוקר כמובן נברר במשרד הבריאות, עכשיו סגור,
ואנו לא רוצים לקחת סיכון

• הוסף לסימניות
תודה!
גם לי זה ממש ברור!!
אבל אני מחפשת מידע מדוייק בשביל לעורר כמה כאלו שלצערי זה לא ברור להם...
לא כזה ברור עם הרב היה כל הזמן מאחורי מסיכה שקופה ואף אחד לא הגיע מהצדדים, אמרה לי המזכירה בקופת חולים שלא צריך בידוד.
השאלה אם באמת כל הזמן היה מאחורי המחיצה

• הוסף לסימניות
  • מי ששהו בסמוך לאדם שאומת כחולה קורונה, במקרים הבאים:
    • שהות של 15 דקות לפחות במרחק של עד 2 מטר מהחולה. אם זהות החולה אינה ידועה, ויש חשש לשהייה בחלל משותף איתו, 15 דקות לפחות של שהייה באותו חלל יצריכו בידוד.
    • עבודה בצמוד לחולה או שהייה איתו באותה כיתה.
    • נסיעה משותפת עם החולה בכל אמצעי תחבורה.
    • מגורים משותפים עם החולה.
    • מגע פיזי עם החולה (כגון לחיצת יד).
  • אדם עם חום גוף העולה על 38 מעלות.

• הוסף לסימניות
אני שאלתי ביום חמישי ונאמר לי שאם היה עם מסיכה ושמר 2 מטר וגם אלו שבאו עם אותו אדם במגע היו עם מסיכה והיו בקרבתו פחות מרבע שעה, לא צריכים בידוד.

אבל אם היה מגע כלשהו (פיזי) בינו לבין מישהו אחר, גם אם שניהם היו עם מסיכות וגם אם זה היה רק לדקה- צריכים בידוד.

• הוסף לסימניות
האם כתתו אמורה להכנס לבידוד?
הרב היה עם מחיצה שקופה ומסיכה כל הזמן.
משהוא יודע מה ההוראה בכזה מקרה?

בבוקר כמובן נברר במשרד הבריאות, עכשיו סגור,
ואנו לא רוצים לקחת סיכון

זה תלוי במחיצה ובמבנה שלה
תלוי אם היו נכנסים לתוך שטח המחיצה או שהוא הסתובב בין התלמידים.
ובקיצור כל מקרה לגופו.

תשאלי בישיבה מי הגורם הרפואי שהחליט שאין צורך בבידוד - ותתיעצי איתו גם.
(זה אולי גם יבהיר להם בעדינות שצריך להיות גורם כזה אם יש לך חשד שהם החליטו על דעת עצמם)

• הוסף לסימניות
בתחילת עידן המסכות פורסם על ר''מ בישיבה שחלה ותלמידיו לא הוכנסו לבידוד בגלל שהקפיד על חבישת מסיכה,
בגדול, אם החשש מפני הדבקה טיפתית אז לא צריך, אבל לפי כמה מחקרים שנעשו לא מזמן כנראה יש גם הדבקה כאירוסול ולזה לא מועילה המסיכה, לא יודע מה עמדת משה''ב בעניין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה