כללי שאלה באינדיזיין

• פותח הנושא FL
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;70055:
הבליד נחתך? הרי אם יש לי בליד מכל הכיוונים, עולה קצת מעמוד זה על העמוד השני (חצי ס"מ למשל) והחלק הזה נמצא על הדף השני, אז אתה מתכוון לומר שהוא חותך לפני הריפ, אז בעצם בכלל לא צריך את זה, ואפשר לעשות כמו שתג ב"פ כתב.

הבליד נעשה מסיבה פשוטה. אם יחתכו מאיזו סיבה שלא תהיה, קצת מעבר לקצה, שלא יווצר שם פס לבן, אלא הגרפיקה הקיימת. אם כל החיתוכים (והמונטז') היו מדוייקים באלפית המילימטר לא היה כלל צורך בבליד. לזה נועד כל הבליד.

היות ודפי הצמדים גם מופרדים בעת המונטז' יש צורך בבליד פנימי ליתר ביטחון.

• הוסף לסימניות
לפי דבריך, אם אני שם תמונה אחת ב2 עמודים\ היכן יש בליד פנימי.
בליד פנימי אף פעם לא נחתך!
שם מגיע הקיפול של הדף.
כשרואים את הדפים כזוגות ('ספרדים') הבליד הפנימי כלל לא נכנס.
הדיוק במחשב הוא די מדוייק.
הבעיה שנוצרת בחיתוך בגלל כמות גדולה של דפים שיהיה הבדל בין הדפים הראשונים לאמצעיים וכו'.
אם בכל זאת רואים את קצה העמוד השני בתוך הדף, הוא לא ייכנס לדפוס.
הדף ייחתך לפי צלבי החיתוך שסימנת.
הוא רק ייקל לדפסים להתאים את העמודים אחד לשני.
אפשר לתת 0 מ"מ בפנים, וייתן לך אותה תוצאה.
בגלל עמודים בודדים, אני נותן בליד לכל הצדדים.

• הוסף לסימניות
בכל אופן אני נותנת בליד מכל הצדדים כפי שמקובל...ובקשר לתמונה שפרושה באמצע על 2 הדפים

:Dוכל חלק ממנה מודפס על דף אחר, 1 על הימני חלק 2 על הדף השמאלי מבין השניים, כשנותנים בליד, זה המיוחד באינדיזיין, היא יודעת לקחת לכל עמוד את הבליד שהוא חלק מהחלק השני של התמונה מהעמוד שליד...וכך מדוייק יותר למקם את העמודים, לחתוך ולכרוך או להדק..אינדיזיין יודעת לבצע חפיפה של הבלידים..זו תוכנה מדהימה שתוכנתה ממש לפי צרכים של דפוס והוצאה לאור בסטנדרטים הגבוהים ביותר...

ולעניין ההכרעה בנושא הבליד הפנימי, העליתי את השאלה שנשאלה פה בפורום לגבי אולי ניתן לוותר על בליד פנימי שממילא לבסוף נחת, בפני מומחים בדפוס ובלשכות שירות..והתשובה היתה חד משמעית: אכן, בפירוש כדאי להשאיר בליד בחלק הפנימי..כי בריפ ובהדפסה מודפסים כל הבלידים, הם נחתכים רק לאחר הדפסה לפני כריכה..חד משמעית...תשובה שקיבלתי מכמה לשכות שירות ובתי דפוס... הבליד הפימי מחוייב במיוחד כשיש גלישה..כי בהחלט יתכן תזוזות ותנודות קלות אפילו של הגליון מהסכין וכו'...כל מיני תזוזות בכל מיני שלבים...והגלישה מגנה עלינו שלא יראו נימות לבנות ומכוערות משום כיוון....
זה בדיוק מה שחשבתי, בכל אופן לא רציתי להיות נחרצת לפני שהרמטכ"לים לענייני דפוס מביעים דעתם בעניין. ואכן, הרמטכ"לים לענייני דפוס..ושאלתי את המקצוענים ביותר בתום....
הבליד הפנימי אכן נחתך לאחר הדפסה ולא רואים אותו, שם הרי נכרך הספר וממוקם השדרה.
ולא היה להם מושג למה יש עניין במיוחד לבטל אותו..
אני בכלל חושבת שהרבה יותר נוח שמסמנים את הסמל מנעול שכשמקלידים את דוגל הבליד שרוצים בשדה של כיוון אחד כבר מופיע בכולם...וזה מהיר לסגירה...ובמיוחד שיש לי מספר פריסטים לסגירות שונות מוכנים לאינדיזיין...והנה הכל דופק ב"ה, למה להתחיל לשחק ולחפש בעיות כשאין...???

• הוסף לסימניות
הסבר מצויין.
אם הבליד הפנימי הוא כל חשוב לתזוזות וכדומה, אז למה בייצוא לPDF, האינדיזיין לא מוציאה אותו.
מה לדעתך צריכים לעשות כשיש תמונה אחת פרוסה על עמודים 2-3?
היכן הבליד.
מה שהכי חשוב, זה לדעת ולברר ספציפית אצל בתי הדפוס ולפי מיומנותם.
כל אחד רוצה למרוח את הפרוסה איך שנוח לו ועל פיהם יישק דבר

• הוסף לסימניות
האמת? אין לי מושג למה אתה מתכוון...מה ז"א אינדיזיין ביצוא לא נותנת בליד פנימי?

אני מייצאת ספרים שלמים ומורכבים גם בגלישות שלהם...בייצוא ישר לפי.די.אף ללא פוסטקריפט ומקבלת גלישה מכל כיוון....וגם כששלוחים לי את הגליונות מעומדים לאחר ריפ במייל, אני רואה את הבליד הפנימי במפורש...
האמת שנראה לי שהתכוונת בשאלתך לשאול להיפך כך:
מדוע אינדיזיין בעימוד עצמו בפייסינג פייג'יס אינה מאפשרת ואינה מציגה בליד פנימי?
והאמת שזה טוב מאד שכך, כי כך אינדזיין מאפשרת ללקוח וגם למעצב לראות את התוצאה הסופית לאחר חיתוך בלידים וכו'...ממש כספר פתוח שהקורא מחזיק...וגם מאפשרת בעימוד של דפים בודדים ולמתוח גלישות ידנית..אך זו עבודה מיותרת במקרים כאלו....אינדיזיין בתוכנה עצמה בעימוד לא מראה בליד פנימי, אך בייצוא ישיר וכל סוג סגירה שהוא אוטומטית תתן בליד בכל מקום שיצויין בסגירה כך לגבי מידת הבליד ומיקומו...
כיוון ששאלת לגבי אי האפשרות של בליד בפנימי בייצוא לפי.די.אף והרי דווקא בייצוא אינדיזיין אוטומטית מחשבת ומוסיפה את הבליד הפנימי...אני מסיקה שכוונתך היתה לעימוד עצמו בפייסינג פייג'יס.

לגבי הבליד הפנימי במקרה שיש תמונה מרוחה על שני עמודים צמודים, במקרה זה עמודים 2-3 הוא ממקום בכל עמוד בחלק הפנימי שלו לפי מיקומו בשידרה פשוט מאד...
לדעתי כדי שתבין ותראה כמה זה פשוט, ואפילו לא קשור לאף דפוס...פשוט בינך לבין הקובץ שלך והתוכנה, עשה ניסוי פשוט:
קח תמונה ומרח אותה על פני 2 עמודים, וייצא אותם לפי.די.אף (שלא יהיה מסומן ייצוא כספרידים..שאז סוגר את שניהם ללא כאילו מוקמו על דף אחד גדול בגודל של שני הצמודים יחד ואז מעלים את הבליד כלל ולא מחשב אותו). ובדוק אח"כ באקרובט כל דף בפני עצמו, עם הבלידים שלו מכל כיוון...ותראה למשל שבעמ' מס' 3 שהוא שמאלי, הבליד שלו הוא הקצה השמאלי ביותר של החלק של התמונה שממוקם על עמ' ימני מס' 2 במקרה זה, וכן להיפך קצה ימני של חלק של תמונה שבעמ' 3 יהיה הבליד של עמ' 2.
מקווה שהובנתי...ומעבר לכך...לתאם עמדות מול הדפוס בהתאם ליעד הפלט...
בהצלחה לכולם!:D
ZAP

• הוסף לסימניות
אני מבין מה שאת אומרת ואני חושב ששנינו מדברים על דברים שונים.

מה שאני רואה בייצוא לPDF זה רק את החפיפה של קצה מול קצה, שזה מה שעוזר באימפוזיציה
אבל זה לא מה שיתווסף מדף אחד לדף שני.
אני אישית שם בליד פנימי בדפוס טוב (שיודע מה שהוא עושה) מסתדר עם זה יופי.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 109.8 · צפיות: 70
  • 83769.jpg
    KB 118.2 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
זה מיותר וסתם מעצבן!
ואני עובדת בבית דפוס!

• הוסף לסימניות
במקרה שלך החפיפה פחות בולטת, אך במקרה של הספרים שלי החלק של הבליד הפנימי והחפיפה בולט

מאד, אצלי בעימוד הספרים עם גלישה בבליד פנימי, אני רואה בפירוש את החפיפה...
אך מה, אין לי מושג, יתכן שלא הבנתם אותי, ואולי גם סתם אין לכם צורך בזה..אז כפי שציינת כל אחד יעשה כדרכו מול בתי הדפוס שעובד מולם....
לי זה מצויין, כך עם בליד פנימי, ממש לא מעצבן...כי אני לדוגמה, טיפוס בנשמה של פרפקציוניזם, וכל מה שיכול לתת לי תחושה ביותר וערובה שיצא טוב יותר גם מול תזוזות בדפוס, והיו דברים מעולם...אני סתם טיפוס שאוהב לדעת מה קורה מאחורי הקלעים בכל מיני מצבים של הגדרות לדפוס..וכו'..משתדלת לדייק ולמנוע בעיות ככל האפשר, והשאר תפילה ל-ה' וה' יעזור בידינו וביד כל העוסקים במלאכה פה, שכל מה שנשלח לדפוס ויוצא תחת ידינו יעלה יפה ולא תארע כל תקלה ומכשלה בדרך..
אני תמיד חשה תחושה של אחריות רבה על התוצאה, שאנשים משקיעים ממיטב כספם להפיק דברים שכל מטרתם להתפרנס מזה, וה' ישמרנו ויעזור שתצלח העבודה לנו וללקוחות...שלא יהיה אובדן ממון ולא עוגמות נפש...ותמיד אני עם אצבע על הדופק עד שמקבלת הודעה מהלקוח שיצא מוצלח בס"ד בדפוס....:eek:

• הוסף לסימניות
איך מיין מקען אויך מאכן א גרויסע סייז עמוד אויף די גאנצע ספר אזוי וועט די בליד אויס קומען אביסעל ווייטער פון ווי עס איז יעצט און עס אפ קראפן און די פידיעף
מען דארף בודק זיין אויב עס איז א עצה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה