כללי שאלה באינדיזיין - דחוף

• פותח הנושא ml
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום,
עמדתי ספר קודש, ואני מעוניין שכל הגרשיים הפותחות יהיו מונמכים בגובה התחתית של השורה (=גרשיים פותחות - פירושן - כל גרשיים המופיעות בתחילת פסוק יהיו למטה, והמסיימות יהיו למעלה (כרגיל))
לכאורה אפשר היה לכתוב ב'חיפוש והחלפה' שכל ה'רווח וגרשיים' ירד למטה,
אך בכך נפתרת חצי בעיה בלבד, מכיון שחלק מהפסוקים מתחילים תוך כדי מילה, לדוגמא: ו"וידבר משה" כך שזה אינו כלול בהגדרה 'רווח וגרשיים' כי אין לפניו רווח.
אשמח לקבל תשובה, בהקדם האפשרי
נ.ב. הספר מועמד באינדיזיין - ושמה הבנתי שאפשר לעשות את זה ב-GREP.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
שאלה באינדיזיין - דחוף

שלום,
עמדתי ספר קודש, ואני מעוניין שכל הגרשיים הפותחות יהיו מונמכים בגובה התחתית של השורה (=גרשיים פותחות - פירושן - כל גרשיים המופיעות בתחילת פסוק יהיו למטה, והמסיימות יהיו למעלה (כרגיל))
אך בכך נפתרת חצי בעיה בלבד, מכיון שחלק מהפסוקים מתחילים תוך כדי מילה, לדוגמא: ו"וידבר משה" כך שזה אינו כלול בהגדרה 'רווח וגרשיים' כי אין לפניו רווח.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
אני לא מבין בGREP אבל השיטה הראשונה שאמרת, יכולה להיות יעילה אם תעשה חיפוש והחלפה של רווח, תו כלשהו וגרשיים. (בוורד יש אפשרות של תווים כלליים, מסמנים בסימן שאלה). הרי אין פסוק שהמילה האחרונה בו היא בת אות אחת.
אם יש לך ציטטות שלפניהם יש ומ, ול, וב וכו' - אפשר לפתור גם את זה בדרך הנ"ל.

• הוסף לסימניות
ל'דובר צדק'
הפתרון שהצעת אינו מועיל, כי:
א. אם אעשה חפש 'תו כלשהו' וכדו' אין לי למה להחליפו, והוא ימחוק אותו.
ב. לא תמיד זה תו אחד לפני הגרשיים.
עכ"פ, תודה

• הוסף לסימניות
צודק, לא חשבתי על זה...
אבל תשאל את השאלה בפורום מייקרוסופט אופיס, ובע"ה אחה"צ-ערב תהיה לך תשובה מפורטת מלייזער או מקרש, הם מומחים לכל סוגי החיפושים וההחלפות...

• הוסף לסימניות
אם לא קרה שיש אותיות אחרי גרשיים של סוף פסוק, אפשר בוודאי לעשות בגרפ שיחליף גם כל גרשיים שיש סימן אחריהם או לפניהם ואחריהם. (אפשר להגדיר שיוציא מן הכלל כל מקרה שאחרי הגרשיים יש רק נקודה או פסיק).
אפשר גם להגדיר בגרפ שלא ישנה את האותיות הנוספות שלפני ואחרי, רק את הגרשיים. אני בטוחה כמעט שזה אפשרי.
רק צריך למצוא מישהו שמבין בגרפ, שיתן לך את הנוסחה.

• הוסף לסימניות
שאלה דחופה בחיפוש והחלפה

שלום,
תודה מראש

• הוסף לסימניות
חיפוש והחלפה

שאלה זו כבר הכנסתי לפורום 'עיצוב גרפי' ולעצת הגולשים אני מכניס אותה כאן.
שלום,
תודה מראש

• הוסף לסימניות
אני לא מכיר את אינדיזיין

בוורד:
שלב א. לחפש בתוים כלליים ??רווח [כלומר שתי תוים לפני רווח, ואז זה מוצא גם גרשיים סוגרות וגם ראשי תיבות] ולתת להם עיצוב ייחודי- לדוגמא נטוי

שלב ב. לחפש רווח גרשיים?? רווח, ולהחליף בלא נטוי [כדי לפתור הבעיה אם יש פסוק שמתחיל עם מילה של שתי אותיות ואז הוא קיבל נטוי בשלב א]

שלב ג. לחפש כל גרשיים לא נטוי ולתת להם הנמכה

שלב ד. לבטל את הנטוי של שלב א

כל זה בהתיחס לדוגמא של ו"וידבר. אבל אם יש יותר מאות אחת בתחילה אז זה כמובן יותר מורכב

לבדוק כמובן שאין באג במה שכתבתי!!

• הוסף לסימניות
הגרשיים הסוגרות הם תמיד לפני רווח?
אז חפש את כל הגרשיים שאין אחריהם רווח והחלף אותם בגרשיים הרצויים.

הוספתי בחפש שגם אם בסוף יש נקודה פסיק סימני שאלה וקריאה, שגם לא ימצא אותם:
קוד:
[RIGHT]"(?![ .,?!])
[/RIGHT]

• הוסף לסימניות
נתן, הייתי מחפש תחילת מילה וגרשיים.
תחילת מילה, אות אחת, גרשיים ושלאחריו יש לפחות 2 תווים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה