כללי שאלה באינדי', חיפוש בגרפ

• הוסף לסימניות
שלום, אני מעמד ספר תורני, אני מעוניין למצא את כל איפה שמתחילה אות בסימן,

זה נראה כך א’)

אות מקף וסגירת סוגר.

מה מהו הקוד שעלי לרשום בגרפ?

ואם כבר שאלתי, איזה פונט הייתם ממליצים לספר העוסק בסוגיות הש"ס, משהו תלמודי נטו.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
אם מדובר באות אחת
קוד:
[RIGHT]^.['][)][/RIGHT]

• הוסף לסימניות
מה שהבאת, מחפש רק בתחילת פסקה, ורק סימן עם אות אחת.
^ = תחילת פסקה
. = כל תו
['] = גרש - הסוגריים המרובעות מיותרות)
[)] = הסוגר - הסוגריים המרובעות נצרכות, אבל אפשר במקומם לעשות סלש רק לפני הסוגר \)

ולכן, אם תרצה לחפש כל מקום שיש אות או אותיות, ולאחריהם גרש, וסוגר, אפשר לחפש:
קוד:
[א-ת]+?'\)
או
קוד:
[^\s]+?'\)
הבעיה היא שהם ימצאו גם איפה את המילה וכו' שיש אחריו סוגריים, וכו')

ולכן אתה יכול להגביל את החיפוש ל־2 תוים
וזה להחליף במקום ה+, ל{1,2}

? = מגביל את ה+ הקודם, ולמַה הוא מגביל אותו?
' = לגרש
\) = הסלש לפני הסוגר, כדי לבטל אותו מלהיות תו כללי, תו קוד של גרפ

[^\s] = כל תו שהוא לא רווח
{1,2} = החיפוש האחרון, פעם אחת או 2 פעמים

• הוסף לסימניות
מעולה, ממש תודה רבה

נכתב ע"י ונתנו10;534925:
מה שהבאת, מחפש רק בתחילת פסקה, ורק סימן עם אות אחת.
^ = תחילת פסקה
. = כל תו
['] = גרש - הסוגריים המרובעות מיותרות)
[)] = הסוגר - הסוגריים המרובעות נצרכות, אבל אפשר במקומם לעשות סלש רק לפני הסוגר \)

ולכן, אם תרצה לחפש כל מקום שיש אות או אותיות, ולאחריהם גרש, וסוגר, אפשר לחפש:
קוד:
[א-ת]+?'\)
או
קוד:
[^\s]+?'\)
הבעיה היא שהם ימצאו גם איפה את המילה וכו' שיש אחריו סוגריים, וכו')

ולכן אתה יכול להגביל את החיפוש ל־2 תוים
וזה להחליף במקום ה+, ל{1,2}

? = מגביל את ה+ הקודם, ולמַה הוא מגביל אותו?
' = לגרש
\) = הסלש לפני הסוגר, כדי לבטל אותו מלהיות תו כללי, תו קוד של גרפ

[^\s] = כל תו שהוא לא רווח
{1,2} = החיפוש האחרון, פעם אחת או 2 פעמים

למדתי את כל זה, אבל ברח לי מהראש.

תודה על התשובה המנומקת.

אולי תוכל/תוכלו להזכיר לי עוד דבר בבקשה

איך אני משנה את השוליים או הריווח בין הטורים בכל הספר אחרי שהוא כבר מוכן, מה שאני עושה זה, אני ניגש ל"פריסה">"שוליים וטורים" ומשנה שם, אך זה משנה רק את הקו הסגול שמסמן את השוליים והריווח, אולם הטקסט לא משתנה על פי זה, אפשר לקווץ את הטור עצמו, אך זה לא נראה לי הגיוני לעשות זאת על מאות עמודים, איך אני אומר לטקסט, תתמקם על פיו הקון הסגול?

תודה רבה

• הוסף לסימניות
אם אתה מתכוון שאתה רוצה שהתיבה תשתנה לפי השוליים צריך לסמן את Layout adjustment, ובתפריט layout - layout adjustment לקבוע מה בדיוק אתה רוצה שיישאר במקום ומה ישתנה, אבל כדאי מאד להיזהר עם הפקודה הזו. היא יכולה להיות הרסנית.

• הוסף לסימניות
תודה רבה אברהם, תוכל לפרט מעט יותר

נכתב ע"י אברהם;534961:
אם אתה מתכוון שאתה רוצה שהתיבה תשתנה לפי השוליים צריך לסמן את Layout adjustment, ובתפריט layout - layout adjustment לקבוע מה בדיוק אתה רוצה שיישאר במקום ומה ישתנה, אבל כדאי מאד להיזהר עם הפקודה הזו. היא יכולה להיות הרסנית.

אני עובד בתוכנה עברית. הלכתי לפריסה ומשם הסתבכתי..לא הבנתי מה אני צריך לסמן.

ומה שכתבת שזה יכול להיות הרסני, זה גם בספר שכולו טקסט ללא גרפיקה?

תודה

• הוסף לסימניות
פריסת התאמה.
החמישי מלמעלה.

• הוסף לסימניות
כן אני יודע, ניסיתי את זה

נכתב ע"י דויד א;534970:
פריסת התאמה.
החמישי מלמעלה.

אך זה לא משנה כלום.

זה לא נורמלי, הייתי בטוח שאני עושה את זה בשניה, מה אני מבקש? כולה להרחיב שוליים, נראה לי כבר עדיף להגדיר במאסטר מלבן עם דחיית טקסט לשוליים וזהו

תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nati-design;534972:
אך זה לא משנה כלום.

זה לא נורמלי, הייתי בטוח שאני עושה את זה בשניה, מה אני מבקש? כולה להרחיב שוליים, נראה לי כבר עדיף להגדיר במאסטר מלבן עם דחיית טקסט לשוליים וזהו

תודה
כמו שאברהם כתב, אתה חייב קודם כל לשנות בהגדרות הLayout Adjustment, שאתה מאפשר לעצמים ולקבוצות להשתנות (לסמן ווי),
ואז אתה נכנס בהגדרות הטורים ומשנה (מה שכנראה עשית לפני).
חוץ מזה, יש עוד הרבה אפשרויות מה לעשות, ככה שלא כדאי להתייאש כ"כ מהר עם דברים כבדים כדחיית מלל.

• הוסף לסימניות
צודק!

נכתב ע"י ונתנו10;535006:
כמו שאברהם כתב, אתה חייב קודם כל לשנות בהגדרות הLayout Adjustment, שאתה מאפשר לעצמים ולקבוצות להשתנות (לסמן ווי),
ואז אתה נכנס בהגדרות הטורים ומשנה (מה שכנראה עשית לפני).
חוץ מזה, יש עוד הרבה אפשרויות מה לעשות, ככה שלא כדאי להתייאש כ"כ מהר עם דברים כבדים כדחיית מלל.

עשיתי את זה לפני.

ממש תודה ושבת שלום:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה