- הוסף לסימניות
בהתחלה בא לך לאכול אותה, אחר כך 'אוכלים אותה'אויי זה סופר קשה.. !!
מצד אחד בא לך לאכול אותה..
מצד שני חינוך..![]()
בהתחלה בא לך לאכול אותה, אחר כך 'אוכלים אותה'אויי זה סופר קשה.. !!
מצד אחד בא לך לאכול אותה..
מצד שני חינוך..![]()
לא ממש הבנתי.... אם היא עונה כמו גדולה- אז היא כבר מתנהגת כמו שגדולים אמורים להתנהג...מה הכוונה: ללמד אותך לדבר כמו גדולה..?אני הייתי אומרת לה 'מתוקה אחת, איך את עונה לי כמו גדולה! אבל בגלל שאת כבר כל כך גדולה אפשר כבר ללמד אותך איך מדברים
באופן אישי-אם הבת שלך התישה אותך ואת סחוטה ועייפה וכועסת (מה שאני משתדלת שלא יקרה)
עצם זה שאת קצת נפגעת מה"לא אוהבת אותך" זה בעצם נותן לה במה. אני בכלל לא מתייחסת לכאלו משפטים ברמה האישית. זה משפט שילד צועק בקול כדי להשיג צומי וכדי שאמא תתחיל לכרכר סביבו, או להפך- שתתחיל להלחץ: וואי, אולי יש לו חסכים ואולי מציק לו משהו רציני ואולי ואולי ואולי...אז החמודה שלי בדיוק בגיל הזה ומנסה אותי ברמות היותר גבוהות
אם את לא תרשי לי אז אני לא... ואני לא...
נותנת לי סטירות קטנות (כאן אני מחזיקה לה את היד וסופרת עד 10)
והכי מציק - מכריזה אני לא אוהבת את אמא!
(אחרי כמה דקות היא באה עם קול מתחנף ואומרת לי שהיא אוהבת אותי)
אבל שמתי לב שזה לא רק מולי. מפעילה מניפולציות רגשיות גם על האח שאחריה.
אמא שלי היתה אומרת-בסדר, את לא חייבת, אבל גם אני לא חייבתלכבס/להכין אוכל.אמרתי לה את זה וזה הצחיק אותה, מצד שני אני לא רוצה להיות קשוחה מידי.
אין לי בעיה עם אמא שלך... אבל אני פחות מתחברת לאמירה כזו...אמא שלי היתה אומרת-בסדר, את לא חייבת, אבל גם אני לא חייבתלכבס/להכין אוכל.
זהו שהיא לא היתה אומרת את זה בטון מתגרה אלא סוג של נימת השלמה...אין לי בעיה עם אמא שלך... אבל אני פחות מתחברת לאמירה כזו...
כאשר ילד אומר: "אני לא חייב" הוא מתכוון לומר: לא מתחשק לי / אולי אצליח להתחמק מהדרישה / אין לי כח וכו'...
לא צריך בכלל להיכנס איתו לשיח בנושא. "אם אתה לא עושה- גם אני לא עושה..." זה מכניס אותנו למקום אישי ומשאיר את הילד עם טעם מר.... כך לפחות דעתי.
ברור שלא...בחיים לא הייתי אומרת דבר כזה
לגדולים מותר?
כמו שכשילד לומד ללכת לבד למכולת את מלמדת אותו איך נכון לחצות כבישלא ממש הבנתי.... אם היא עונה כמו גדולה- אז היא כבר מתנהגת כמו שגדולים אמורים להתנהג...מה הכוונה: ללמד אותך לדבר כמו גדולה..?
אשמח שתפרטי- מה מפתיע כ"כ? מעניין אותי ממשואגב, הופתעתי קצת מהתשובה, את ממש @מעגלת פינות![]()
אני מאד אהבתי את התגובה שלךברור שלא...
התכוונתי לעצם זה שהיא מדברת חמוד כ"כ, ולא על התוכן, ממש לא.
כמו שכשילד לומד ללכת לבד למכולת את מלמדת אותו איך נכון לחצות כביש
אם יש לך את זה, ואת כבר מדברת כמו גדולה, בואי נדבר על איך גדולים מדברים יפה
וחוץ מזה, שלא התכוונתי ספציפית למילים האלו בדיוק, הכוונה היא להגיע אל הילד ממקום חיובי, להראות לו שברור לי שהוא לא מתכוון למשהו רע.
אשמח שתפרטי- מה מפתיע כ"כ? מעניין אותי ממש
ולעגל פינות זו ממש שליחות חיי![]()
אותי מפחידה יותר אמא חלשהאמרתי לה את זה וזה הצחיק אותה, מצד שני אני לא רוצה להיות קשוחה מידי.
הייתי עונה לה ברוגע - ככה לא מדברים לאמא!מעניין אותי איך הייתם מגיבים כשילדה בת 5.5 עונה לאמא שלה "סתמי ת'פה !"
ואם היא חוזרת על זה כל פעם שאת אומרת את המשפט ?הייתי עונה לה ברוגע - ככה לא מדברים לאמא!
לא הייתי ממהרת לשפוטאין לי תובנה ברורה בעניין אבל אולי הורות בסטייל חברי מזמינה דברים כאלה
אולי הייתי מתייעצת פה..ואם היא חוזרת על זה כל פעם שאת אומרת את המשפט ?
או בנוסף סוגרת חזק את האוזניים כדי לא לשמוע אותך ?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים