שיתוף - לביקורת ר' נוחעם והחלה של אנג'ל - הסוף!

• הוסף לסימניות
היום, כשר' נוחעם צעד בחזרה מתפילת שחרית
צדה את עינו המודעה הענקית המבשרת על התנצלותה החד משמעית של חברת אנג'ל בפני הציבור החרדי
על הפגיעה בכבוד ת"ח והציבור הענק שעומד מאחוריו ועל שתיקתה במשך תקופה לא קצרה

ר' נוחעם היה מופתע, הוא לא ציפה לזה, הוא שפשף את עיניו כלא מאמין וקרא שוב ושוב את המילים המודגשות
הוא לא התאפק ושאל את העמד לצדו -
'הייתכן? הרי רשעים אפילו על פתחה של גיהנם אינם שבים?'
'אבל אנשי עסקים... זה משהו אחר'
השיב לו האיש והוסיף - 'אני עכשיו הולך לקנות לחם של אנג'ל לחזק את ידי השבים בתשובה שלימה, תראה איזה התקפלות מפוארת, במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים'
'צודק צודק'
השיב לו ר' נוחעם כשהוא מהנהן בהסכמה, 'אבל...'
'אבל מה???'
תהה האיש, 'מספיק, הם התנצלו, צריך לדעת גם לסלוח'
ר' נוחעם נע באי נוחות על מקומו ותינה את כאבו ספק לעצמו ספק אל האיש שלידו -
'אבל מה אני עושה עכשיו? מה אני עושה? התרגלתי כבר לטעם של ברמן...'
'אוי נו באמת, אתה לא יכול לאטום את האף והאוזניים ולאכול, ככה לא תטעם כלום'
הציע האיש
'את זה עשיתי עד עכשיו כשנשאר בחנות רק כיכרות לחם של אנג'ל, והייתי חייב לחם הבייתה' התוודה ר' נוחעם
'מהההה? אתה קנית לחם של אנג'ל כשהיה אסור???'
'לא, לא קניתי',
מיהר ר' נוחעם להסביר - 'זה הרי איסורי הנאה, ואין גזל באיסורי הנאה אז לקחתי בחינם...'
'אההה, לא הכרתי את ההלכה הזאת, טוב לדעת... יום טוב!'

ר' נוחעם צעד בכבדות לעבר המכולת, הוא עשה את דרכו אל מדפי הלחמים נעמד מולם ואמר בקול סדוק -
'מחול לך מחול לך מחול לך' ונטל שתי כיכרות של אנג'ל תוך כדי שהוא הרים את עיניו לשמים ואמר
'בורא עולם אתה יודע שזה קשה לי, זה רק בשבילך, לשם שמים'.

• הוסף לסימניות
צחוק בצד, אחרי האמירות "שלהם" איזה טעם יש ללחם???
והערה נוספת: נראה שהרב סלח להם ללא שום הקפדה
גם כאן בארץ וגם בשמי מרום, בדיוק כפי שהדריך.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אם אתם עדיין לא מכירים את ר' נוחעם, 'התרעה' מפיקוד העורף זה בדיוק מה שאתם צריכים כדי לרדת ל'מקלט' ולגלות את ה'התמדה' של ר' נוחעם שאיננה יודעת מלחמה מהי...

ר' נוחעם יהיה תמיד זה שנכנס אחרון למקלט כשבידו ספר, בפעם הראשונה היה זה 'חומש שמות', בפעם השנייה 'משנה ברורה' חלק ו, וכך בכל פעם ר' נוחעם יורד עם ספר אחר כדי שמי שעוד לא הבין, יבין סוף סוף שכל מה שהרשעים הארורים באיראן רוצים זה להפסיק אותו מתלמודו.

אם האזעקה תפסה את ר' נוחעם אחרי 'חצות הלילה' הוא ייכנס למקלט עם ארשת פנים מסתורית כשהוא מסתיר עם האצבעות את שמו של ספר קבלה מוכר, את ה'שדרה' הוא משאיר גלויה כדי שמי שיתאמץ יותר יגלה שר' נוחעם התחיל ללמוד 'קבלה'.

אם תשאלו את ר' נוחעם ה'מקלט' זה בסך הכל 'בית המדרש השלישי' שלו, ולמי שלא הבין הבית זה 'הבית מדרש השני'.

אלא שמשום מה, כשמתקבל העדכון ש'האירוע הסתיים!' ר' נוחעם תמיד שוכח להעלות את הספרים בחזרה הביתה, מה שהפך את אזור הישיבה של ר' נוחעם במקלט ל- מיני 'אוצר הספרים' כשאט אט מתמלא האוצר בשלל ספרים בכל מקצועות התורה.

פעם כששאלתי את ר' נוחעם למה הוא יורד למקלט אם הוא תמיד באמצע ללמוד, הרי 'תורה מגנא ומצלא'? הוא הרצין את מבטו והצביע על ילדי המקלט ואמר 'כדי שחלילה הילדים הטהורים האלו לא יעלו על דעתם שה'מקלט' הוא זה שהציל אותם, כשהם יגדלו הם יספרו שה'תורה' של ר' נוחעם היא זו שהצילה אותם'...

מיותר לציין שר' נוחעם לא ממש מצליח ללמוד ב'מקלט'. 'שמעתתא בעיא צילותא' ובמקלט יש בעיקר 'צלצוליתא' שעולה ויורדת... כשבין לבין ותוך כדי יש צרחות של תינוקות ודיונים קדחתניים שונים שלא ממש מאפשרים לר' נוחעם לשקוע בתלמודו.

פעם ופעמיים ניסה ר' נוחעם לפתח דיון הלכתי בין יושבי המקלט ב'דיני קדימה בכניסה למקלט' ו'אם יש דין 'זריזין מקדימין' לפני האזעקה', אך עד מהרה התערבו בדיון כמה 'אברכיות' למדניות שהפכו את הדיון ההלכתי היבש והקר למסע מרגש של מידות והתחשבות בזולת, ומופע של חרדות ופחדים, ור' נוחעם ששונא שמערבים 'הלכה' עם 'רגש', מיהר להכריז ש'האירוע [הרגשי הזה] הסתיים! ולהלכה כל אחד ינהג לפי מנהג רבותיו', וחזר לדפדף בספר שבידו.

אחת האזעקות שכנראה תפסה את ר' נוחעם כשהוא לא עירני במיוחד, גרמה לו לקחת ספר מבלי להסתכל באיזה ספר מדובר, וכך למטה כשר' נוחעם התיישב במקומו הוא גילה להפתעתו ביחד עם כל ילדי המקלט שהוא הוריד את הספר עם התמונות של 'ארבעת המינים', לר' נוחעם יש קשר מיוחד ל'ארבעת המינים' אבל לא בערב פסח, וכך הוא מצא את עצמו עונה לשאלות של הילדים על איך מבדילים בין אתרוג תימני לאתרוג חזון איש.

אחד השכנים שהתקשה להאמין שבשעת האזעקה ר' נוחעם עסק בביתו בלימוד 'ארבעת המינים', סנט בר' נוחעם ושאל אותו 'תגיד, האתרוג הזה כשר לפסח?', ר' נוחעם התבלבל לרגע אבל אז פנה אל השכן בכאב 'כשמתחילים ללמוד הלכות ארבעת המינים שבועיים לפני סוכות לא פלא שהאתרוג נראה כמו שהוא נראה...',
'אני' - אמר לו ר' נוחעם - 'מייד אחרי התפילה על האתרוג בט"ו בשבט מתחיל ללמוד את ההלכות'...

בינתיים, האזעקות במרכז ממשיכות, וערימת הספרים במקלט שלנו הולכת וגדלה, 'וועד הבית' נדרש לעניין וביקש מר' נוחעם להעלות חלק מהספרים מאחר והמטראז' במקלט הצטמצם משמעותית בעקבות ה'אוצר' המתפתח.

ר' נוחעם הזדעק לשמע הבקשה והתחנן 'אני מוכן לפנות את מקומי ולהישאר מחוץ למקלט, את הספרים אני לא מוציא עד סיום המלחמה, אתה יודע כמה 'הערות' יש לי שם, אם חלילה יפגע רסיס בספרייה כל ה'חידושי תורה' שלי ילכו לאיבוד ח"ו...

מאז ר' נוחעם נשאר להגיד 'תהילים' מחוץ למקלט אך מקפיד בכל פעם לשלוח ספר נוסף לשמירה והגנה בתוך המקלט.

לעוד קטעים על ר' נוחעם
  1. ר' נוחעם והחלה של...
  2. ר' נוחעם במבחן הסבירות...
  3. ר' נוחעם יודע לתקוע...
  4. ר' נוחעם בעל 'האתרויג' #3#
  5. נראה אתכם מצחיקים את ר' נוחעם...
  6. הווידוי של ר' נוחעם!
    ויש עוד...
אדם מן השורה היה מתקשה לראות שמי מסתתר מאחורי שתי הידיים הרועדות שאחוזות בערמת קרטונים עטופי שקיות, הוא לא אחר מאשר ר' נוחעם.

אם היו לו לר' נוחעם עוד ארבע ידיים או אז הוא היה רותם גם אותן לסייע למסע הקודש של החבילות ממוקדי החלוקה עד ביתו שנמצא בתהליך מתקדם לקבלת כשרות מהודרת לפסח.

הימים הם ימי ההכנות לפסח ולכן סביר להניח שהחבילה אותה סוחב ר' נוחעם היא לא אחרת מ'מצות' ל'ליל הסדר'.

עין טובה שתבחן את מגדל הקרטונים בן ארבעת הקומות תגלה שמבעד לשקיות המרשרשות ישנן ארבעה חבילות 'מצות' שונות לחלוטין, ולא בגלל צבע האריזה! ר' נוחעם לא נוגע בחבילות מצות צבעוניות. הוא כבר שנים מנסה לברר אבל עדיין לא הצליח לשלול באופן מוחלט הימצאות של חשש חמץ ב'דיו' שמשמש את מכונות הדפוס עבור האריזות של המצות. ולכן בטרם ניגש ר' נוחעם לתהות על קנקנה של 'חבורת' מצות מבחינת החומרות והדקדוקים, הוא קודם כל מוודא שמדובר ב'חבורה' שמשתמשת אך ורק בקרטונים בצבע הטבעי החום והמוכר...

הדרך להבחין בהבדלים שבין החבילות היא על ידי שימת לב למדבקות והכיתובים ב'ארטליין' שחור על גבי האריזות, ואם חשבתם שמדובר בראשי תיבות המוכרים - רש"י רש"מ [ריחיים של יד/מכונה] או ת"ר [תנור ראשון], אזי אתם מוזמנים לפענח את ראשי התיבות הבאים – מל"מ, עצ"ג, מל"ק, לכ"ר.

הרעד אחז בר' נוחעם מהרגע הראשון שהוא החזיק את המצות ולא בגלל כובדן של החבילות, המשקל של ארבעת החבילות יחד הוא עד כדי כך קל שלא ברור אם יש בכלל משקל מדיד למצה בודדת מהסוגים שר' נוחעם קונה. מדובר ב'מצות' שמתאימות יותר למומחים שמתעסקים עם 'ננו טכנולוגיה'...

ר' נוחעם אוהב את דקיקות היתר של המצות, למרות שזה יוצר לו בעיה לא פשוטה עם ה'כזית' מה שגורם לו לאכול על כל 'כזית' סדר גודל של 4 מצות לכל הפחות, אבל זו כבר בעיית משקל שלו ולא של ה'מצות'...

ר' נוחעם רעד מהפחד שמא המצות העדינות והדקיקות יישברו לו בדרך ויעשו לו 'יחץ' שלא בזמנה... הרעד היה בלתי נשלט ולכן ההיגיון שהרעד בעצמו עלול לסכן את שלמות המצות הרבה יותר מהסיכוי ש'ילד תועה' יתנגש דווקא בשפיץ של חבילת המצות שמקפידים בה על טמפרטורה נמוכה [4 מעלות] למניעת חימוץ, לא ממש תופס והידיים של ר' נוחעם רועדות כל הדרך הביתה.

לרגע הזה הוא חיכה, הוא שתק לאורך כל התקופה הלחוצה של ערב פסח וספג בדממה את האווירה המתוחה והצעקות שהוא חוטף בבית כל אימת שהוא נכנס למטבח או לכל אחד מהחדרים בבית שכבר ניקו לפסח שלושים יום קודם החג.

רעייתו של ר' נוחעם למדה מבעלה טוב טוב כיצד מהדרים במצוות, ולכן היא לא מאשרת לו כניסה לבית לפני שהיא בודקת בעצמה שאין לו על הזקן שאריות של שומשום מהבורקסים שהוא אוהב, אז היא עוברת לכיסי החליפה ושקית ה'כתבים' שמתבררת כמחסן לא קטן של 'גלוסקאות נאות'...

בשביל הרגע הזה הוא היה מוכן לשתוק כל כך הרבה. ר' נוחעם לא מוותר על מצוות 'השבה', ולכן הוא בחר בכוונה ללכת עם ה'מצות' במסלול הארוך שמקיף את כל הבית.

רעייתו שראתה שבגלל גובה הערמה הוא לא ממש מצליח לראות על מה הוא דורך, ניסתה לעזור והלכה לפניו תוך כדי שהיא מתכופפת שוב ושוב כדי להזיז את החפצים מדרכו, לרגע הזה הוא חיכה, ר' נוחעם הזדעק מנהמת ליבו והרים את קולו - 'תיזהרי, את עוד רגע מפילה אותי, זה 'מצות יקרות'! את יודעת מה עברתי עד שהגעתי אליהן? אני לא יודע מה אני יעשה אם הן תשברנה בגללך'.

רק כאשר ה'מצות' מגיעות ליעדן, ידיו של ר' נוחעם מפסיקות לרעוד, אבל אז אשתו של ר' נוחעם ותשעת ילדיו נכנסים ללחץ ומתחילים לרעוד בכל פעם שהם נכנסים לחדר שבו נמצא ר' נוחעם וה'מצות'...

בליל יו"ט ראשון של פסח ר' נוחעם צעד בזריזות מבית הכנסת כדי לקיים את מצוות הלילה בהידור, אך אז פגש אותו ידידו ר' שלום - 'כל שנה אתה אומר לי פירוש יפה על ההגדה, יש לך משהו על 'הא לחמא עניא'?

ר' נוחעם התאפק לא לצחוק 'מה אמרת, לחם עוני??? חחחח הצחקת אותי! אתה יודע כמה עלו לי המצות?'...
לפני הבניין הענק של בית החולים, יש שטח אדמה צר ועליו ברושים גבוהים, המסתירים את כל הקומה הראשונה ומחצית מהשניה.
אחרי הברושים יש גדר תיל גבוהה, ואז תעלה עמוקה שמושלכים בה בקבוקים ואריזות ריקות לרוב. על שפת התעלה נמשכת גדר אבן נמוכה, שעליה ישב אדם עם מעיל משובץ ונעליים שמעט גדולות עליו, בהן בעט אבני חצץ קטנות לתוך התעלה.
ילד קטן התיישב במרחק כמה מטרים ממנו, על הגדר, פיו פעור במקצת עיניו גדולות ובהירות מאד, מהססות.
הוא הניח אצבע על שפתיו הלחות ושאל:
"דוד, אתה מחכה למישהו?"

האיש הרים את ראשו לאט והקמטים על פניו התפתלו במין חיוך. "כן", אמר.
ואחרי רגע הוסיף:
"אבל הוא כבר לא יגיע".

שתק הילד, אגל רוק זלג מזוית פיו, וגדולות, גדולות היו עיניו.

במרחק עמדה מכונית עם דלתות פתוחות, אשה גחנה על עגלת תינוק וגבר הוציא מזוודות מתא המטען וערם אותן על הארץ.

אחרי דקה אמר הילד בשקט: "אז למה אתה עדיין מחכה?"

"אה, אני לא יודע" אמר האיש וצייר בקצה נעלו מעגל בעפר.
"אני באמת לא יודע ", שב ואמר.

הילד קם, התקרב, והתיישב ליד האיש ממש.
"נראה לי," אמר, "שאני אחכה איתך."

הזקן לא ענה
והילד שהבחין בדמעות שצצו פתאום, הפנה מבטו הצידה והכניס במבוכה אצבע אל פיו.
סיפור אלולי קצר שאפשר להנות ממנו בכל תקופה.
(כל תגובה תתקבל בברכה)

השקט שסרר בשעת בין הסדרים בפנימיית ישיבת 'חיים על התורה' הופר באחת כשהדלת של החדר הפינתי זה עם החלון הצופה לקיר הבטון נפתחה באחת, המשגיח ר שימי חדדוביץ' נכנס אל החדר תוך שהוא מעיף מבטים מהירים לכל עבר,
מבטו נעצר על חמשה בחורים שהחווירו והסמיקו חליפות, ''אלול''. השאגה שהתפרצה מליבו של ר' שימי הדהדה בעוצמה בחדר ובמוחותיהם של הבחורים שנתפסו בקלקלתם. מבטו ננעץ בגדליה שעמד במרכז החבורה '' גדליה אוחנובסקי?! המתמיד של הישיבה?! עליך לא הייתי מאמין! שאתה תתעסק בהעתקות שירים בשעת בין הסדרים?! איך נפלו גיבורים? איך????.

האדמה לא חישבה להיפתח ולבלוע לתוכה את גדליה הלז, וגם השמיים נשארו במקומם - שכן על לשונה של גדליה הייתה תשובה סדורה ומוכנה שרק חיכתה לצאת.

''רק רציתי את השיר החדש של הזמר שרגא מויאלבוכפלד'', ענה גדליה בבטחה. ''הוא הוציא עכשיו לקראת אלול ו''הימים הנוראים'' שיר מאוד מחזק ומעורר בשם 'תפילה ובקשה' ולחיים ביטונרוטנברג יש אותו, זה כל העניין קצת להתחזק ולהתעורר מהשיר שחיים מעתיק לנו.

''פששש, שרגא מויאלבוכפלד הוציא סוף סוף את תפילה ובקשה?!'' נדלקו עיניו של ר' שימי שמיד התאפס, עטה שוב את פרצופו הקשוח, ואמר.

''טוב אני רוצה לדעת ר' ביטונרוטמן'' אמר ר' שימי בקול שאינו משתמע לשתי פנים תוך שהוא מכווץ את גבותיו,

''ביטונרוטנברג'' מחה חיים. ''אני רוצה לדעת ר' חיים'', התעלם המשגיח מההערה, ''מאיפה אתה משיג את השירים האלו, אני מקווה שאין לך איזה מכשיר פסול''...

''מה פתאום'' מחה חיים נחרצות, ''הלכתי אתמול לחדר המחשבים והורדתי את המהדורה האחרונה של מייל מוזיק'',

''מייל מיוזיק שלחו אתמול מהדורה?!'' שאל - קבע ר' שימי. ''ושם היה גם את השיר של שרגא מויאלבוכפלד?!'' המשיך הנ''ל בחקירתו.

משראה את ההנהונים הנמרצים נרגע המשגיח ואמר: ''אם באמת אתה שומע רק את מה שמייל מיוזיק שולחים - אז אני רגוע. לשירים שלהם יש באמת מטרה אחת - לעורר ולחזק. בכל אופן תביא את הנגן, אני רוצה לבדוק שאין שם חס וחלילה שירים ממקורות אחרים''. המשגיח ר' שימי לקח את המכשיר מחיים והפטיר תוך שהוא יוצא את פתח החדר, ''מה שיכולים לשלוח לבחורים במייל.... כאלו שירים שהשם ישמור. רק מייל מיוזיק.. רק עליהם אפשר לסמוך!.

הבחורים שחררו אנחות, חייכו על הדרך שמצא המשגיח להעתיק את המהדורה של מייל מיוזיק,
ומייד פנו לעשות שטייגן בהיכל, כמובן לא לפני שהתחזקו מ''תפילה ובקשה'' של ''שרגא מויאלבוכפלד''.

נ.ב יודעי דבר מספרים שאפילו הקירות התרגשו והוזילו דמעות כש''בסיידר מוסר'' לא התאפק המשגיח וזמזם מדי פעם: ''תפיייייייייילה וווווווווווובקשה''.

(אשמח לביקורת מהמקצוענים, היות ומעולם לא למדתי כתיבה יוצרת באופן רשמי.)​

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה