כללי שאלה בהלכות לקוחות..

• הוסף לסימניות
סוכם מחיר עם לקוח על עבודה, אבל הלקוח שיגע את השכל ("מצוין, טוב מאד! בסוף החלטתי לשנות... לא ככה.. כן ככה... תחזרי לראשון.....")
יצא לי עבודה לפחות כפולה ממה שאמור היה להיות.
לבקש תוספת למרות שהמחיר סוכם?

• הוסף לסימניות
בטח לבקש עוד, בלי שום ספק

• הוסף לסימניות
אין שום היתר הלכתי/חוקי/מוסרי לבקש תוספת תשלום מהמחיר שסוכם על לקוח מעצבן.
יש כן היתר להודיע לו חד משמעי שהיה מאוד נעים איתו ושפעם הבאה יחפש פרייאר אחר.

אולי אפילו מותר באמצע העבודה להודיע לו שאם הוא ככה ממשיך המחיר מכפיל ומשלש את עצמו.

• הוסף לסימניות
מותר וחובה להודיע ללקוח מראש שחישוב העבודה שהוא מבקש זה נגזרת של שעות. וכך וכך כסף נגבה עבור כל שעה. זאת אומרת שאם הוא מקבל עבודה נגיד בחמש מאות דולר שזה 8 שעות עבודה נגיד... אז יש לו מקסימום עוד שעה לשינויים. מעבר לזה זה בתשלום מלא לפי שעה או בתימחור מחדש.

• הוסף לסימניות
עמיר, צודק בכל מילה, אני מאלו שחושבים שאסור להיות פרייארים ללקוח.

אבל מה שאני עניתי היה על השאלה הזו:
נכתב ע"י רונצ;96023:
לבקש תוספת למרות שהמחיר סוכם?
והתשובה היא לא!

• הוסף לסימניות
אין שום בעיה הלכתית בשינוי מחיר שסוכם. אני בטוחה שלא נחתם ביניכם שום חוזה, נכון? אילו היה חוזה היו כתובים בו גם עוד כמה תנאים גם נגד שיגועי שכל ושינויים של הרגע האחרון.
הרי המחיר סוכם בהתאם למה שהלקוח בקש. הוא בקש עבודה אחת ולא שלוש עבודות.
אם הוא לא טמבל, גם הוא עצמו מבין שאת עבדת הרבה יותר ממה שחשבת לעבוד.
אז הבעיה היא טקטית ולא הלכתית.
במקרים כאלה אני אומרת ללקוח שאני לא אוהבת לשנות מחיר שסוכם מראש ולכן לא אגבה ממנו יותר למרות שהוא שילש את העבודה.
אולי תופתעו אבל במקרים רבים הלקוח אמר משהו בסגנון: ברור לי שעבדת יותר ממה שדברנו בהתחלה! תגידי לי כמה להוסיף לך!
הכי אידיאלי זה לומר לו תוך כדי העבודה: תשמע, אתה נסחף, זה לא מה שדיברנו.
או : אם אתה רוצה עוד שינוי, תאלץ לשלם יותר כי זה מעבר למה שסוכם.
לא נעים. אבל לומדים מנסיון...

• הוסף לסימניות
הבעיה היא הלכתית ולא טקטית.

לו יצוייר שאני משווק מכונות כביסה, המכונה אמורה להגיע לרחוב *** אני בדרך לשם ואז מתקשרים אליי שזה טעות וצריך להגיע לרחוב - - - , אני אומר שאין בעיה (או כמו בסיפור פה, אני שותק), לאחמ"כ בהגשת החשבון אני מסביר שמגיע לי עוד סכום איקס על העבודה הכפולה.

במילים אחרות: אני גנב!
ועוד כהנה וכהנה מיליון דוגמאות. הסיפור אולי יהיה קצת שונה בחפץ ממשי שהוא מקבל שיש לו ערך שוק מדויק ושתהיה לו האפשרות להגיד קח את החפץ בחזרה, המחיר לא מתאים לי.

מה שכן צריך לעשות, זה מיד שמתחילים הבעיות להסביר ללקוח שסיכמנו על עבודה אחת ולא שלש וכו' וכו' עד סוף הפרק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגדור;96080:
במילים אחרות: אני גנב!
תורה חדשה מאיתך תצא?
אני מאמין שלא הבנתי נכון, אבל אם למשל המשלוח עולה סך 50$, כי זה המחיר שחברת המשלוחים גובה. והמזמין הזמין לעיר אחת, וכבר הגעת לשם, וההוא יודע שכבר עשית את כל הדרך מירושלים לאשדוד עם המכונת כביסה, ואז הוא אומר שהוא התכוון לעיר אחרת, ואתה חייב לקחת את זה עכשיו לבאר שבע, ואתה אומר אין בעיה, חברת המשלוחים יעשה את זה גם, ואתה גובה שוב 50$ דמי משלוח אתה גנב??? אתה שפוי בדעתך?

• הוסף לסימניות
צודק אביגדור, מילה מלכתחילה צריכה להיות מילה,
תמיד אתה יכול להכניס ללקוח בטקטיות, תשמע אתה מקבל ממני עבודה הרבה יותר משוויה וכ"ד. וכל לקוח נורמלי בד"כ מעריך ולפעמים אפילו יוסיף מעצמו.
הכלל שלי תמיד להשאר עם נקודת זכות אחת מעל הלקוח, לאו דוקא בכסף , אלא באיכות עבודה , שירות וכ"ד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;96083:
תורה חדשה מאיתך תצא?
אני מאמין שלא הבנתי נכון, אבל אם למשל המשלוח עולה סך 50$, כי זה המחיר שחברת המשלוחים גובה. והמזמין הזמין לעיר אחת, וכבר הגעת לשם, וההוא יודע שכבר עשית את כל הדרך מירושלים לאשדוד עם המכונת כביסה, ואז הוא אומר שהוא התכוון לעיר אחרת, ואתה חייב לקחת את זה עכשיו לבאר שבע, ואתה אומר אין בעיה, חברת המשלוחים יעשה את זה גם, ואתה גובה שוב 50$ דמי משלוח אתה גנב??? אתה שפוי בדעתך?

למאותגרי ההבנה אצטט שוב ואוסיף הסבר.
נכתב ע"י אביגדור;96080:
הסיפור אולי יהיה קצת שונה בחפץ ממשי שהוא מקבל שיש לו ערך שוק מדויק ושתהיה לו האפשרות להגיד קח את החפץ בחזרה, המחיר לא מתאים לי.

כשידוע שחברת משלוחים לוקחת סכום איקס על משלוח והמשלוח מוגדר כלומר זה לא סתם 'שיגע את השכל' אז לכאורה (לא בטוח) הלקוח ישא בנזק.

למה לא בטוח, כי הוא יוכל לטעון למה לא אמרת לי, אילו הייתי יודע הייתי עושה זאת לבד, או כל תירוץ אחר.

משא"כ בסיפור הזה, שהלקוח חושב (אני לא נכנס לזה שהוא לא צודק), שהוא קנה את הגרפיקאי עד שאחרון הפריטים נמכרו מהפרסומת, כל עוד שלא סיכמו איתו בפירוש מה הם הגבולות לא ניתן להעלות מחיר באם סוכם אחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגדור;96089:
למאותגרי ההבנה אצטט שוב ואוסיף הסבר.
הנני מצטרף אליהם...שוב...:)

• הוסף לסימניות
אם הבנתי טוב את השאלה אז לא גם אלא בשבילך בניתי קטגוריה נפרדת. :)

שכחתי שאצל ונתנו צריך לעשות ציטוט כי אחרת לא מבינים כל כך על מה הולך התגובה אבל פה זה עוד איכשהוא מובן. :)

• הוסף לסימניות
עכשיו מאוחר. אבל זה לא יהיה מקרה אבוד אם הוא יוליד תוצאות ללקוח הבא.

• הוסף לסימניות
למה מאוחר? הלקוח עוד לא שילם, כי עדין לא גמר לבלבל את המוח..
אבל עם כל החילוקי דעות פה רק התבלבלתי יותר....

• הוסף לסימניות
אל תבקשי יותר, אבל אם זה עדין באמצע הבילבולים תוכלי להגיד לו תשמע מלכתחילה סכמנו כך וכך, מבחינתי מיציתי את כל האופציות של התיקונים, החל מעכשיו זה יהיה בתוספת תשלום לפי שעה או לפי מה שנראה לך.

• הוסף לסימניות
פס''ד ממו''צ בביה''ד של הגר''נ קרליץ בב''ב ללקוח שחרג מכל התנאים ומכל גבול מקום וזמן ולחץ אותי לקיר אפי' שכשראיתי את הנולד אמרתי לו שיילך למישהו אחר (מתוך ידיעה ברורה שלא ימצא אחד כזה...)
1.מותר לגרפיקאי לדרוש אפי' פי שלוש ממה שסוכם!
2. מותר ללקוח להתמקח איתי על גובה הפיצוי.
עיצה כבונוס (מהמו''צ הנ''ל): לדרוש יותר ממה שאני חושב שמגיע לי כדי שבסוף אקבל את הסכום הרצוי...;)
כנראהבמידה והוא לא משלם פיצויים בסוף, מידת העוול תלויה בסיטואציה וברגישות של שני הצדדים.
מיותר לציין שלא קבלתי בסוף אגורה לפיצוי...:(

• הוסף לסימניות
מיותר לציין שלא קבלתי בסוף אגורה לפיצוי...:(

התכוונתי לזה

למדו אותי טיך מעתיקים ציטוט (אני עשיתי העתק הדבק)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה