שאילה דחופה בנוגע למשכנתא הפוכה

• הוסף לסימניות
שאילה:
זוג מבוגר שיש להם דירה בשווי 3 מיליון, כיום יש להם משכנתא כבר על הדירה בסך 1.9 מיליון.
יש אפשרות לעשות משכנתא הפוכה על 50 אחוז משווי הנכס וכך בעצם יישאר רק 400 אלף בהחזר חודשי והיתרה תהיה במשכנתא הפוכה?
או שמשכנתא הפוכה ניתנת רק על דירה נקייה ממשכנתא?

• הוסף לסימניות
השאלה לא ברורה.
1. משכנתא הפוכה יש רק בחברות הביטוח - ורק כשהדירה נקייה. ניתן להעביר אליהם את המשכנתא הישנה, אבל רק לאחוזים המותרים למישכון של הפוכה.
2. לא כתבת באיזה גיל הם. אבל כך או כך - המשכנתא ממושכננת מעל 60% משווי הדירה, כך שץוספת לא תקבל בשום קונסטלציה.
3. אם תרצה להמיר את זה למשכנתא הפוכה - כדי להוריד להם מההחזרים - תצטרך, להפחית מהסכום. להגיע במקסימום ל50% מהשווי, במערכת הבנקאית, או בחברות הביטוח לפי גיל 15%-60%.

• הוסף לסימניות
השאלה לא ברורה.
1. משכנתא הפוכה יש רק בחברות הביטוח - ורק כשהדירה נקייה. ניתן להעביר אליהם את המשכנתא הישנה, אבל רק לאחוזים המותרים למישכון של הפוכה.
2. לא כתבת באיזה גיל הם. אבל כך או כך - המשכנתא ממושכננת מעל 60% משווי הדירה, כך שץוספת לא תקבל בשום קונסטלציה.
3. אם תרצה להמיר את זה למשכנתא הפוכה - כדי להוריד להם מההחזרים - תצטרך, להפחית מהסכום. להגיע במקסימום ל50% מהשווי, במערכת הבנקאית, או בחברות הביטוח לפי גיל 15%-60%.
תודה על המענה.
אפרט קצת יותר, הם בני 60.
אני אכן שואל בשביל לנסות להוריד את ההחזר החודשי, ובעצם להמיר את המשכנתא הקיימת על 50 אחוז מהדירה להפוכה.
כך שיישאר להם לשלם בחודשי רק על היתרה של המשכנתא הקיימת מעבר ל50 %.
מדבריך אני מבין שכן אפשרי?
תודה

• הוסף לסימניות
במשכנתא הפוכה, האחוזים שניתן לקחת על הדירה משתנים כל שנה,
הדירה חייבת להיות נקיה משיעבוד- אם יש כרגע משכנתא, לא ניתן לשעבד בנוסף לטובת משכנתא הפוכה.
האחוזים קצת משתנים בין חברות הביטוח , אבל בגיל 60 ניתן לקחת עד כ25% משווי הנכס
וכפי שענה לך כבר הון ובית, לא ניתן לקחת משכנתא נוספת כיוון שהנכס כבר ממושכן ביותר מ60%.

• הוסף לסימניות
אמר לי עכשיו יועץ משכנתאון שרשות המיסים ורמ"י לא מסונכרנים
כך שיכול להיות שאני ירשום דירה על שמי אקח את המשכנתא
אבל רק אחתום אצל עו"ד להעביר בעלות
וכך מיסים אני אשלם {עדיף לי אבל שיהיה רשום על שם אבי}
אבל המס על שם אבי והדירה והמשכתנא רשומים על שמי
יש דבר כזה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה