שאלה בזכויות יוצרים

• הוסף לסימניות
חפשתי קצת בחוק לזכויות יוצרים, ולא מצאתי מענה לשאלתי.

אם אני כמפיק הוצאתי דיסק מוזיקה בעל (C), וידוע לי על ברנש שקנה את הדיסק תמורת 60 ש"ח וצרב אותו בכמה עותקים לכמה מידידיו [תמורת תשלום סמלי לכיסוי ההוצאות...], ויש לי כמובן ראיות ברורות נגדו.
האם אני יכול לתבוע אותו בבית משפט על זה?
וא"כ האם הוא יצטרך לשלם מחיר מלא של דיסק מקורי על כל דיסק צרוב?

אשמח למידע בעניין

• הוסף לסימניות
כדי שתשאל בית דין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרת 10;1100018:
כדי שתשאל בית דין
תודה על הרעיון!
אבל מה לעשות, שלצורך בירור מסויים, הפנו בית הדין ללשון החוק המדינית - הבין-לאומית.
את ההחלטה מה ואיך להתייחס לחוק, אני משאיר למו"ץ שלי. אני רק מברר עבורו את הפרט הזה.

• הוסף לסימניות
מתוך מאמר של עו"ד גרשוני שלומביץ
למאמר המלא
מהי הפרה של זכויות היוצרים?

בהתאם להוראות סעיף 47 לחוק, הפרה של זכות יוצרים הינה ביצוע או עשייה, של אחת הפעולות אשר יוחדו לבעל זכות היוצרים (ואשר מפורטים לעיל) או הרשאה לאחר לעשות פעולות אלו, זאת, אך ורק במידה שפעולות אלה נעשות ללא אישורו של בעל הזכות.

בנוסף קובע סעיף 48 לחוק "הפרה עקיפה" של זכות היוצרים, עשיית פעולות בעותק מפר של יצירה:

• מכירה או השכרה, לרבות הצעה או העמדה למכירה או השכרה;
• החזקה למטרה עסקית;
• הפצה בהיקף מסחרי;
• הצגה לציבור בדרך מסחרית;
• ייבוא לישראל שלא לשימוש עצמי.

כן נקבע כי הפרה של זכויות יוצרים הינה, בין היתר, הפרת זכות מוסרית, גם בדרך עקיפה.

לצורך קביעה האם הופרה הזכות אין חשיבות אם ההפרה מתייחסת ליצירה בכללותה, או לחלק מהותי הימנה, בין אם בכוונה או בשגגה והאם המפר הפיק מההפרה זכות כלכלית. במקרים בהם קיים חשש להפרה, מומלץ לפנות אל עורך דין קניין רוחני.

• הוסף לסימניות
בית דין לא יכולים לעשות כלום!
על פי חוקי התורה, אין מושג של זכות יוצרים, כשייך ליוצר ולא לאף אחד אחר.
ישנן הגדרות שונות:
להחזיק טובה לבעל הבית.
שולח יד במלאכת רעהו
ועוד...
תעשו חיפוש כאן בפורום, טחנו את הנושא דק דק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1100255:
ישנן הגדרות שונות:
להחזיק טובה לבעל הבית.
שולח יד במלאכת רעהו
ועוד...
תודה, אבל כתבתי כבר למעלה
"אבל מה לעשות, שלצורך בירור מסויים, הפנו בית הדין ללשון החוק המדינית - הבין-לאומית.
את ההחלטה מה ואיך להתייחס לחוק, אני משאיר למו"ץ שלי. אני רק מברר עבורו את הפרט הזה."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1100255:
ישנן הגדרות שונות:
להחזיק טובה לבעל הבית.
שולח יד במלאכת רעהו
ועוד...

זה נכון שהמושג "זכויות יוצרים" אינו מושג הלכתי אבל מלבד מה שכתבת, יש "מכירה בתנאי" ולא פשוט להגיד שאין לזה תוקף הלכתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה