כללי שאלה בהלכות לקוחות..

• הוסף לסימניות
פשוט לוחצים על 'ציטוט' בהודעה הרצויה.
ואם רוצים ציטוט של כמה הודעות לוחצים 'הוסף ציטוט' על ההודעות הרצויות ועל האחרונה לוחצים 'ציטוט'.

• הוסף לסימניות
רונצ,
מאוחר-כי אני בדעתו של אביגדור.
סגרתם מחיר,לא?
כדי שהמחיר יהיה גמיש צריך לתאם מראש תנאים מאפשרים.

אבל מסכימה עם הרעיון להציע ללקוח לתרום מנדבת ליבו והגינות הולמת.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין משהו אחד וברור

אם הוא לא עמד בשלו אז גם את על תעמדי בשלך, ותגבי ממנו מחיר .....

מה שבטוח שעדיף לעדכן את הלקוח בשעת הבילבול מוח שיש לו עד שעה תיקונים או משהו אחר שיבין שהולך לעלות לו כסף,
לי היה לקוח ששיגע את השכל....... הסברתי לו אז הוא אמר לי שהוא יוסיףלי, תתפלאו הוא אכן הוסיף והכפיל את הסכום,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י david;96515:
אם הוא לא עמד בשלו אז גם את על תעמדי בשלך, ותגבי ממנו מחיר .....
זה הטעות שלכם, הוא בטוח שהוא עמד בשלו והגרפיקאי בעייתי שלא ניחש מראש מה הוא יאהב, ואם ניכנס לראש שלו אפשר להבין אותו, לא שאני אומר שהוא צודק.

אבל אנחנו אשמים שנותנים ללקוח להבין את זה בצורה כזו ע"י שאנחנו לא מסבירים לו ברגע הראשון כמה המחיר באמת שווה, ואיך צריך להתייחס אלינו, אלא רוקדים (לא כולם כמובן אבל הרבה גרפיקאים כך) לפי צלילי חליל הלקוח ומורידים לו את המחיר ('כי הוא לקוח קבוע, וגם יפרסם אותנו אצל כל החברים שלו...') ונותנים לשגע אותנו שוב ושוב, ואח"כ צועקים האם להעלות את המחיר.

התשובה היא, לא! לא מעלים מחיר ממה שסוכם ללא הודעה מראש.

רונצ, אל תקח את זה אישי.:)

• הוסף לסימניות
אביגדור, אני מאוד נהנה מהתשובות שלך, אבל אני מרגיש יותר ויותר שאתה מנהל סטודיו של גרפיקאים או משהו כזה, ולא גרפיקאי. כי מי שעובד תכל'ס מול המחשב, ומרגיש איך שהעבודה שלו נזרק לפח והוא חייב להתחיל מחדש \ לשנות עיצוב \ להוסיף עוד שעות עבודה שבכלל לא היו אמורים להיות כלולים במחיר שסוכם עם הלקוח, בהחלט לא כותב כמו שכתבת.

ושוב, אני חולק עליך. ואני ממליץ מאוד לדרוש יותר כסף במקרה כזה.

• הוסף לסימניות
מה שלא מאוחר עדיין - כי כתבת שהוא עוד "באמצע הבלבולים וכו'" - זה לתת לו להבין כעת שהוא עובר את הגבול ושהמעבר הזה יעלה לו כסף. עדיף לפי שעה.

מה שכן מאוחר כבר, אבל להבא - אולי לא יפה לומר זאת, אבל אסור להיות יותר מידי "חברים" של הלקוח. תמיד צריך להיות נעימים אך הלקוח צריך לדעת שיש כאן כללים מאד מאד ברורים. כל השטחים ה"אפורים" האלו בשעת קבלת העבודה יוצרים הרבה בעיות אחר כך. אם הלקוח שומע מראש מחירים נחרצים, וגבולות ברורים (כגון: "העבודה תעלה לך כך וכך, וזה כולל 2 דוגמאות ולאחר מכן עד פעמיים תיקונים ושינויים. מעבר לכך לפי XYZ לשעה"). במקרה שכזה, אחרי שפירטתם מאד בנחרצות את הכללים, גם אם יצוץ משהו חדש, הלקוח כבר ידע שזה לא ענין שנתון לויכוח - אתם מסודרים ומאורגנים ויש לכם "מחירון". אם ההסכם "מרוח", אז ללקוח יש הרגשה שהוא יכול לנצל אתכם. אם הוא מקצועי ונחרץ (סליחה על שימוש היתר במילה) - אז הלקוח מקבל הרגשה שכאן זה עסק רציני וכדאי לו לברר טוב טוב לפני שהוא רוצ המשהו נוסף, אם זה יעלה לו כסף.

בכל מקרה, תמיד להודיע ללקוח לפני שינוי שאתם מתכננים להוסיף בתשלום - שמה שהוא רוצה לא כלול בתשלום ולחכות לתשובה ממנו. לפעמים אני שואלת בצורה מאד נחמדה (ועקיפה) כשלקוח מבקש שינוי מעצבן (רק כזה שדורש תמחור מחדש כמובן): "האם אתה בטוח שאתה רוצה את השינוי הזה? כי זה יעלה לך הרבה כסף, הרי זה כבר מעבר למכסה שדיברנו עליה, ולא נראה לי שזה שווה את זה. א ני ממליצה לך להישאר עם מה שכבר עשינו" - למשל. כך זה יותר נעים "להודיע" לו שהשינוי יעלה לו כסף.

אגב, אני סתם כך אוהבת לעבוד לפי שעה לפעמים (איך פעם) כשאני לא מכירה את הלקוח - למרות שזה בסופו של דבר יוצא פחות כסף בדרך כלל (אני עובדת מהר אז לא כל כך שווה לי), כי ההפסד שייגרם לי מלקוח "נעכס" במיוחד שמשלם לפי הזמנה (ולכן מרגיש שחייבים לו כעת הכל) גדול יותר. בעבודה הבאה כבר אדע איך לתמחר, לפי הכרותי את הלקוח ואת דרישותיו. (אכן, המחיר שלי שונה מלקוח ללקוח).

כמו"כ כשאדם משלם לפי עבודה הוא מרגיש שהוא יכול לבלבל במוח כמה שהוא רוצה "כי הרי שילמתי על זה". לכן חייבים להגביל את זה איכשהו - אם לפי מספר תיקונים, או מספר שעות, ואז גם הלקוח זהיר יותר. גם מבחינה פסיכולוגית (כן, יש גם את זה בגרפיקה) ראיתי שיש אנשים שקשה להם לתת את האישור הסופי. הם תמיד מפחדים שאולי הם עוד יכלו לעשות עוד משהו, לשפר עוד קצת, במחיר שהם שילמו (יש לי לקוח כזה שעובד ומשפץ את אותו הפרוספקט כבר שנתיים!!! ואין לו טענות בכלל - הוא רק לא מסוגל לומר את ה"כן". למותר לציין שהוא משלם כעת לפי שעה...). אם זה לפי שעה, זה נותן את ה"פוש" שזקוקים לו כדי לאשר ולגמור.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
ונתנו
כל אחד רוצה להגיע למשהו בסוף, (ולכן צריך מתחילה להסתכל במבט של מנהל סטודיו)
בקיצור אחת התכונות הנדרשות מאדם העומד מול לקוחות הוא "אימון" במלוא המובנים,
ולכן עם כל הכאב על השעות המבוזבזות מילה זו מילה,

אכן אסור להיות פריארים, וצריך למצוא את הפירצה שדרכו אפשר יהיה לגבות את המחיר,
וגם אם אין אז כנ"ל הרווחנו משהו, כמובן צריך ואפשר לאמר זאת ללקוח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hp;97146:
ונתנו
כל אחד רוצה להגיע למשהו בסוף, (ולכן צריך מתחילה להסתכל במבט של מנהל סטודיו)
בקיצור אחת התכונות הנדרשות מאדם העומד מול לקוחות הוא "אימון" במלוא המובנים,
ולכן עם כל הכאב על השעות המבוזבזות מילה זו מילה,

אכן אסור להיות פריארים, וצריך למצוא את הפירצה שדרכו אפשר יהיה לגבות את המחיר,
וגם אם אין אז כנ"ל הרווחנו משהו, כמובן צריך ואפשר לאמר זאת ללקוח

לא ברור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hp;97146:
ונתנו
כל אחד רוצה להגיע למשהו בסוף...אכן אסור להיות פריארים...

אימון, חייב להיות הדדי.
אם הוא מזמין מכונת כביסה ואכן מקבל זאת, ואחרי זה מחליט להחליף את המוצר למכונת ייבוש, הגם שאכן יש משהו שנקרא ללכת מול הלקוח, אבל זה ממש לא קשור לאימון.
אם אתה לא תבקש כסף על עבודה שבהחלט לא היה כלול במחיר, כי זה ממש לא קשור למה שהייתי אמור לספק לו, אתה לא תגיע לשום מקום.
זה רק מראה שיש לך את הטבע של 95% מגרפיקאים, וזה להרגיש תמיד שחייבים לתת ולתת, ומוותרים ברוב המקרים על התמורה האמיתית שאתה אמור לקבל.

בעזהשי"ת אנחנו בפרוג מקווים לשנות את הגישה הזו, שרוב הגרפיקאים בינתיים עוד מרגישים ככה - וחיים עם זה, כי זה פשוט לא נכון.
אימון זה דבר מאוד חשוב. המילה שלך זה דבר חשוב עוד יותר. אבל העבודה שלך שווה הרבה, והסיפוק שלך או בעצם הכח שחייב לדחוף אותך להמשיך וליהנות מהעבודה חייב להיות עוד יותר חזק. ואם יש משהו שהורס לך את זה בדרך, זה רק בגלל שאנחנו לא מאמינים בעבודה שלנו מספיק חזק, ואת הגישה הזו חייב לשנות.
כל גרפיקאי חייב לקבל עוד 50% בטחון עצמי שעפ"י רוב אין לו, כדי שיצליח בחיים.

• הוסף לסימניות
אם יש פרצה (כמשל של המייבש כביסה) כמובן שצריך וחייבים לדרוש
אני התיחסתי לעניין כשאין פרצה,
למשל כשהגרפיקאי לא שיער נכון את העבודה או את העומד מולו, ולאחר מעשה הוא עבד הרבה יותר ומגיע לו הרבה יותר, או אז יש את ענין האימון, שגם אם כסף לא הרווחת, לפחות הרווחת את מילתך, (שזה שווה כסף)

ונתנו אני נהנה לראות את רצונך ליישר את גבם של הגרפיקאים, חן חן לך. לא אקלקל לך את האוירה,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hp;97481:
למשל כשהגרפיקאי לא שיער נכון את העבודה או את העומד מולו, ולאחר מעשה הוא עבד הרבה יותר ומגיע לו הרבה יותר, או אז יש את ענין האימון, שגם אם כסף לא הרווחת, לפחות הרווחת את מילתך, (שזה שווה כסף)
בזה אין ספק. זה שאתה לא יודע כמה זמן זה יקח לך, ואמרת מחיר שאולי לא רווחי בשבילך, זה הבעיה שלך. אני מדבר במקרה והלקוח משנה את דעתו 10 פעמים, ולכן הוא הופך להיות לקוח לא רווחי, והעבודה לא שווה לך, במקרה כזה דיברתי ואך ורק בכזה מצב יש וחייבים לקחת כסף ממנו כמה שמגיע לך, ויותר.

• הוסף לסימניות
בראשית עבודתך הציבי ללקוח אפשרות של שני סקיצות בלבד
*אם הוא נחמד ולא "נודניק" אפשר להתגמש ולשנות ללא שינוי הקבוע מראש
*אך אם הלקוח מסוג הלקוחות הנ"ל כל "שגעון" עולה במחיר אולי מעט אך תוספת תשלום תגרום אולי לרגע חושבים מצד הלקוח

בהצלחה- כל עבודה עם לקוחות דורשת סבלנות עודף
יותר מעבודה בפוטושופ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה