כללי שאטרסטוק - רשיון והגבלה! לתועלת כולם.

• הוסף לסימניות
בעקבות האשכול של תמנתי, ובעקבות כל המהלך שקורה פה בפרוג -
אני רוצה להבין אחת ולתמיד!

הרי אמרו שאין זה חוקי להעלות תמונות, ואם רכשת תמונה היא שלך ואין זכות להעבירה הלאה. אז מה קורה פה בפרוג? מאיפה כל הנדיבות לב אם זה לא חוקי???

מישהו יכול בבקשה להעלות לפה אולי רשיון שימוש של שאטרסטוק כדי שנוכל להבין לעומק בדיוק מה קורה שם וכך נוכל לקבל עיצה והלכה מדויקת מרב?!

לתועלת כולנו - זה הכרחי מאד!!!

תודה רבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בית;1772088:
בעקבות האשכול של תמנתי, ובעקבות כל המהלך שקורה פה בפרוג -
אני רוצה להבין אחת ולתמיד!

הרי אמרו שאין זה חוקי להעלות תמונות, ואם רכשת תמונה היא שלך ואין זכות להעבירה הלאה. אז מה קורה פה בפרוג? מאיפה כל הנדיבות לב אם זה לא חוקי???

מישהו יכול בבקשה להעלות לפה אולי רשיון שימוש של שאטרסטוק כדי שנוכל להבין לעומק בדיוק מה קורה שם וכך נוכל לקבל עיצה והלכה מדויקת מרב?!

לתועלת כולנו - זה הכרחי מאד!!!

תודה רבה.

או שכולם כמוני - מחכים לתשובה.
או שפשוט מעדיפים לא לחשוב על זה...???

• הוסף לסימניות
כנראה שיש איזשהו אי תאימות בין הבחינה ההלכתית לבחינה החוקית...

• הוסף לסימניות
תעשו חיפוש, היה כאן לפני כמה חודשים אשכול ע-נ-ק בנושא.

• הוסף לסימניות
נראה לי שבגלל שעד היום לא ראיתי שום היתר מצוטט משום רב שאכן יש היתר להשתמש בתמונות,
פשוט אין היתר כזה..
(ואם יש - אני רוצה לדעת אפילו בלי שם של רב , שיש רב שאכן התיר!)

מבחינה חוקית אולי הענין שונה, אבל אישית אני ילך לפי ההלכה (אם הלכתית אסור בכל מקרה) ולא לפי החוק.

אני למשל הורדתי את התמונות ומשתמשת מידי פעם לשימוש אישי בלבד (משפחה, או משהו שעשיתי בחסד ללא תשלום כמו לגן של הילדה ג"כ קרה לי באיזו תמונה , האמת , לא שאלתי על זה רב ,אני מודה.
אעשה את זה בהקדם, לא חשבתי על זה.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1772253:
נראה לי שבגלל שעד היום לא ראיתי שום היתר מצוטט משום רב שאכן יש היתר להשתמש בתמונות,
פשוט אין היתר כזה..
(ואם יש - אני רוצה לדעת אפילו בלי שם של רב , שיש רב שאכן התיר!)

אני בררתי את העניין יסודי עם רבנים מומחים בח"מ,
ובכן יש לזה פנים לכאן ולכאן, וברור שזה לא גלאט מלכתחילה להוריד.

אבל:
תמונה שהועלתה לרשות הציבור,
תמונות שהורדו בעבר,
מותר להשתמש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1772312:
אני בררתי את העניין יסודי עם רבנים מומחים בח"מ,
ובכן יש לזה פנים לכאן ולכאן, וברור שזה לא גלאט מלכתחילה להוריד.

אבל:
תמונה שהועלתה לרשות הציבור,
תמונות שהורדו בעבר,
מותר להשתמש.

בוודאות?
אז לפי זה כל התמונות שהועלו לפרוג הינן מותרות בשימוש.
(כמובן שכל אחד ישאל את רבו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בית;1772317:
בוודאות?
אז לפי זה כל התמונות שהועלו לפרוג הינן מותרות בשימוש.
(כמובן שכל אחד ישאל את רבו)

מה זה בוודאות?

• הוסף לסימניות
כל הדיון הזה וגם הקודם נראה לי התייפיפות ורצון לטשטש את האמת - זה גזל גמור להעביר למישהו אחר תמונה שקנית ברשיון. נקודה. מה כל המלל והדיונים - אם למישהו היה פסק מרב שמתיר את זה כבר מזמן היינו יודעים. גם אני בעוונותי העברתי פעם אחת או פעמיים תמונה מהמנוי שלי למישהו שביקש כאן, וזו היתה טעות מצידי שלא אחזור עליה בע"ה.

• הוסף לסימניות
פסק מרב זה לא דבר שמנפנפים בו, לכל אחד יש קו הלכתי ומצב שמאפשר/ מונע פסק כזה או אחר.
הרב מתחשב במכלול רחב כשהוא פוסק, ולא מתאים להקיש ממשתמש אחד לאחר. חוץ מזה, לדעתי במצב שהפסק סותר את החוק יש בעיה לפרסם אותו, והוא גם לא יהיה יעיל במקרה של תביעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1772351:
פסק מרב זה לא דבר שמנפנפים בו, לכל אחד יש קו הלכתי ומצב שמאפשר/ מונע פסק כזה או אחר.
הרב מתחשב במכלול רחב כשהוא פוסק, ולא מתאים להקיש ממשתמש אחד לאחר. חוץ מזה, לדעתי במצב שהפסק סותר את החוק יש בעיה לפרסם אותו, והוא גם לא יהיה יעיל במקרה של תביעה.

אז בשורה תחתונה -
האם מותר לי לבקש ממשהו עם מנוי שיקנה עבורי תמונה, מבלי שהוא ישתמש בה, אלא רק אני!!!???

• הוסף לסימניות
למה נראה לך שזה מעניין מישהו?
טמני את הראש בחול ותעשי מה שכולם עושים..
כל עוד לא תהיה תביעה, אנשים לא ילמדו לקח, ולא יפנימו התנהגות בסיסית של בין אדם לחברו. (בשם הנדיבות)

• הוסף לסימניות
זה לא ענין של התיפיפות, נראה לי שבעייתי לבקש שיורידו בשבילך , פחות בעייתי להשתמש במשהו שהעלו לכולם
(שמעתי פעם שיש הלכה מסוימת שאם יש משהו שמסתובב פתוח וכל אחד יכול להוריד יש לו איזה דין מסוים שאפשר להשתמש, לא בטוחה בפרטים מדויקים)

אגב, לא מצליחה להבין מה קשור פה כל מקרה לגופו? איזה מקרה?
וכי לשרה שבעלה אברך יש היתר להשתמש ולגזול ולחנה אסור כי בעלה מקבל משכורת עתק?
זה לא איזה שאלה של תפילה/טהרה/ברכות שאז יש לדעת במדויק פרטים.
או שזה גזל - או שלא.
מה הענין שלכל אחד יש פסק אחר?

מכלול?? איזה?? אולי אישה הרה גם לה יש היתר?
שטויות!!

אולי יש את הענין שרב x מתיר ורב y מקל, אבל זה ממש לא קשור ל"כל מקרה לגופו".

ואין ענין לטמון את הראש כשמדובר מבחינת הלכה.
אם זה רק ענין החוק אתה אולי אולי צודק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1772400:
למה נראה לך שזה מעניין מישהו?
טמני את הראש בחול ותעשי מה שכולם עושים..
כל עוד לא תהיה תביעה, אנשים לא ילמדו לקח, ולא יפנימו התנהגות בסיסית של בין אדם לחברו. (בשם הנדיבות)

אם כולם קופצים מהגג, למה שאקפוץ אחריהם???:confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
..
נכתב ע"י אליהו פריד;1536036:
א. במדינה דמוקרטית, יש חוקים מוסדרים בנושאי זכויות יוצרים.
ב. לפי ההלכה לפי הרבה פוסקים כמו הרב אלישיב פגיעה בזכויות יוצרים זה גדל לכל דבר, וגם גזל הגוי אסור.
ג. מי שנותן משאטרסטוק תמונה מסתכנים בתביעה גם הנותן וגם המקבל.
ד. זה נוגד את חוקי הפורום הזה (פרוג) לבקש או לתת או לפגוע בשום צורה אחרת בזכויות יוצרים.
וכעת יש לי פירוש חדש לפסוק "חסד לאומים חטאת" מי שעושה "חסד" עם חבירו ע"י זה שהוא נותן משהו שהוא שייך ל-"לאומים" הרי זה גם חטאת ולא רק מי שעושה "חסד" עם חברו בזה שהוא מעביר לו משהו ששייך ליהודי.

• הוסף לסימניות
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אליהו פריד צפה בהודעה
א. במדינה דמוקרטית, יש חוקים מוסדרים בנושאי זכויות יוצרים.
ב. לפי ההלכה לפי הרבה פוסקים כמו הרב אלישיב פגיעה בזכויות יוצרים זה גדל לכל דבר, וגם גזל הגוי אסור.
ג. מי שנותן משאטרסטוק תמונה מסתכנים בתביעה גם הנותן וגם המקבל.
ד. זה נוגד את חוקי הפורום הזה (פרוג) לבקש או לתת או לפגוע בשום צורה אחרת בזכויות יוצרים.
וכעת יש לי פירוש חדש לפסוק "חסד לאומים חטאת" מי שעושה "חסד" עם חבירו ע"י זה שהוא נותן משהו שהוא שייך ל-"לאומים" הרי זה גם חטאת ולא רק מי שעושה "חסד" עם חברו בזה שהוא מעביר לו משהו ששייך ליהודי.

!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
מתגובות באישי אני רואה שלא כ"כ הובנתי.

אני התכוונתי - שאין מצב שאותו רב ספציפי שאני ומישהי אחרת נלך אליו יפסוק דין שונה לשנינו במקרה של אותה שאלה בדיוק בגלל מצב מסוים כזה או אחר כמו שהיה נשמע (לי) מההודעות כאן למעלה.
מבחינת כל רב הדין הוא אחד לכאן או לכאן ואין כל הבדל מבחינת ה"מכלול" שיש לי או אין לאחרת.

• הוסף לסימניות
החילוק היחיד שיהיה בשאלה לרב, זה האם זה לשימוש פרטי וכו'.
ומה הם ההרשאות של הקובץ
דרך אגב ישנם תמונות בשאטרסטוק היו לפני כן חינם לשמוש פרטי ב-all-free. מה יהיה הדין של תמונה כזו לשימוש פרטי, כשכעת כבר אינה בall-free... (שאלה כזו לכאו' תלוי בשיקול דעת הרב).
ומה הגדר שימוש פרטי... וכו' על זה הדרך...

• הוסף לסימניות
מה באמת העניין שזה מופיע חינם ב- ALL FREE לשימוש פרטי, ואילו אסור לרכוש ממנוי לצורך שימוש פרטי?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה