שאלה בחשמלאות?

• הוסף לסימניות
לא נראה לי, אבל אני יבדוק.
אם מדובר בדירה חדשה חוק החשמל מחייב במרפסת 2 נקודות 16 אמפר למייבש ולמכונה -
אתם יכולים לפנות לקבלן ולדרוש את זה.
אם זה קומבינה כל שהיא ומכשירי החשמל האלה לא מונחים במקום שהם אמורים להיות זה דבר אחר - בכל אופן אתה מסכן את עצמך ואת בני הבית.

דבר נוסף אם חלילה תפרוץ שריפה עקב השמוש הלא נכון ויש לכם ביטוח שריפה לבית -
חברת הביטוח דבר הראשון מתנערת מאחריות.

• הוסף לסימניות
הארקה לא תקינה.
דחוף! טיפול מקצועי.
הארקה זה לא רק לא תקינה - יש גם איכות הארקה
לבדיקת הארקה לא תקינה אפשר לקנות בטמבור "תקע בודק" עולה כ - 50 שקל מכניסים לשקע -
ירוק תקין אדום לא תקין.
את איכות הארקה בודק רק חשמלאי עם מכשיר שאמור להיות רק לו.

• הוסף לסימניות
אם מדובר בדירה חדשה חוק החשמל מחייב במרפסת 2 נקודות 16 אמפר למייבש ולמכונה -
אתם יכולים לפנות לקבלן ולדרוש את זה.
אכן יש שני שקעים של 16 אמפר, אבל אני דיברתי על הפיוזים בלוח החשמל, שכפי הזכור לי יש פיוז 1 לכל השקעי כוח, ואת זה אני צריך לבדוק.

• הוסף לסימניות
בדירתי, עם ביקורת של חברת חשמל,
יש פקק משותף ל:מכונת כביסה ומייבש / 2תנורים יחד / שקעים בכל חדר (כולל שקע למזגן)
כל השקעים הם של 16 אמפר.
האם לא תקין?
אכן יש שני שקעים של 16 אמפר, אבל אני דיברתי על הפיוזים בלוח החשמל, שכפי הזכור לי יש פיוז 1 לכל השקעי כוח, ואת זה אני צריך לבדוק.
קצת רקע:
כשהחשמל זורם בחוט, החוט מתחמם, כתוצאה מהתנגדות כל שהיא לחשמל שיש בחוט (אמנם בוחרים בחוטי נחושת שמוליכים מצויין וההתנגדות שלהם נמוכה מאוד, אך היא עדיין קיימת).
ככל שהחוט דק יותר, כך הוא יתחמם מהר יותר וישרף. לכן בחוט חשמל רגיל בעובי 1.5 מ"מ, אסור להעביר יותר מ-10 אמפר, ובתחילת החוט מתקינים פקק שיקפוץ עם החשמל יעבור את ה-10 אמפר.
למכשירים שצורכים הרבה חשמל שמים חוט עבה יותר - 2.5 מ"מ, ופקק של 16 אמפר, מה שמכונה "תקע כוח".
לשריתיש: אם לא מפעילים את שתי המכשירים בנפרד, לא עובר בחוט כמות חשמל גדולה מדאי, ואין בעיה. אם מפעילים את שניהם ביחד אז אחד מהשלש: או שהזרם עדיין נמוך (לא מסתבר), או שהפקק לא תקין, או שהחליפו לפקק גדול יותר באופן לא תקני. שתי האפשרויות האחרונות עלולת להתלקח ביום מן הימים.
לאיציק הצדיק: אם יש פקק אחד לשתי השקעים, הפקק יקפוץ אם תפעיל את שתי המכשירים ביחד. החוטים אולי לא ישרפו - אם לכל שקע יש חוט נפרד מארון החשמל שיכול לעמוד בעומס, אבל הפקק לא יודע את זה, והוא יקפוץ מיד כשעובר בו צריכה גבוהה. (אם יש לך רק פקק אחד מסתבר יותר שיוצא רק חוט אחד שמתפצל בסוף לשני השקעים, וזה עלול להשרף).

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה
אז אכן כך, חיברו לי כל 2 שקעים לפקק אחד:(
מה שאומר שאני מוגבלת כעת בהפעלת 2 המכשירים במקביל ?? (מכונה+מייבש / 2 תנורים / מזגן ומגהץ קיטור וכו')
אז איך הדירה קיבלה אישור של חברת חשמל? :rolleyes: (שיפוץ, לא דירה חדשה)

• הוסף לסימניות
תודה על התגובה
אז אכן כך, חיברו לי כל 2 שקעים לפקק אחד:(
מה שאומר שאני מוגבלת כעת בהפעלת 2 המכשירים במקביל ?? (מכונה+מייבש / 2 תנורים / מזגן ומגהץ קיטור וכו')
אז איך הדירה קיבלה אישור של חברת חשמל? :rolleyes: (שיפוץ, לא דירה חדשה)
האם כיום אתם מפעילים את שתי המכשירים בו זמנית?
האם השקע או הפקק מתחממים?

מזגן - תלוי איזה גודל, זה לא בהכרח בעיה.

• הוסף לסימניות
קופץ על האשכול? מדובר בדירה ישנה
1.יכול להיות בדירה ישנה שבחלק מן השקעים יש הארקה ובחלק לא?
2. זה קשור לפחת?, אמרו לי פעם ללחוץ על הכפתור T של הפחת פעם בתקופה לבדוק, ואני לוחץ ולא קורה כלום מה זה אומר?

• הוסף לסימניות
האם כיום אתם מפעילים את שתי המכשירים בו זמנית?
האם השקע או הפקק מתחממים?

מזגן - תלוי איזה גודל, זה לא בהכרח בעיה.
לא יצא לי להשתמש ב2 מכשירים בו זמנית (היושבים על אותו פקק), אך זו התשתית שהכינו לנו...
השאלה מה הפתרון?
האם רק פיצול הפעלה / משיכת קו חשמל חדש מפקק נוסף אל שקע חדש? או שיש פיתרון קל יותר?

• הוסף לסימניות
2. זה קשור לפחת?, אמרו לי פעם ללחוץ על הכפתור T של הפחת פעם בתקופה לבדוק, ואני לוחץ ולא קורה כלום מה זה אומר?
1. יכול להיות.
2. סימן שהפחת לא תקין, ואין לכם הגנה. אם חלילה מישהו יתחשמל החשמל לא יקפוץ.

• הוסף לסימניות
לא יצא לי להשתמש ב2 מכשירים בו זמנית (היושבים על אותו פקק), אך זו התשתית שהכינו לנו...
השאלה מה הפתרון?
האם רק פיצול הפעלה / משיכת קו חשמל חדש מפקק נוסף אל שקע חדש? או שיש פיתרון קל יותר?
לא כל שקע חייב להיות על פקק נפרד, רק מה שמזין מכשירים שצורכים הרבה.
למכונת כביסה ומייבש עושים פקקים נפרדים.
מה לעשות - זה ידע להגיד חשמלאי שתזמינו.

• הוסף לסימניות
1. כן בטח שכן.
2. זה ממש לא קשור לפחת - הכפתור בפחת נועד לבדוק את תקינות הפחת - ולמה דווקא אותו בודקים ? בגלל חשיבותו. [כאשר לוחצים על לחצן הבקרה נוצר קצר פנימי - תפקידו של הפחת לנתק את החשמל בזמן קצר]
אם את לוחצת על הלחצן והוא לא מפיל את הפחת - הוא לא תקין.

גם הארקה חלקית וגם פחת לא תקין ש - ה' ישמור עליך...את צריכה חשמלאי דחוף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת