כללי שאלה באינדיזיין

• הוסף לסימניות
בשביל להיות בטוחה-
אם אני מכינה קטלוג באינדי'
עלי לפתוח קובץ הגדול מהרצוי בחצי ס"מ מכל צד ואז להכניס אותם בבלידים ולקחת בחשבון את השטח ההוא כחתוך החוצה?
ואם כן-
מה אעשה עם הקובץ במידה וארצה גם פורמט שלא יודפס אלא, נניח, ישלח במייל-בשמיר בPDF הבלידים יחחתכו החוצה?

• הוסף לסימניות
את הבליד לא מוסיפים על מידות המסמך עצמו,
אלא בפתיחת המסמך בהגדרות הבליד.

בייצוא ל-PDF לדפוס [File-Export] מייצאים את הקובץ עם הבלידים וסימני חיתוך,
ואכן בדפוס זה נחתך [אלא שאם יהיו הזחות בחיתוך, הבליד עוזר לנו שלא נראה את צבע הנייר..].

בשמירה לקובץ דיגטלי, לא נשמור את הבליד בעת הייצוא.

• הוסף לסימניות
עדיין לא הבנתי:(
זה אומר שאם לדוגמא אני צריכה גודל A4 בסופו של דבר , אפתח A4 בדיוק אוA4בתוספת ס"מ בגודל?

• הוסף לסימניות
טוב אני עכשיו מבינה שלגמרי לא הייתי בענין.
בלידים זה כנראה האדום שמחוץ לדף.
אם כן מה הם הורודים סגולים שבתוך?
והעיקר- איפה אני אשים סימני חיתוך ואם כבר אשמח להסבר איך לעשות זאת- על מסטר? איך זה יצא מעל כל האלמנטים האחרים?
סליחה על רשימת השאלות, זו פעם ראשונה שיוצא לי להשתמש באינדיזיין ואני מרגישה מאוימת...
סומכת עליכם שאתם לא נבהלים ממתחילנים ואפילו שמחים לעזור- לאור האשכולות המדהימים שבהם שוטטתי...

• הוסף לסימניות
פותחים A4 בדיוק, את הבליד מוסיפים במ"מ בשדה Bleed.
צפה בקובץ המצורף 345130

לאחר פתיחת המסמך הבליד יוצג כמסגרת אדומה שמקיפה את המסמך.
צפה בקובץ המצורף 345131

הכלל בעבודה לדפוס: כל גרפיקה שמגיעה לקצה המסמך [הקצה הלבן] חייבת להגיע לקצה הבליד [המסגרת האדומה].
כמובן טקסט וכד' נשמור מרחק מקצה הדף עצמו [שוליים פנימים] לפחות משהו כמו ס"מ/ס"מ וחצי תלוי בגודל הפאנל שאנו עובדים.

קבצים מצורפים

• 1.JPG
    KB 48.1 · צפיות: 14
  • 2.JPG
    KB 19 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
המסגרת הוורדה שבתוך הדף זה ה-Margins.

Margins עוזרים לדוג' לייבא לתוכם מלל מוורד [והוא יקבל אוטו' תיבות טקסט].

סימני חיתוך מגדירים בעת הייצוא ל-PDF, במידה והגדרנו בליד 5 מ"מ זה מה שנסמן בחלון הייצוא:
צפה בקובץ המצורף 345139

נסמן V רק ב-Crop Marks, ונגדיר Offset בדיוק כמידת הבליד, על מנת שסימני החיתוך יצאו מחוץ לבליד וכלפי הדף.

בהמשך קטגוריית Marks and Bleeds הנ"ל נסמן ב-V את האפשרות Use Document Bleed Settings, שזה אומר: תשתמש בהגדרות הבליד שהגדרתי למסמך בעת יצירתו.

קבצים מצורפים

• 3.JPG
    KB 52.8 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
המסגרת הוורדה שבתוך הדף זה ה-Margins.

וניתן להגדירם (לשנות גודל או לבטל אותם) ע"י לחיצה על margins and columns שבתוך תפריט layout.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה נרגשת על ההענות והפירוט!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה